Leer koken: op de lange termijn eenvoudig en veel besparen

Leer koken: op de lange termijn eenvoudig en veel besparen Je woont op jezelf en je kunt eigenlijk nog geen ei bakken. Is dit financieel gezien een slimme situatie? Je eet namelijk iedere dag meerdere malen. Dus in plaats van besparingen op eenmalige of exotische dingen kun je in een korte tijd en voor je hele leven iedere dag besparen. Leer koken: op de lange termijn kun je op een eenvoudige manier veel besparen. Daarnaast weet je wat je eet en kun je vrienden bij je thuis uitnodigen. Je bent dan niet afhankelijk van het aanbod van restaurants.

Leer koken: een eenvoudige besparing

Normalerwijze eet je minimaal drie keer per dag een maaltijd. Een broodmaaltijd, een lunch en een avondmaaltijd. Over het algemeen zul je 's avonds je warme maaltijd nuttigen. Als je tot nu toe niet kon koken zijn er een aantal mogelijkheden als je zelfstandig woont. Je gaat iedere dag buiten de deur eten of je warmt redelijk veel kant-en-klaar spullen op.

Bespaar op uit eten gaan

Als je iedere dag buiten de deur eet ga je in ieder geval enorm besparen als je de frequentie van je restaurantbezoek terugbrengt. Maak het echter in het begin niet te bont. De kans is dat je anders vlug ontmoedigd wordt. Begin eens met een doordeweekse dag te plannen waarop je je maaltijd zelf gaat bereiden. Indien je lievelingsgerecht makkelijk te bereiden is zou je hiermee kunnen beginnen.

Basisrecept: spaghetti met rode saus

Stel: je houdt erg van spaghetti met rode saus. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden. De ingrediënten zijn: een ui, wat gehakt en een paar blikjes tomatenpuree. Snijd de ui, bak deze in wat olijfolie op een laag vuur zodat ze wat glazig eruit zien. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Als laatste voeg je wat blikjes (van die kleine) tomatenpuree bij en wat warm water. Je rode saus is al klaar! Kook wat spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en je hebt al een lekkere maaltijd. Om het geheel af te maken kun je nog wat ijsbergsla snijden en wat geraspte kaas over de saus doen. Gaat de bereiding van de saus goed dan kun je overwegen om een grotere hoeveelheid saus te maken. Wat overblijft kun je dan invriezen voor de volgende keer.

Recepten voordelig verzamelen: schakel bekenden in

Een slimme truc om het lievelingsgerecht van bekenden te leren is om hen te vragen of zij jou dit recept willen geven en of ze het een keer voor kunnen doen. Bijkomend voordeel is dat je een avond bij iemand kunt eten en je hebt weer een recept bijgeleerd. Zo breid je je receptenverzameling op een voordelige en leuke manier uit.

Bespaar door goedkope en eenvoudige recepten van moeder en oma

In de meeste gezinnen kookt de moeder de doordeweekse maaltijden. Vraag je moeder om advies. Vraag haar wat goedkope en eenvoudige gerechten zijn. Neem de tijd om samen te koken. Dit is niet alleen gezellig, je leert er een heleboel van. Oma's vinden het ook leuk om hun kennis over te dragen. Heb je een goede band met je oma, vraag eens of zij jou wat eenvoudige familierecepten wil leren. Sommige gerechten zijn al generaties in de familie. Zo kun je later ook een deel van de familiehistorie doorgeven!

Een goede kok is goud waard

Als je goed voor jezelf kunt zorgen ben je ook aantrekkelijker voor een eventuele toekomstige partner. Indien je niet alleen op financieel gebied je mannetje staat, maar ook in de keuken zal dit je kansen op de relatiemarkt zeker vergroten. Daarnaast is koken verleiden. Als je een aantal smaakvolle gerechten in je repertoire hebt wordt je niet alleen populair in je vriendenkring. Je kunt nu zelf de dure etentjes met vrienden buiten de deur veranderen in avondjes bij elkaar thuis. Je hebt daarnaast een grotere kans om te scoren bij je geliefde als je tongstrelende maaltijden en desserts op tafel kunt toveren!
© 2013 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf recepten bedenkenZelf recepten bedenkenDe lekkerste gerechten kun je maken zonder gebruik te maken van een kookboek of website. Zelf recepten bedenken is namel…
Geld besparen: leer goedkoop eten makenGeld besparen: leer goedkoop eten makenJe hebt gelukkig een baan maar toch houd je naar je zin aan het einde van de maand te weinig over om substantieel te spa…
Quinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Quinoa is populair. Hoe kun je lekker koken met quinoa en welke recep…
Stap voor stap leren koken: Hoe leer ik koken als beginner?Niemand wordt geboren als chef-kok in de keuken. Leren koken begint altijd met het leren van de basis. Leren koken betek…

Banksparen in 2021Banksparen in 2021Wat is er met banksparen nog mogelijk in 2021? Wie al een hypotheek had op basis van banksparen of zijn gouden handdruk…
Kleine bedragen worden groot!Kleine bedragen worden groot!Je hebt het idee dat met name de kleine bedragen door je handen glippen. Als je eens geld overhoudt door bijvoorbeeld ee…
Bronnen en referenties
  • www.genoeg.nl
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 20-12-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.