Afsluiten van een minilening

Afsluiten van een minilening Wanneer je snel geld nodig hebt, is het mogelijk een minilening af te sluiten. Dit betreft kortlopende leningen van een week tot een maand met een maximaal bedrag van € 750,-. Bij sommige van deze leningen is het mogelijk dat het geld binnen 10 minuten op je rekening staat. Het is echter wel zaak goed na te denken voor je zo’n lening afsluit. Wanneer je de lening niet op tijd betaalt, kun je voor hoge kosten komen te staan.

Welke aanbieders zijn er?

Op dit moment zijn er vijf instanties die minileningen aanbieden. Dit zijn: Betaaldag, minilening.nl, CashBob, Voorschotje en Saldodipje (onderdeel van Ferratum). Een aantal van deze bedrijven rekent geen rente of bijkomende kosten. Toch moet je je hierdoor niet te snel laten verleiden, er zijn namelijk andere manieren om te kunnen verdienen aan een afgesloten lening. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van het bedrijf kent, voordat je een lening afsluit!

Hoe werkt het?

Leningen kunnen afgesloten worden via de website van het betreffende bedrijf of zelfs via sms. Bij sommige bedrijven kun je de eerste keer een maximaal bedrag lenen van bijvoorbeeld € 200,-. Heb je deze lening op tijd afbetaald, kun je de volgende keer een hoger bedrag lenen. Bij veel van deze bedrijven kun je ook terecht wanneer je een BKR registratie hebt, al geldt dit niet voor alle aanbieders.

De addertjes onder het gras

Met minileningen zitten er vooral addertjes onder het gras wanneer je je lening niet op tijd betaalt. Over het algemeen wordt er direct na het verstrijken van de betalingstermijn een boete berekend. De boetes zullen oplopen wanneer de lening langer open blijft staan. Ook zal de vordering vrij snel uit hangen gegeven worden aan een incassobureau, waarbij de kosten van het incassobureau op de kredietnemer verhaald zullen worden. Verschillende bedrijven zullen ook een achterstandmelding aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) melden, waardoor het moeilijker wordt een lening of zelfs een telefoonabonnement af te sluiten.

Bij bijvoorbeeld CashBob heb je bijna geen extra kosten om een lening af te sluiten. Wanneer je € 500,- wilt lenen, hoef je maar € 500,27 terug te betalen. Dit bedrag moet echter wel binnen 7 dagen terugbetaald worden, anders wordt het dossier direct overgedragen aan een incassobureau en zijn de bijkomende kosten € 134,74. Je moet dan dus al vrij snel € 635,01 terug betalen.

Lening afsluiten?

Sluit nooit zomaar een lening af. Bepaal eerst of het echt wel noodzakelijk is. Wil je iets aanschaffen wat je echt persé direct nodig hebt, of kan het nog wel even wachten? Is het mogelijk om met de schuldeiser afspraken te maken over de aflossing, zodat je geen lening nodig hebt? Kun je iets verkopen waardoor je weer voldoende geldt hebt? Is het mogelijk geld van familie te lenen? Is het een optie om rood te kunnen staan, of de betaling via een creditcard te doen? De rente voor roodstand of creditcard kunnen hoger liggen dan de kosten voor een minilening. Je loopt hierbij minder risico wanneer je de lening toch onverhoopt niet op tijd terug kunt betalen.

Is het toch noodzakelijk een minilening af te sluiten, zorg er dan voor dat je de voorwaarden goed kent en dat je er zeker van bent dat je de lening op tijd kunt afbetalen. Anders loop je het risico meer geldproblemen te krijgen.
© 2012 - 2024 Bennevis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Direct lenen met flitslening of minileningDirect lenen met flitslening of minileningDirect geld lenen kun je in 10 minuten met een flitslening, minilening of flitskrediet. Het kan nog steeds in 2022, bij…
Minilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarMinilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarSnel geld lenen kan iedereen via een flitslening. Het is snel geld lenen is zeer populair bij jongeren vanaf de leeftijd…
Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing, waar let je op? Bij aanbieders als Reddingsgeld, Vliegend Geld, Instantlening en Ex…
Saldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje 2021, je kunt zelfs tot 1.500 euro lenen bij Saldodipje en dat voor 62 dagen. Dat zou je misschien niet verwa…

Schulden een reden om niet te scheidenSchulden een reden om niet te scheidenGeld is vaak een reden om niet te scheiden. De financiële positie van de beide partners wordt namelijk nog slechter als…
Bronnen en referenties
  • http://snelleminilening.nl
Bennevis (16 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.