Slimme manieren om snel geld te verdienen

Slimme manieren om snel geld te verdienen Ondanks de erbarmelijke economische toestand kan je makkelijk en snel geld verdienen. Door creatief te denken en vooral te handelen kun je heel wat teweeg brengen in je persoonlijke financiële status. Hieronder volgen alvast enkele ideeën om je geldbuidel te vergroten.

1. 2de hands koopjesjager

In barre economische tijden zijn mensen meer geneigd zich te storten op de tweedehands markt. Daarom kan het zeer lucratief zijn om rommelmarkten, online veilingsites, openbare veilingen, etc. af te speuren op zoek naar interessante spullen. Dit kan gaan van meubilair tot memorabilia. De kunst is om iets aan te kopen aan een zo laag mogelijke prijs en door te verkopen aan een veel hoger prijs. De winst stop je lekker in eigen zak. Eveneens is het de moeite (voor de handige doe-het-zelver) op zoek te gaan naar stukken die op te lappen zijn met het minimum aan opknapwerk. Deze zijn vaak spotgoedkoop en kunnen door klein opknapwerk omgevormd worden tot pareltjes.

2. Schattenjacht

De afgelopen jaren is er een hobby die een sterke opmars kent, de schattenjagers! Met metaaldetectoren zie je ze soms wel langs de kustlijn of andere drassige gebieden voorbij komen. Niet alleen is het een aardig tijdverdrijf, het kan ook een aardige stuiver opbrengen. Dit is wel een bezigheid voor mensen met veel geduld, soms kan je op een hele dag amper iets vinden. Op andere dagen kan je dan weer een gigantische buiten bijeen scharrelen. Van oude munten, oorlogsmunitie tot sieraden.

3. Huisoppas

Huisvesting neemt een grote hap uit ons budget. Daarom bestaan er tegenwoordig flexibele en vooral voordelige manieren van wonen. Er zijn veel organisaties die op zoek gaan naar betrouwbare huisbewaarders. Niet alleen voor alledaagse gezinswoningen of appartement, ook bedrijfsgebouwen, ziekenhuizen, etc. die lange tijd leegstaan kunnen in de aanbieding komen. In ruil voor jouw bewoning en onderhoud (als goede huisvader) krijg je de kans om gratis (of tegen zeer lage kost) een gebouw zelf of in groep te bewonen. Het is niet alleen voordelig, het kan eveneens een unieke belevenis zijn!

4. Bloggen

Een beetje de rage van de 21ste eeuw. Online bloggers duiken als paddenstoelen uit de grond. Dit punt kan erg lucratief zijn, maar dan dien je wel met een originele invalshoek voor de dag te komen zodat je opvalt tussen het allegaartje dat vandaag aanwezig is. Een belangrijk punt is dat je zeker de Engelstalige taal onder knie moet hebben daar de Nederlandstalige markt erg beperkt is en als nichemarkt misschien niet zoveel zal opbrengen. Een tweetalig luik zou dus een ideale opbrengst kunnen geven. Van fashion minded tot sportblog, of een unieke kijk op je eigen boeiende leven... het kan allemaal.

5. Uitvinder in wording

Heb je al jaren een idee branden in je hersenpan? Een compleet nieuw concept, een fantastisch product, een hebbeding, een verbetering op een bestaande variant die reeds op de markt is. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen een aardig centje opbrengen. Het is vooral belangrijk dat wanneer je een idee hebt dit absoluut voor jezelf gaat houden. Probeer onmiddellijk een spaarpotje bij elkaar te krijgen om een patent aan te vragen zodat het idee ook jou toebehoort, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als plots iemand anders exact hetzelfde idee heeft. Je kan dan zelf proberen je product of de markt te brengen of om het te slijten aan het bedrijf in ruil voor een percentage op de winst.

6. Trend uit de VS: garage sale

Stilaan geraakt ook bij ons het idee van garageverkopen ingeburgerd. Vele steden en gemeenten organiseren jaarlijks een garageverkoop. Niet alleen geraak je van ongewenste spullen af, het is eveneens een groot sociaal gebeuren waar omwonenden bij elkaar kunnen komen. Probeer alle spullen die je toch niet meer gebruikt hier te sluiten en gebruik de opbrengst voor iets nuttigs. Heb je zelf niet genoeg spullen? Probeer dan langs te gaan bij vrienden, familie of buren en vraag hen ongewenste spullen mee te geven in ruil voor een extra helpende hand bij de lenteschoonmaak.

7. Elimineer overbodige uitgaven

Een andere manier om geld te 'verdienen' is overbodige uitgaven te schrappen. De beste manier om dit te doen is een maand lang al je uitgaven zorgvuldig te noteren in een uitgavenboekje. Op het einde van de maand overloop je elk punt en oordeel je zeer kritisch wat wel en niet nodig is en waar je eventueel kan besparen. Durf ook uitgaven volledig te schrappen die overbodig lijken. Op deze manier bespaar je op de lange termijn en blijf je in de toekomst geld 'verdienen'. De overgebleven euro's kan je opzij zetten of investeren waardoor ze op hun beurt geld voor je opbrengen (een positieve vicieuze cirkel).

8. Oude metalen, ijzer, koper, lood, zink, ...

Neem nooit afscheid van metalen. Hou deze allemaal zorgvuldig bij en ga ermee naar je plaatselijke schroothandelaar. Deze kunnen een goede som opbrengen. De afgelopen jaren zijn de prijzen van al deze metalen drastisch de hoogte ingegaan en zijn ze dus een zeer winstgevende zaak. Ook hier kun je gouden zaken doen op ebay of gewoonweg in je eigen straat. Staat er bijvoorbeeld een auto te koop aan een spotprijs omdat deze een grote herstelling nodig heeft. Koop deze wagen en haal deze stuk voor stuk uit elkaar. Biedt deze stukken apart te koop aan en je verdient dikwijls een veelvoud van de originele aankoopprijs.
© 2012 - 2023 Boer_staf, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen op internetGeld verdienen op internetKun je wel wat extra geld gebruiken? Misschien is het een idee om geld te verdienen op internet, geld verdienen op inter…
Online geld verdienen met bloggen op YoorsOnline geld verdienen met bloggen op YoorsBloggen wordt steeds populairder. Er zijn ook steeds meer professionele bloggers die er hun brood mee verdienen. Zij heb…

Bij twee banken klant: voordelen van twee bankrekeningenBij twee banken klant: voordelen van twee bankrekeningenSoms lijkt het vanzelfsprekend om maar bij één bank een bankrekening te hebben. Bij twee banken klant zijn, brengt toch…
Schulden oplossen? Pingedrag aanpassen en goedkoper wonenSchulden oplossen? Pingedrag aanpassen en goedkoper wonenMensen die niet meer rond kunnen komen van hun inkomen, moeten snijden in hun maandelijkse uitgaven. Dit kunnen ze het b…
Bronnen en referenties
Boer_staf (14 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.