Verzekering afsluiten bij Rialto

Verzekering afsluiten bij Rialto Kun je om welke reden dan ook geen verzekering meer afsluiten bij een reguliere verzekeraar? Waarschijnlijk kun je nog wel terecht bij Rialto. Deze verzekeraar richt zich op moeilijk te verzekeren risico’s. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een autoverzekering voor een verzekerde die een slecht schadeverleden heeft. Ook mensen met een strafblad kunnen onder voorwaarden bij Rialto terecht voor het verzekeren van bepaalde risico´s. Bij het afsluiten van een verzekering stelt de verzekeraar vragen om ook het morele risico van de verzekerde te beoordelen. Vaak worden er vragen gesteld over een strafrechtelijk verleden en over het beëindigen van verzekeringen op initiatief van de verzekeraar. Bij weigering door één verzekeraar kun je er vaak al vanuit gaan dat de verzekering ook wordt geweigerd bij andere verzekeraars. Toch is het verstandig om bepaalde risico’s wel te verzekeren. Als eigenaar van een auto ben je zelfs verplicht om je auto te verzekeren. In een uiterste geval kun je nog terecht bij de verzekeraar Rialto.

Wat is Rialto voor een verzekeraar?

Rialto richt zich op afwijkende risico’s. Hierbij moet je niet alleen denken aan verzekerden die om morele redenen niet bij andere verzekeraars terecht kunnen. Ze verzekeren bijvoorbeeld ook verkeersrisico’s die niet passen in de standaard acceptatieprocedures van andere verzekeraars, zoals bijvoorbeeld praalwagens en bepaalde kermisattracties. Ook jeugdige bestuurders die een snelle sportwagen willen verzekeren zullen vaak bij Rialto terecht komen. Deze verzekeraar hanteert ruimere normen en levert maatwerk. Dit resulteert wel in gemiddeld een hogere premie.

Een “gewone” autoverzekering afsluiten lukt niet

Als je aanvraag niet past binnen de richtlijnen van reguliere verzekeraars, moet je zoeken naar een alternatief. Je moet je auto immers verzekeren! Via je tussenpersoon kun je een offerte opvragen bij Rialto. Let op, want er wordt geen voorlopige dekking verstrekt. De verzekering moet eerst officieel aangevraagd worden voordat de auto verzekerd is. Na het verstrekken van de offerte is het aan jou om te bepalen of de verzekering in moet gaan. In de meeste gevallen zal de hoogte van de premie wel schrikken zijn. Je hoeft geen premie te verwachten van een paar tientjes per maand.

Andere risicoverzekeringen afsluiten bij Rialto

Is jou al eens een verzekering geweigerd of door een verzekeraar opgezegd? Dan loopt je gelijk al tegen problemen aan. Dit is namelijk een standaard vraag in de aanvraagprocedure van alle schadeverzekeringen zit. Vaak blijft Rialto in dat soort gevallen als enige verzekeraar over waar je de verzekering af kunt sluiten. Ga in gesprek met je verzekeringsadviseur om de mogelijkheden te verkennen.

Rialto is vaak een tijdelijke oplossing

Bij het aanvragen van een verzekering wordt er door verzekeraars geïnformeerd naar het hebben van een strafblad. Vaak heeft de vraag betrekking op de afgelopen acht jaren. Op termijn kun je in dit soort gevallen weer overstappen naar een goedkopere reguliere verzekeraar.

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij Rialto?

Dit gaat via een tussenpersoon. Je kunt niet rechtstreeks bij de verzekeraar terecht. De aangesloten adviesbureaus kun je vinden via de website van de verzekeraar. Door je postcode in te voeren krijg je een overzicht van adressen waar je terecht kunt voor een verzekering.
© 2015 - 2020 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Auto onverzekerbaar?In Nederland bent u verplicht voor uw auto verzekering af te sluiten welke het risico van de wettelijke aansprakelijkhei…
Negatieve schadevrije jaren en een autoverzekering afsluitenNegatieve schadevrije jaren en een autoverzekering afsluitenWanneer je veel schade rijdt in relatief korte tijd kun je negatieve schadevrije jaren krijgen, ook wel een malusregistr…
Geweigerd door een verzekeraar? Wat is de reden?Geweigerd door een verzekeraar? Wat is de reden?Bij het afsluiten van een verzekering worden er zogenaamde slotvragen gesteld. Met de antwoorden op deze vragen gaat de…
Autoverzekering geweigerd: afgewezen voor verzekering 2020Autoverzekering geweigerd: afgewezen voor verzekering 2020Bent u in 2019 of 2020 geweigerd voor een bepaalde verzekering? U moet wettelijk gezien een autoverzekering afsluiten, m…
Bronnen en referenties
  • http://www.rialto.nl/consument/

Reageer op het artikel "Verzekering afsluiten bij Rialto"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juul
Gepubliceerd: 16-01-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!