De Do's en Dont's van thuiswerken

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van mijn eigen zoektocht naar werk vanuit huis. Het is ondanks het “World Wide Web” niet makkelijk om een leuke aardig betalende baan te vinden. Vooral als u uw tijd zelf wil indelen, en als u niet tevreden bent met hier en daar een paar cent. Ik heb het vooral geschreven uit waarschuwing, u zult aan dit artikel dus ook geen baan overhouden maar wel zeer goed zijn voorgelicht over de do’s & dont’s.

Zint eer ge begint!

De titel van dit hoofdstuk zegt het al, u moet goed bedenken waar u aan begint. In deze branche zijn zeer veel oplichters actief, zij worden meestal met hun thuiswerk wel snel en bijna slapend rijk. Zelfs als u er op bedacht bent en u weet waar u op moet letten, dan nog is het moeilijk om de “goede” van de “slechte” te onderscheiden.Ook kan het moeilijk zijn om bepaalde aanbiedingen of reclames te negeren. Maar dit alles valt onder het al oude “als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo”.

Voor dat u op zoek gaat naar een leuke (bij)baan is het aan te raden om eerst bij u zelf na te gaan wat u precies wilt.
 • Wat voor soort werk?
 • Wat vindt u leuk?
 • Wat is geschikt?
 • Hoeveel tijd wilt u er aan spenderen?
 • Hebt u werkelijk genoeg tijd?
 • Hoeveel geld wilt u verdienen?

Dit artikel dus goed lezen en daarna goed nadenken!

Inpakwerk

Inpakwerk is zo ongeveer wel het bekendste soort thuiswerk die er is. U loopt weinig risico, maar is moeilijk te vinden en betaald ook niet gek veel. Omgerekend per uur verdient u niet meer dan € 3,-. Dit werk bestaat vooral uit inpakken en/of sorteren van kleinere producten bijvoorbeeld brieven in enveloppen of speelgoed verpakken, pennen draaien enz.U krijgt betaald per opdracht en dus niet per uur! Er is weinig aanbod in dit werk, dus een vaste opdrachtgever zult u niet snel vinden. Als opdracht krijgt u bijvoorbeeld het in enveloppen plaatsen van 1000 brieven in een week tijd (deadline) voor een vast bedrag per opdracht. U krijgt het materiaal aangeleverd, meestal via postpakketten. Na de opdracht kunt u pas weer aan het werk wanneer uw opdrachtgever weer werk heeft.

Voordelen:

 • weinig risico, geen oplichting
 • eigen tijd indelen
 • per opdracht betaald (u weet van te voren wat u betaald krijgt)
 • ook goed te doen voor mensen met een beperking

Nadelen:

 • veel geestdodend werk
 • weinig betaald
 • per opdracht betaald
 • geen vast inkomen
 • veel dozen en materiaal in huis (waar laat u alles)

Vooral niet doen:

 • 0900 nummers bellen dit is zeker oplichting, deze mensen zijn eropuit om u zolang mogelijk aan de lijn te houden in ruil
voor een simpel e-mail adres of een ander telefoonnummer.
 • Start pakketten kopen of investeren om werk te krijgen, dit blijft alleen bij geld uitgeven in plaats van geld verdienen.

E-mails verwerken

Het internet staat bol van dit zogenaamde thuiswerk, het zal er misschien wel zijn maarik heb het echte werk alleen nooit kunnen vinden. Alles is nep!

Hoe gaat het in zijn werk:

Op internet staan prachtige advertenties met links naar mooie sites, die er erg betrouwbaar uit zien. Zij prijzen een zeer goed verdienende vorm van thuiswerk aan u hoeft maar een paar mails per dag te lezen en weer te versturen (4 tot 8 net wat u wilt.)Daar zou u dan tot 500 euro per dag (!) mee kunnen verdienen. U moet dan wel even een startpakket kopen voor ca. 25 euro (dit bedrag kan per aanbieder verschillen). Met dit startpakket of handboek of e-book kunt u dan gelijk aan de slag om diezelfde dag al geld te verdienen.

