Lenen de ambtenarenlening is goedkoper

Lenen  de ambtenarenlening is goedkoper Waarom een ambtenarenlening afsluiten? Nou, bijvoorbeeld omdat ambtenaren goedkoper lenen dan niet ambtenaren. Deze lening is een krediet speciaal voor ambtenaren die duidelijk goedkoper is dan normaal. Banken en verzekeraars hebben immers graag een ambtenaar als klant. Speciaal voor hen is de ambtenarenlening. Ambtenaren, semi ambtenaren en hun partner kunnen tegen een lagere rente geld lenen. De ambtenarenlening en het ambtenaren krediet bieden ook werknemers in de zorg vele voordelen.

De ambtenarenlening


Goedkoper verzekeren als ambtenaar

Als u zich persoonlijk wilt verzekeren of een verzekering voor uw auto wilt afsluiten, is uw persoonlijke situatie voor een verzekeraar van belang. Hebt u een veilig beroep of rijdt u relatief weinig kilometers, dan zult zich goedkoper kunnen verzekeren dan anderen. Omdat het risico voor de verzekeraar kleiner is, zal hij meestal bereid zijn om wat van de prijs af te doen. Verzekeraars en banken kennen de voordelen van de ambtenaar en zijn daarom bereid om u goedkoper te verzekeren en goedkoper een lening af te sluiten.

De ambtenaar leent goedkoper met het ambtenarenkrediet

Een ambtenaar is over het algemeen zekerder van zijn baan, ook al lijkt dat wat te veranderen. Een ambtenaar heeft ook een zeker inkomen en haalt minder capriolen uit. De kans dat een ambtenaar zijn lening netjes terug betaalt, is daarmee een stuk groter dan bij vele beroepen in het bedrijfsleven. Dat maakt de ambtenaar voor een bank een relatief zekere en veilige klant. Daarom is er de ambtenarenlening, speciaal voor ambtenaren.

Wat is een ambtenarenlening voor kredietvorm?

De ambtenarenlening kan worden afgesloten door ambtenaren in de publieke en semi publieke sector en door zijn of haar partner. De ambtenarenlening is er ook voor mensen in de zorg of anderen met semi publieke functies. De rente is lager dan bij andere leningen. De ambtenarenlening kan alleen door ambtenaren worden afgesloten. Zodra een werknemer de ambtelijke dienst verlaat, vervalt niet zijn lening, maar wel de gunstige voorwaarden van de lening.

Bureau Kredietregistratie BKR

Elke lening of hypotheek boven de 500 en een gsm abonnement wordt door een bij het BKR aangesloten kredietverstrekker, gecheckt bij het BKR, Bureau Kredietregistratie te Tiel. Dit geldt ook voor de ambtenarenlening. Wilt u snel lenen en zonder BKR toetsing, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij dienstverlener Ferratum.

Enkele soorten leningen waaruit u kunt kiezen

De ambtenaar heeft keuze uit meerdere vormen van lenen:
  • Een doorlopend krediet, waarbij u alleen rente betaalt over het opgenomen krediet en verder een vast bedrag aflost. Het doorlopend krediet is flexibel. U kunt boetevrij extra aflossen en het doorlopend krediet is momenteel goedkoop.
  • Het rentekrediet, waarbij u niet aflost, maar alleen rente betaalt over de lening. U mag aflossen maar dat hoeft niet.
  • De persoonlijke lening, waarbij u elke maand een vast bedrag betaalt, gedurende de afgesproken looptijd van de lening.
  • Een lening voor de auto. Ook hier betaalt u een vast maandbedrag, gedurende een vooraf afgesproken periode. Dit is goedkoper dan een lening af te sluiten bij de dealer of autobedrijf.

Overigens bestaan er meer soorten van lenen, waarvoor een ambtenaar een aantrekkelijke offerte kan krijgen. Zo kunt u goedkoop en slim geld lenen.

Regelmatig is het verstandiger om leningen over te sluiten naar een lening in plaats van vele kleine leningen af te sluiten.

Slot de ambtenarenlening of ambtenaren krediet is goedkoper

De doelgroep ambtenaar is door banken en verzekeraar herontdekt. We zien deze ontwikkeling volop bij het afsluiten van een zorgverzekering en bij het afsluiten van een autoverzekering. Ambtenaren kunnen hun ambtenaren status sterk in hun voordeel gebruiken, om een gunstige lening en ambtenarenkrediet af te sluiten. Waarom zou u het niet gewoon proberen. Sinds kort gelden de voordelen voor ambtenaren ook voor werknemers in de zorg, zodat ook zij kunnen profiteren van de voordelige aanbiedingen.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leningen goedkoop samenvoegen en oversluitenLeningen goedkoop samenvoegen en oversluitenLeningen goedkoop samenvoegen tegen een lagere rente en dan oversluiten. Bundel uw leningen, dat is vaak de voordeligste…
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Ferratum. Extra krediet door go…
Verschillende leningen voor extra geldVerschillende leningen voor extra geldExtra geld nodig, welke lening kunt u afsluiten? U kunt uit vele verschillende leenvormen en leningen kiezen, maar hoe k…
Leningen voor bedrijvenLeningen voor bedrijvenHet starten van een eigen onderneming vereist vaak meer geld dan u bezit. Als uw eigen vermogen niet toereikend is, zult…

Lenen - wat is huurkoop en eigendomsvoorbehoudLenen - wat is huurkoop en eigendomsvoorbehoudHuurkoop is een dure manier van geld lenen, maar ook een snelle manier van geld lenen en krediet. Het is een vorm van ko…
Lenen: Wet op het ConsumentenkredietLenen: Wet op het ConsumentenkredietWanneer een consument om wat voor reden dan ook een lening afsluit, zal deze in aanraking komen met een aantal wetten en…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.