Leer koken: op de lange termijn eenvoudig en veel besparen
Je woont op jezelf en je kunt eigenlijk nog geen ei bakken. Is dit financieel gezien een slimme situatie? Je eet namelijk iedere dag meerdere malen. Dus in plaats van besparingen op eenmalige of exotische dingen kun je in een korte tijd en voor je hele leven iedere dag besparen. Leer koken: op de lange termijn kun je op een eenvoudige manier veel besparen. Daarnaast weet je wat je eet en kun je vrienden bij je thuis uitnodigen. Je bent dan niet afhankelijk van het aanbod van restaurants.Leer koken: een eenvoudige besparing
Normalerwijze eet je minimaal drie keer per dag een maaltijd. Een broodmaaltijd, een lunch en een avondmaaltijd. Over het algemeen zul je 's avonds je warme maaltijd nuttigen. Als je tot nu toe niet kon koken zijn er een aantal mogelijkheden als je zelfstandig woont. Je gaat iedere dag buiten de deur eten of je warmt redelijk veel kant-en-klaar spullen op.Bespaar op uit eten gaan
Als je iedere dag buiten de deur eet ga je in ieder geval enorm besparen als je de frequentie van je restaurantbezoek terugbrengt. Maak het echter in het begin niet te bont. De kans is dat je anders vlug ontmoedigd wordt. Begin eens met een doordeweekse dag te plannen waarop je je maaltijd zelf gaat bereiden. Indien je lievelingsgerecht makkelijk te bereiden is zou je hiermee kunnen beginnen.Basisrecept: spaghetti met rode saus
Stel: je houdt erg van spaghetti met rode saus. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden. De ingrediƫnten zijn: een ui, wat gehakt en een paar blikjes tomatenpuree. Snijd de ui, bak deze in wat olijfolie op een laag vuur zodat ze wat glazig eruit zien. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Als laatste voeg je wat blikjes (van die kleine) tomatenpuree bij en wat warm water. Je rode saus is al klaar! Kook wat spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en je hebt al een lekkere maaltijd. Om het geheel af te maken kun je nog wat ijsbergsla snijden en wat geraspte kaas over de saus doen. Gaat de bereiding van de saus goed dan kun je overwegen om een grotere hoeveelheid saus te maken. Wat overblijft kun je dan invriezen voor de volgende keer.