Goedkoop lenen & soorten leningen

Goedkoop lenen & soorten leningen Goedkoop geld lenen? Dat is niet moeilijk. Vraag altijd voldoende offertes aan en vergelijk deze goed op prijs. Wat is een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Is rood staan verstandig en wat is een WOZ krediet? De goedkoopste manier van lenen is een lening met een lage rente. Let erop of de rente vast of variabel is en of u eerder mag aflossen. Bekijk altijd of uw lening nog goedkoper kan. Rentepercentages kunnen voortdurend veranderen, ook in uw voordeel.

De verschillende soorten leningen


Goedkoop geld lenen bij verschillende soorten leningen

Naar wat voor een lening bent u op zoek, er zijn vele vormen van krediet. De ene lening is duurder dan de andere. De meesten zullen aan een pl of hypotheek denken, maar er zijn meer manieren om aan extra geld te komen. Vaak kunt u geld lenen zonder BKR toetsing, snel geld lenen. Niet altijd is even duidelijk welke lening het beste bij u past en welke manieren van lenen er beschikbaar zijn. Daarom hier een kort overzicht met de verschillende vormen van lenen dat kiezen voor de goedkoopste lening alleen maar gemakkelijker maakt.

Persoonlijke lening uitgelegd

Een persoonlijke lening wordt afgekort als PL. Bij de PL wordt het gehele leenbedrag in één keer opgenomen en staan rentepercentage, de rentevergoeding, looptijd en de aflossing allemaal vooraf vast. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat u precies weet hoeveel u maandelijks moet betalen en daarmee verrassingen uitsluit. De persoonlijke lening is daarom een populaire manier om te lenen en wordt veel op internet aangeboden.

Doorlopend krediet uitgelegd

Zoals de naam al aangeeft beschikt u met een doorlopend krediet continu over een opneembaar krediet. Dat wil zeggen, dat u tot aan het afgesproken leenbedrag geld mag opnemen en slechts rente over betaalt het opgenomen bedrag. Een voordeel is dat u daardoor niet meer hoeft op te nemen dan u nodig hebt. Bij een persoonlijke lening kan het nog zo zijn dat u meer geld opneemt dan u direct nodig hebt en over de hele lening rente moet betalen. Bij een doorlopend krediet is dat dus niet zo.

Rood staan is ook lenen

Rood staan is een veel toegepaste manier van snel wat lenen, maar het is ook een dure manier om aan geld te komen. Rood staan is een tijdelijke financiële overbrugging via uw betaalrekening. De meeste banken spreken van tevoren af tot hoeveel u rood mag staan of hanteren daarbij een bepaald minimum bedrag. Rood staan is een tijdelijke oplossing.

Kaartkrediet of creditcard krediet?

Hiermee kunt u op afstand en uitgesteld aankopen doen. De kaart is meestal aan een bepaalde winkel gebonden, zoals de kaart van de Bijenkorf. De Bijenkorf Card, BIJcard, is een persoonlijke creditcard die valt onder Mastercard. De kaart is speciaal op de markt gebracht voor de Bijenkorf klant. De creditcard kan veel ruimer worden gebruikt en vaak ook voor aankopen op afstand. Als u de rekening snel daarna betaalt, merkt uw weinig van de betalen rente. Bij uitgesteld betalen is de rente vaak hoog.

Postorderkrediet afsluiten

Bij bijvoorbeeld postorderbedrijven kunt u tot een bepaald van te voren afgesproken bedrag de aankopen in termijnen te betalen. De rente op kopen op afbetaling is vaak hoog.

Huurkoop, wat is dat?

Dit wordt vaak toegepast bij de aanschaf van een auto. Bedenk wel dat u dan geen baas bent van uw eigen auto, want als er minder dan 75% van het verschuldigde bedrag is afbetaald, kan de financier, in casu het autobedrijf, altijd de auto opeisen. Met huurkoop bent u dus pas eigenaar als de hele lening is afgelost.

WOZ-krediet uitgelegd

De eigenaar van een woning ontvangt meestal in februari van het jaar een aanslag onroerend goed, gebaseerd op de WOZ waarde. Met deze WOZ waarde in de hand kunt u naar een kredietverschaffer stappen. Hoe hoger de WOZ waarde, hoe hoger waarschijnlijk het krediet. Het WOZ krediet is een doorlopende lening met uw huis als onderpand.

Hypotheek afsluiten

Er zijn vele hypotheekvormen op de markt, waarbij uw huis als onderpand dient. Er is zelfs een speciale hypotheek voor starters op de huizenmarkt. Hebt u al een hypotheek, maar is er toch sprake van overwaarde dan bestaat de mogelijkheid van een tweede hypotheek. Voordat u een tweede hypotheek krijgt, zal het huis meestal eerst door een taxateur worden getaxeerd.

Goedkoopste manier van lenen

De goedkoopste manier van lenen is een doorlopend krediet of het afsluiten van een hypotheek. In beide gevallen komt dat doordat het risico voor de bank of kredietverstrekker relatief klein is. U maakt namelijk met elkaar duidelijke afspraken over de wijze van aflossen, zodat zowel de verstrekker van de lening als uzelf precies weten waar hij aan toe is. Bij een hypotheek geldt bovendien nog de zekerheid, dat er een onderpand is. Bovendien leent u goedkoper als er geen negatieve BKR notering is: ook in dat geval loopt een bank meer risico en zal deze waarschijnlijk een hogere rente berekenen.

Slot soorten leningen

U ziet het: er zijn soorten van leningen en krediet. Nu nog zien wat u wilt en wat in uw situatie het beste bij u past. Vraag voordat u een lening neemt altijd voldoende offertes aan en bekijk de verschillende aanbiedingen goed.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Ferratum. Extra krediet door go…
Lenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderLenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderNederlanders die in België geld willen lenen, kunnen dit doen om meerdere redenen. Eén daarvan is om niet bij het BKR ge…
Lenen met negatieve BKR codering: Kan dat nou wel of niet?Lenen met negatieve BKR codering: Kan dat nou wel of niet?Veel mensen vragen zich af of het nu mogelijk is om geld te lenen bij de bank, wanneer je een negatieve BKR toetsing of…
Verschillende leningen voor extra geldVerschillende leningen voor extra geldExtra geld nodig, welke lening kunt u afsluiten? U kunt uit vele verschillende leenvormen en leningen kiezen, maar hoe k…

Goedkoop lenen betekent ook goed oplettenGoedkoop lenen betekent ook goed oplettenU wilt goedkoop geld lenen. Iedereen heeft wel extra geld nodig, wil zijn huis verbouwen of een woning kopen waarvoor ex…
Autofinanciering: Leen verstandig!Een nieuwe auto kopen vergt veel geld. Als uw spaarpot onvoldoende gespekt is, is de autofinanciering de enige oplossing…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.