Beste tips om te beleggen

Beste tips om te beleggen Beleggen is een kunst op zich. Daarom is het verstandig om eerst wat kennis en inzicht te vergaren voordat je gaat beleggen. Je kunt beleggen in aandelen, opties, vastgoed, obligaties, enzovoort. Op internet word je doodgegooid met websites die allemaal hun eigen inzichten hebben. Daarom is het van belang om de juiste websites eruit te pikken waar je echt iets aan hebt en je tips kunt vinden om te beleggen.

Tips beleggen

In de eerste plaats is het belangrijk dat de website onafhankelijk is en dat de beleggingsadviezen oprecht zijn. Daarom is het handig om te weten wie de adviseurs zijn en wat hun achtergrond is. Ook belangrijk om te weten is wie er achter de website zit. Wie zijn de oprichters en de eigenaren, kun je telefonisch contact krijgen en is er een disclaimer, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een aantal websites biedt de mogelijkheid om kennis te vergaren in de vorm van een beleggingscursus. Vaak moet je dan wel lid worden om van de extra functies gebruik te maken zoals reacties plaatsen op een forum. Doorgaans kost het registreren niets. De website weet dan wel precies wie zijn klanten zijn en vooral hoeveel.

Actueel

Als je wilt gaan beleggen kunnen de laatste ontwikkelingen op de beurs heel belangrijk zijn. Daarom moet je de huidige koersen en de laatste berichten in één oogopslag kunnen zien. Deze informatie hoort regelmatig te worden ververst. Hieronder enkele websites uitgelicht.

Iex.nl

Van beleggers voor beleggers staat er in hun logo. En dat klopt helemaal. Hier is genoeg informatie te vinden voor iedereen van beginnend tot ervaren belegger. Als je lid wordt van iex.nl krijg je volledige toegang tot de actuele website met beursnieuws, columns, koersen van alle belangrijke markten en tips & adviezen van professionals.

Je kunt meedoen aan forumdiscussies en beurscompetities, discussies volgens van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven en sms- en email-alerts ontvangen. Iex.nl beschikt over een ‘universiteit’ die je op een ludieke manier de geheimen ontsluiert op het gebied van beleggen. Een stappenplan helpt de beginnende belegger op weg.

Een aanrader dus deze uitgebreide website.

Belegger.nl

Steun en toeverlaat voor de belegger staat er in het logo van Belegger.nl. Dat klopt. Er zijn wel veel overeenkomsten met iex.nl. Op deze website is ontzettend veel informatie te vinden net als op iex.nl. Het aardige is dat je er jaarverslagen kunt vinden van bedrijven waar je aandelen van kunt aanschaffen. Adviezen worden gegeven in de vorm van buy, hold en sell. Je kunt een beleggingscursus volgen die geheel gratis is.

Weet je niet wat een woord betekent - geen nood. Er is een encyclopedie beschikbaar op de website die op alfabet de betekenis laat zien. Natuurlijk moet het wel over beleggen gaan. Overigens heeft iex.nl deze functie ook.

Ook op deze website krijg je meer mogelijkheden als je als lid aanmeldt. Belegger.nl geeft verder een tijdschrift uit en heeft een eigen tv-kanaal met filmpjes van toonaangevende beleggingsexperts.

Een prima website dus met veel extra's.

Beursgorilla.nl

Min of meer vergelijkbaar met de twee besproken websites. Het leuke van Beursgorilla.nl is dat je zelf een technische analyse kunt maken om te bepalen wanneer je in- of uit- moet stappen. Verder is er een overzichtelijke lijst te vinden met het advies buy, hold of sell. Professionals geven hun mening over de actuele ontwikkelingen op de beurs.

Ook hier is gratis registreren gewenst vanwege de uitgebreidere informatie. Op de website is verder informatie te vinden over hypotheken, sparen, lenen, verzekeren en pensioenen,

Beursgorilla.nl heeft in plaats van een cursus een huisdier, Jacko genaamd. Het is niets meer of minder dan de personificatie van deze website. Jacko geeft adviezen aan de hand van zijn portfolio. Erg leerzaam.

Niks verkeerd aan deze website.

Verder passen in dit rijtje: Beleggersbelangen.nl, Dekritischebelegger, Beurs.nl, Eurobench.com en Beursplaza.nl. Er zijn banken zie zich helemaal hebben gespecialiseerd op het gebied van beleggen zoals Binck en Alex.

Tot slot

Uiteraard is dit lijstje niet compleet want er zijn genoeg bonafide websites te vinden. Ook kunt u bij banken binnenstappen voor informatie. De beleggingsadviseur zal u graag helpen om de eerste stappen te zetten. Wel zal de adviseur het liefst de eigen beleggingspakketten van de bank aanprijzen.

Er zijn ook websites die zich voornamelijk bezighouden met het geven van tips en adviezen zoals Beleggerstips.com en Beursonline.nl.

Dit artikel is bedoeld om een beeld te schetsen van wat de wereld van het beleggen te bieden heeft zonder daarvoor dure boeken en cursussen aan te schaffen. De besproken websites geven goede adviezen en tips van bekende professionals.
© 2009 - 2024 Bertvdw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geldzaken: beleggen voor dummiesGeldzaken: beleggen voor dummiesBeleggen kan op verschillende manieren; via obligaties, aandelen en opties. In dit artikel leg ik alle drie de onderdele…
Beleggen in vastgoed: risico's en rendementBeleggen in vastgoed: risico's en rendementOnroerend goed heeft vaak nogal een saai imago. Niet veel beleggers hebben dan ook - behalve dan eventueel hun eigen hui…
Beleggen in optiesBeleggen in optiesMet de huidige rentestanden op een spaarrekening loont het niet meer om te sparen. De rente is minder dan de inflatie. D…
Beleggingen – beleggen in optiesBeleggingen – beleggen in optiesBeleggen komt op veel verschillende manieren voor. Zo kun je beleggen in aandelen en obligaties, maar ook in een beleggi…
Wat zijn opties, warrants, futures en turbo’s?Wat zijn opties, warrants, futures en turbo’s?Beleggingsinstrumenten als opties, ook wel derivaten genoemd, worden vaak gebruikt om risicovol te speculeren. Actief be…
Bronnen en referenties
  • Belegger.nl, Beursgorilla
Bertvdw (89 artikelen)
Laatste update: 22-11-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.