Besparen binnen het huishouden

Besparen binnen het huishouden Er zijn verschillende manieren om te besparen op producten of diensten zonder direct van aanbieder te veranderen. Overstappen van de ene aanbieder naar de andere aanbieder. Allemaal beweren ze goedkoper te zijn. Om te besparen op dagelijks terug kerende diensten of producten hoeft u niet direct van aanbieder te veranderen.

Besparen

U kunt thuis beginnen met besparen. Als het gaat om besparen kunt u aan de volgende onderwerpen denken:
  • Auto
  • Kleding
  • Elektra
  • Water
  • Levensmiddelen

Besparen op de auto

Of het nu gaat om en auto van de zaak of particulier, besparen kunnen beide partijen. Brandstof wordt steeds duurder, het is dan ook de moeite waard om goedkope tankstations te bezoeken. Als u daar tankt scheelt dat algauw 10 cent per liter. Laat de auto staan als u in de binnenstad moet zijn. Ga zoveel mogelijk op de fiets of lopen. Zo denkt u aan het milieu en aan uw geld. Carpoolen is ook een mooie gelegenheid om te besparen op uw auto. Met carpoolen bespaart u op de brandstof maar ook op de auto zelf, deze wordt niet gebruikt dus heeft u ook geen afschrijving.

Besparen op kleding

Kleding voor volwassenen

Voor volwassenen is het besparen op kleding niet zo moeilijk als het lijkt. Tegenwoordig kun je bij verschillende winkelketens je adres achterlaten om zo post of mailing te ontvangen. U bent dan als eerste op de hoogte van de “uitverkoop”. Vaak staat er nog bij om hoeveel procent het gaat. Ga nooit meteen in op de eerste uitverkoopronde, maar wacht even en u zult zien dat er nog lager afgeprijsd zal worden. Via internet zijn er tegenwoordig ook veel mogelijkheden om te bestellen en van de uitverkoop gebruik te maken.

Kleding voor kinderen

De kleding van kinderen heeft meer mogelijkheden. Het aanbod is vaak heel groot, dus de uitverkoop ook. Bij kinderkleding geld, let wel op de kwaliteit/prijsverhouding. U kunt gaan voor de uitverkoop in verschillende winkels, maar er is nog een manier op te besparen. Het bezoeken van een kinderkledingbeurs kan ook zeer voordelig zijn. Hier wordt kleding aangeboden voor verschillende leeftijden. Let wel op want, vaak is deze kleding tweedehands dus is het zoeken in de grote bergen kleding voor nog een mooi kledingstuk. Op deze beurzen wordt vaak ook speelgoed aangeboden, dus slaat u 2 vliegen in één klap. Zelf kunt u kleding en/of speelgoed te koop aanbieden. Zo kunt u zelf kleding verkopen en nieuwe kleding in kopen. Op deze manier ontstaat er een soort ruilbeurs, voor weinig geld heeft u nieuwe kleding.

Besparen op elektra en water

Bij het besparen op elektra en water zal u niet meteen resultaat zien. Als de jaarnota in zicht komt, dan zult u pas kunnen zien of de besparingen hebben aangeslagen. Heeft u dag en nacht verbruik, benut dit dat optimaal. Heeft u een vaatwasser zorg ervoor dat hij gedurende de week aanstaat tussen 23.00 – 7.00 uur. Op vrijdag gaat vanaf 23.00 uur het goedkope tarief in wat eindigt op maandag om 07.00 uur. Dit tarief geld het hele weekend. Zorg ervoor dat u in het weekend de wasmachine en/of droger laat draaien. Op deze manier kunt u op elektra en water besparen. Komt de jaarnota in zicht, dan ziet u of dit naar uw gevoel voldoende resultaat geeft.

Inkopen van levensmiddelen

Voor het inkopen van uw levensmiddelen is het belangrijk een budget op te stellen. Bijvoorbeeld, per week wordt er een bedrag van € 70,- gepind wat u aan levensmiddelen uit mag geven. U mag niet meer dan € 70,- uitgeven. Nu kunt u gaan kijken wat u deze week wilt eten en wat er in de aanbieding is. Maak aan de hand van deze keuzes uw boodschappenlijst. Schrijf alleen de boodschappen op die voor deze week nodig zijn. Zo kunt u aan u zelf een budget geven van € 280,- per maand, maar u pint iedere week het geld wat nodig is. U voorkomt onnodig pinnen, want daardoor raakt u het overzicht kwijt en weet u niet meer hoeveel geld er is uitgegeven.

Door deze kleine besparingen zult u merken dat u algauw geld overhoudt wat u weer kunt gebruiken of sparen voor andere zaken.
© 2009 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Besparen op benzine, diesel of LPGBesparen op benzine, diesel of LPGDoor de stijgende kosten van brandstof wordt het autorijden steeds duurder. Op deze uitgaven kunt u besparen. In dit art…
Huishoudboekje: zien waar je geld heen gaat en besparenHuishoudboekje: zien waar je geld heen gaat en besparenJe kan op veel manieren geld besparen. Maar als je niet weet wat er maandelijks in en uit je portemonnee gaat, is het mo…
Tips om geld te besparen op levensmiddelenTips om geld te besparen op levensmiddelenOf het nu financieel nodig is om te besparen op je uitgaven of niet, het is mogelijk je uitgaven aan levensmiddelen te v…
Besparen in het huishouden: de was doen, tipsBesparen in het huishouden: de was doen, tipsDe was is een noodzakelijke klus die in elk huishouden wekelijks terugkomt. En de was doen kost geld: voor het water, de…

De gevaren van de kredietkaartWe leven in een consumptiemaatschappij wat betekent dat mensen veel consumeren. We worden voortdurend bestookt met recla…
Nannie78 (33 artikelen)
Gepubliceerd: 11-03-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.