Als u een aanmeldingsmail stuurt en betaald, krijgt u een mail terug met een link voor de download van het pakket. Dit pakket (als u het al kan downloaden, dit is soms niet eens mogelijk) bestaat uit een uitleg en eventueel webadressen en reclame. De uitleg is simpel: smeer andere mensen een zelfde soort pakket aan en laat die mensen uitbetalen op uw eigen rekening!

Op de sites van de aanbieders staat nooit een adres, telefoonnummer of iets dergelijks. Hooguit een mailadres waaruit niet meer gereageerd wordt op uw kritische mailtjes. Het advies nooit betalen voor werk, werk moet u betalen en niet andersom!

Consulent(e)

Dit is een van de oudste vormen van thuiswerk.Iedereen kent wel de tupperware party’s. Deze baantjes zijn een stuk betrouwbaarder dan de voorgaande, mits u natuurlijk een goede aanbieder vindt. Het werk bestaat uit het door verkopen van producten die u eerst zelf moet aanschaffen via de opdrachtgever. Dit doorverkopen kan op verschillende manieren: via internet (marktplaats, enz.), via party’s voor vrienden en familie, eigen website of met advertenties in de supermarkt.

De producten lopen erg uiteen hier een lijstje met mogelijkheden:
 • parfum
 • make-up
 • speelgoed
 • kleding
 • erotische producten
 • huishoudartikelen
 • lingerie

Als dit bij u past en u stopt er genoeg tijd in, dan kan het een aardig centje opleveren. Het hangt totaal van u zelf af hoe meer u verkoopt, hoe meer u verdient. Zorg er wel voor dat de producten die u verkoopt u persoonlijk ook aanspreken, als u er zelf niet gepassioneerd over bent is het moeilijker te verkopen.

Eigen bedrijf (website)

Via een eigen bedrijf kunt u uw eigen idee hellemaal uitwerken, en precies doen wat u leuk vindt. Maar zoals altijd zitten ook hier haken en ogen aan.

Een website bouwen kan tegenwoordig iedereen gratis via webklik.nl, everyoneweb.com en jouwweb.nl. Daar zit dan wel een limiet aan wat betreft webruimte. Honderden foto’s van producten of Ideal is niet mogelijk maar een toch leuk begin. Als mensen willen bestellen kunnen ze eenvoudig een e-mail sturen met de te bestellen producten. U stuurt een mail terug met de totale prijs en natuurlijk uw bankrekening nummer waar men het bedrag op over moet maken, waarna u de producten verstuurd via de post. Let er wel op dat u de verzendkosten verhaald op de klant anders gaat dit ook van uw winst af. Het is wel verstandig om op uw site te vermelden dat de verzendkosten voor de klant zijn, wat de algemene voorwaarden zijn en of de productprijzen inclusief of exclusief btw zijn.

Ook moet u rekening houden met de belastingdienst en de kamer van koophandel, u moet zich hierbij aanmelden voor u begint met verkopen. Als u deze vorm van thuiswerk serieus overweegt, bedenk dan wel dat er heel wat bij komt kijken, u kunt dan het beste informatie inwinnen via de kamer van koophandel bij u in de buurt of op de site: kvk.nl. Als u alles goed aanpakt en u maakt vooral veel reclame op internet voor uw site dan kan dit een zeer goed loon opleveren.

TIP: Investeer alleen geld in het begin als dat absoluut nodig is! In het begin is alles nog zo onzeker: gaat het lopen of niet?
Koop dus ook niet teveel producten in!

TIP: adverteren kan ook gratis via marktplaats.nl, aanbodpagina.nl enz.

