Studentenrekening bij bank? Studievoorschot 2018-2019

Studentenrekening bij bank? Studievoorschot 2018-2019 In 2018 en 2019 is er het studievoorschot in plaats van de oude studiefinanciering. Studenten hebben geld ook in 2018 en 2019 nodig en dus een studentenrekening. Banken bieden studenten graag een studentenlening aan met allerlei voordelen. Studenten zijn graag gezien en meestal trouw aan de bank. Logisch gedrag als u tevreden was met uw studentenrekening, maar uit welke studentenrekeningen kunt u eigenlijk kiezen? Open gratis een studentenrekening bij een bank.

Studievoorschot in plaats van basisbeurs in 2018 en 2019

Studeren wordt vooral ook lenen. De basisbeurs veranderde vanaf het studiejaar 2015-2016 in een studievoorschot. U gaat dus meer geld lenen bij de overheid (DUO). Gelukkig kunt u 35 jaar over de aflossing doen en hoeft u per jaar straks maximaal 4 procent van het maandinkomen aan aflossing te betalen. Meer aflossen mag wel. maar is dat voor u allemaal wel genoeg, want studeren is duur. Naast het sociaal leenstelsel kunt u ook gewoon bij een bank terecht.

Studievoorschot inkomensafhankelijk

Nu de beurs voor iedereen is verdwenen, is er nog wel een beurs beschikbaar die volledig afhankelijk is van het inkomen van de ouders. Wie als student ouders heeft met een hoger inkomen, moet op een andere manier bijlenen. Kijkt u maar:

Bedragen aanvullende beurs in studievoorschot 2018

inkomen oudersbeurs
tot 30.000 euro387,92 euro
van 30.000 euro tot 46.000 eurovan 387,92 euro dalend naar 0 euro
boven 46.000 euro0 euro

Banken en de gratis studentenrekening

De grote banken bieden studenten maar al te graag een studentenlening aan. Een vereiste is dat de studiefinanciering op de rekening wordt gestort, waardoor er inkomsten zijn voor de bank. Studenten zoeken meestal ook een verzekering, lenen of sparen wat, en zijn vaak de toekomstige betere verdieners. En elke grote bank heeft wel wat speciaals voor een student in de vorm van kortingen of extra krediet.

ABN AMRO studentenrekening

ABN AMRO heeft voor de studenten tot 33 jaar een studentenpakket met daarin de studentenrekening. Een student moet dan wel zijn studiefinanciering, leer- of werkvergoeding of tegemoetkoming in de studiekosten op deze rekening storten. De rekening is gratis. Het is inclusief internetbankieren en een wereldpas. Er zijn ook kortingen:
  • U krijgt 30% korting op de creditcard;
  • U krijgt 20% korting op een doorlopende reisverzekering;
  • U krijgt 33% korting op de stand by service. Hiermee kunt u alle bankpassen, creditcards, identiteitsbewijzen en mobiele telefoon laten registreren. De stand-by Service geeft u bij verlies of diefstal van maximaal 1.000 euro.
  • U mag rood staan met een studentenlimiet tot 5.000. Dit kost natuurlijk wel rente.

ING studentenrekening

De eisen bij de ING bank zijn:
  • U bent niet ouder dan 29 jaar en volgt een voltijds mbo-, hbo- of wo-studie;
  • Voorwaarde is dat de studiefinanciering wordt gestort op de studentenrekening;
  • Als er geen studiefinanciering is, is er wel een bewijs van inschrijving van een Nederlandse mbo-, hbo- of universitaire onderwijsinstelling nodig.

Niet echt verrassend, maar vooral de maximaal toegestane leeftijd is lager dan bij ABN AMRO. De studentenrekening van de ING bank is een gratis betaalrekening met daarbij een betaalpas voor wereldwijd pinnen en betalen. Internetbankieren hoort daar automatisch bij. Een student kan met extra korting kiezen voor een studentenverzekering en een creditcard. Bovendien zijn er aanbiedingen voor een studentenlening en mogelijkheden om rood te staan. Er is een betaallimiet tot maximaal 1000 euro rood staan en een studentenkrediet tot maximaal 5000 euro.

Rabobank studentenrekening

Ook bij de Rabobank moet de studiefinanciering op de studentenrekening worden gestort. Is er geen studiefinanciering dan moet u kunnen aantonen dat u student bent. De rekening en betaalpas zijn inclusief het internetbankieren gratis. U mag tot 1000 euro rood staan en een lening afsluiten. De Rabobank base card heeft een limiet van 1000 euro.

SNS studentenrekening

U kunt ook terecht bij de SNS bank. De verschillen met ABN AMRO, de ING bank en de Rabobank zijn niet groot.

Slot studentenrekening afsluiten

De verschillen tussen de banken zijn niet zo groot. Als u denkt geld te moeten lenen kan dat een doorslaggevend element zijn om een bepaalde bank uit te kiezen. Niet elke bank vraagt voor een studentenlening evenveel rente. Vergelijk die rente voordat u uw keuze maakt.

Lees verder

© 2011 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Ook In het studiejaar 2020 leent u voor uw studie in het hbo en wo volgens het leenstelsel met studievoorschot. Wat is d…
Studiefinanciering 2019: collegegeld en collegegeldkredietStudiefinanciering 2019: collegegeld en collegegeldkredietStuderen en de studiefinanciering zijn belangrijk. Studeren moet betaalbaar zijn voor een student. Daarom is er studiefi…
Bedragen studiefinanciering 2016 en studievoorschot 2016Bedragen studiefinanciering 2016 en studievoorschot 2016Hoeveel studiefinanciering krijgt u in 2015, 2016 en hoeveel studievoorschot? Wie al studeert krijgt de studiefinancieri…
Rente studielening 2019 en 2020 (studiefinanciering)Rente studielening 2019 en 2020 (studiefinanciering)Wie recht heeft op studiefinanciering krijgt in 2019 en 2020 een lening van de overheid, een studievoorschot. De rente o…

Hoe aan uw geld komen?Hoe aan uw geld komen?Schulden incasseren is bijna net zo vervelend als zelf schulden hebben. Veel mensen gaan de confrontatie uit de weg en z…
Top 10 rijkste landen ter wereld 2017Top 10 rijkste landen ter wereld 2017Wat zijn de rijkste landen ter wereld in 2017? Wat is het rijkste land ter wereld? En wat zijn de rijkste landen van Eur…

Reageer op het artikel "Studentenrekening bij bank? Studievoorschot 2018-2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: September 2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Studievoorschot
Schrijf mee!