Studentenrekening bij bank? Studievoorschot 2021

Studentenrekening bij bank? Studievoorschot 2021 In 2021 is er de aanvullende beurs als studiefinanciering en natuurlijk het studievoorschot (een lening). Studenten hebben ook in 2021 vaak meer geld nodig en dus een studentenrekening. Banken bieden studenten graag een studentenlening aan met allerlei voordelen. Studenten zijn graag gezien en meestal trouw aan de bank. Logisch gedrag als u tevreden was met uw studentenrekening, maar uit welke studentenrekeningen kunt u eigenlijk kiezen? Open gratis een studentenrekening bij een bank.

Aanvullende beurs en studentenrekening


Studievoorschot in plaats van basisbeurs in 2021

Studeren is vooral geld lenen. De basisbeurs veranderde in een studievoorschot, een lening bij de overheid (DUO). Gelukkig kunt u 35 jaar over de aflossing doen en hoeft u per jaar straks maximaal 4 procent van het maandinkomen aan aflossing te betalen. Meer aflossen mag wel. maar is dat voor u allemaal wel genoeg, want studeren is duur. Naast het sociaal leenstelsel kunt u ook gewoon bij een bank terecht.

Studievoorschot inkomensafhankelijk

Naars het studievoorschot is er ook de aanvullende beurs, een beurs die volledig afhankelijk is van het inkomen van de ouders. Deze aanvullende beurs is maximaal ruim 400 euro en loopt verder af met het inkomen, een inkomen dat best hoog mag zijn. De aanvullende beurs 2021 is gebaseerd op het inkomen van de ouders in 2018 (twee jaar vertraging dus):

Bedragen aanvullende beurs in studievoorschot 2021

inkomen oudersbeurs
tot 32.750 euro403,17 euro
van 32.750 euro tot 51.500 eurovan 403,17 euro dalend naar 0 euro
boven 51.500 euro0 euro

Als een student meer geld nodig heeft of door het hoge inkomen van de ouders niet een aanvullende beurs kan krijgen, zijn daar altijd nog de banken die kunnen bijspringen.

Banken en de gratis studentenrekening

De grote banken bieden studenten maar al te graag een studentenlening aan. Een vereiste is dat de studiefinanciering op de rekening wordt gestort, waardoor er inkomsten zijn voor de bank. Studenten zoeken meestal ook een verzekering, lenen of sparen wat, en zijn vaak de toekomstige betere verdieners. En elke grote bank heeft wel wat speciaals voor een student in de vorm van kortingen of extra krediet.

ABN AMRO studentenrekening

ABN AMRO heeft voor de studenten tot 33 jaar een studentenpakket met daarin de studentenrekening. Een student moet dan wel zijn studiefinanciering, leer- of werkvergoeding of tegemoetkoming in de studiekosten op deze rekening storten. De rekening is gratis. Het is inclusief internetbankieren en een wereldpas. Er zijn ook kortingen:
  • U krijgt 30% korting op de creditcard;
  • U krijgt 20% korting op een doorlopende reisverzekering;
  • U krijgt 33% korting op de stand by service. Hiermee kunt u alle bankpassen, creditcards, identiteitsbewijzen en mobiele telefoon laten registreren. De stand-by Service geeft u bij verlies of diefstal van maximaal 1.000 euro.
  • U mag rood staan met een studentenlimiet tot 5.000. Dit kost natuurlijk wel rente.

ING studentenrekening

De eisen bij de ING bank zijn:
  • U bent niet ouder dan 29 jaar en volgt een voltijds mbo-, hbo- of wo-studie;
  • Voorwaarde is dat de studiefinanciering wordt gestort op de studentenrekening;
  • Als er geen studiefinanciering is, is er wel een bewijs van inschrijving van een Nederlandse mbo-, hbo- of universitaire onderwijsinstelling nodig.

Niet echt verrassend, maar vooral de maximaal toegestane leeftijd is lager dan bij ABN AMRO. De studentenrekening van de ING bank is een gratis betaalrekening met daarbij een betaalpas voor wereldwijd pinnen en betalen. Internetbankieren hoort daar automatisch bij. Een student kan met extra korting kiezen voor een studentenverzekering en een creditcard. Bovendien zijn er aanbiedingen voor een studentenlening en mogelijkheden om rood te staan. Er is een betaallimiet tot maximaal 1000 euro rood staan en een studentenkrediet tot maximaal 5000 euro.

Rabobank studentenrekening

Ook bij de Rabobank moet de studiefinanciering op de studentenrekening worden gestort. Is er geen studiefinanciering dan moet u kunnen aantonen dat u student bent. De rekening en betaalpas zijn inclusief het internetbankieren gratis. U mag tot 1000 euro rood staan en een lening afsluiten. De Rabobank base card heeft een limiet van 1000 euro.

SNS studentenrekening

U kunt ook terecht bij de SNS bank. De verschillen met ABN AMRO, de ING bank en de Rabobank zijn niet groot.

Slot studentenrekening afsluiten

De verschillen tussen de banken zijn niet zo groot. Als u denkt geld te moeten lenen kan dat een doorslaggevend element zijn om een bepaalde bank uit te kiezen. Niet elke bank vraagt voor een studentenlening evenveel rente. Vergelijk die rente voordat u uw keuze maakt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Ook In het studiejaar 2020 leent u voor uw studie in het hbo en wo volgens het leenstelsel met studievoorschot. Wat is d…
Studiefinanciering 2020-2021: de bedragenStudiefinanciering 2020-2021: de bedragenHoeveel studiefinanciering krijgt u in studiejaar 2020-2021, hoeveel studievoorschot? De studiefinanciering is in het we…
Voorwaarden aanvullende beursVoorwaarden aanvullende beursStudiefinanciering bestaat uit de basisbeurs, een ov-studentenkaart, eventueel een lening en mogelijk een aanvullende be…
Studiefinanciering 2021: collegegeld en collegegeldkredietStudiefinanciering 2021: collegegeld en collegegeldkredietStuderen en de studiefinanciering zijn belangrijk. Studeren moet betaalbaar zijn voor een student. Daarom is er studiefi…

Hoe aan uw geld komen?Hoe aan uw geld komen?Schulden incasseren is bijna net zo vervelend als zelf schulden hebben. Veel mensen gaan de confrontatie uit de weg en z…
Kostgeld inwonend kindKostgeld inwonend kindEen inwonend kind kost geld en daarom is kostgeld vragen aan een thuiswonend kind en daarmee wat geld voor kost en inwon…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 14-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.