Artikelen schrijven

Als u een goede schrijver/ster bent kunt u kiezen voor deze thuiswerkbaan. Dit kan geheel gratis op verschillende sites:
 • infonu.nl
 • leerwiki.nl
 • foobie.nl
 • ciaoshopping.com

Op de laatste kunt u voornamelijk revieuws schrijven over producten, reizen of bedrijven. In deze revieuws kunt u uw persoonlijke ervaring kwijt en verdient daar dan geld mee. Hoe meer mensen uw artikel lezen en beoordelen hoe meer u verdient.
De andere aanbieders vragen u artikelen te schrijven, puur informatief en over tal van onderwerpen. U moet er dan wel behoorlijk wat van af weten, het mag namelijk niet letterlijk voorkomen op een andere site. Dus kopiëren van wikipedia of iets dergelijks wordt niet geaccepteerd.Bij deze sites krijgt u een deel van de opbrengsten van de reclames die bij uw artikel worden geplaatst.
Het is dus verstandig om zoveel mogelijk reclame te maken op andere sites voor uw artikel. De verdiensten lopen erg uiteen, het is meestal niet meer dan een paar cent per artikel. Maar als u het naast de verdiensten ook als hobby ziet, en u schrijft u in bij meerdere sites en u schrijft er een paar honderd dan kunt u er een paar tientjes tot ca. 100 euro per maand mee verdienen.
Sommige sites vormen zich tot hele communitys waardoor u er misschien wel internetvriendschappen aan over kunt houden.
Vooral omdat bij veel sites u uw personalia kunt achterlaten en met andere kunt chatten.

Telefoonwerk

Bijna al het telefoonwerk (lees ook sms, chat en webcam werk) komt uit de erotische sector. Bijna al het andere is nep! Als u het niet erg vindt om werkzaam te zijn als callgirl/boy of webcamgirl/boy, dan is dit een erg winstgevend baantje! U belt, chat of camt met mensen die erotische dingen willen zien of horen en krijgt daar dan per minuut voor betaald. Dit komt in de praktijk neer op ca. 24 euro per uur.

Sites die dit soort werk aanbieden zijn:

 • club-sense.nl
 • webcamwerk.info
 • erothuiswerk.nl
 • cammodel-werk.nl

Wat u nodig heeft:

 • een beetje een exobitonistisch ingesteld zijn
 • een prettige telefoonstem en of lichaam
 • geen schaamte
 • een telefoon (mobiel of vast en een computer met internet)

Om te cammen hoeft u trouwens niet super mooi en dun te zijn, in deze markt is voor iedereen een plekje! Dit werk moet u dus wel echt willen en ook liggen.

Slotwoord

U hebt nu alle informatie over alle vormen van thuiswerk die ik ben tegengekomen. Als u alle tips en waarschuwingen ter harte neemt, moet u nu in staat zijn een goede, leuke en eerlijke thuiswerkbaan te vinden.

Wat u ook kiest en gaat doen ik wens u veel succes, plezier en natuurlijk veel euro’s toe!
© 2011 - 2022 Rosaliea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spullen inpakken: Thuiswerk als inpakkerWil jij vanuit huis werken? Misschien is het dan een optie om dingen in te pakken. Het werk als inpakker kan een leuk za…
Thuiswerken, het ideale bijbaantje?Thuiswerken als bijbaan lijkt de nieuwe hype; steeds meer mensen in Nederland doen het. Heb je vrije tijd, behoefte aan…
Thuiswerk als inpakkerThuiswerk als inpakkerEr is veel werk in de thuiswerkbranche. Zo kun je kiezen voor administratief werk, inline werkzaamheden of bijvoorbeeld…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…

Verzamelen: het kopen en verkopen van middeleeuwse muntenVerzamelen: het kopen en verkopen van middeleeuwse muntenEr zijn veel verzamelaars die munten uit de middeleeuwen verzamelen. Er is daarom ook goed geld te verdienen met het kop…
Wat bepaalt de waarde van een munt?Wat bepaalt de waarde van een munt?Er zijn verschillende factoren die de waarde van een munt bepalen. Deze factoren worden door de verschillende muntenverz…
Rosaliea (8 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.