Penningmeester, het offline digitale huishoudboekje

Penningmeester, het offline digitale huishoudboekje Penningmeester is een digitaal huishoudboekje dat gebruikt kan worden om overzicht te behouden op je inkomsten en uitgaven. Dit digitale programma voor Windows kan gekoppeld worden aan meerdere bankrekeningen. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook mee budgetteren. Hoe werkt Penningmeester en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

Wat doet Penningmeester?

Het programma Penningmeester is geschikt voor Windows en heeft de volgende functies:

Inzicht in inkomsten- en uitgavenpatroon

Penningmeester geeft inzicht in je inkomsten- en uitgavenpatroon. Je kunt meerdere bankrekeningen koppelen aan het programma, waarvan hij een overzicht maakt. Het enige wat je zelf moet doen is de verschillende posten benoemen, waarna de inkomsten en uitgaven gecategoriseerd worden.

Budgettering

Penningmeester kan gebruikt worden om eenvoudig te budgetteren. Op basis van je budget/begroting per post, maakt Penningmeester een prognose van je toekomstige saldo, resultaat en bestedingsruimte.

Rapportages

Penningmeester kan verschillende rapportages maken om je inzicht te geven in hoe je ervoor staat. Je kunt hierbij denken aan:
  • Werkelijke inkomsten en uitgaven
  • Hoe sta je in je begroting
  • Prognose voor de komende tijd
  • Winst- en verliesrekening
  • BTW-aangifte

Interactieve grafieken

Zowel op maand- als op dagbasis kan Penningmeester grafieken en taartdiagrammen maken van hoe je saldo er nu voor staat. Zo kun je in een oogopslag zien of je nog binnen je budget zit.

Op de mobiele telefoon of tablet

Penningmeester is geschikt gemaakt voor gebruik op de iPhone, iPad en alle Android toestellen. Je kunt op de pc een rapport publiceren, waarna deze geanonimiseerd in de Penningmeester database wordt gezet. Het rapport is daarna alleen met een opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord in te zien. De gebruikersnaam en wachtwoord worden gehashed meegestuurd, waardoor deze niet meer te achterhalen zijn.
Door het gebruik op de telefoon of tablet kun je bijvoorbeeld in de winkel bekijken wat je nog aan bestedingsruimte hebt voor de boodschappen van die maand.

Wat kost Penningmeester?

Het programma kost eenmalig €29,95 en is te bestellen via hun eigen site. Je kunt het programma hier ook 15 dagen gratis uitproberen. Bugfixes na aankoop zijn gratis, een nieuwe softwareupdate kan tegen een gereduceerd tarief worden aangeschaft.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Penningmeester?

  • Het is een offline digitaal huishoudboekje, wat betekent dat je alle informatie op je eigen computer hebt opgeslagen en niet op de server van het programma zelf. Commerciële bedrijven hebben zo geen toegang tot je bestedingspatroon.
  • Het geeft duidelijk inzicht in je financiële situatie.
  • Het is een overzichtelijk programma met een groot gebruiksgemak.
  • Je kunt meerdere bankrekeningen koppelen aan het programma. Dit in tegenstelling tot veel andere digitale huishoudboekjes, waaraan je maar 1 of 2 rekeningen kunt koppelen.
  • Grafieken geven in een oogopslag weer hoe de situatie ervoor staat.
  • Werkt samen met verschillende Nederlandse en Belgische banken.

Tip: door je huishoudboekje regelmatig bij te houden, hou je je budget goed in de gaten en heb je een goed zicht op je financiële situatie. Dit kan onnodige aankopen en onverwachte roodstand voorkomen!
Penningmeester is een zeer goede keus voor een offline digitaal huishoudboekje. Het is een overzichtelijk en duidelijk programma wat je financiële situatie inzichtelijk maakt. Het helpt je budgetteren en voorkomt dat je onverwachts rood staat. De mogelijkheid om meerdere bankrekeningen aan het programma te koppelen zorgt voor een compleet financieel overzicht.
© 2011 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tim, het digitale huishoudboekje van de INGTim is het digitale huishoudboekje van de ING. Wie goed zicht heeft op zijn uitgaven, weet ook waar hij op moet bezuinig…
Huishoudboekje bijhoudenHuishoudboekje bijhoudenVraagt u zich ook wel eens af waarom uw geld in het midden van de maand al op is? Het bijhouden van een huishoudboekje k…
Huishoudboekje digitaalHuishoudboekje digitaalZit u aan het einde van de maand altijd krap bij kas? Vraagt u zich af waar al het geld blijft? Met een digitaal huishou…
Het online huishoudboekje van AFAS PersonalHet online huishoudboekje van AFAS PersonalMet het online huishoudboekje van AFAS Personal heb je eenvoudig en snel een overzicht van je inkomende en uitgaande fin…
Begroting makenBegroting makenDoor het maken van een begroting kun je inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Een begroting is niets anders dan e…
Bronnen en referenties
  • www.penningmeester.net
  • www.computeridee.nl
  • www.overzicht-digitale-kasboekjes.nl
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 05-02-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.