Hoe kun je geld verdienen met vloggen?

Hoe kun je geld verdienen met vloggen? Vloggen betekent dat je video blogs maakt. Eén van de bekendste vloggers uit Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol, die iedere dag een vlog maakt van zijn belevenissen die dag. Met vloggen valt flink wat geld te verdienen, maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent. Ook is het belangrijk dat je flink wat geduld hebt. Goede content is natuurlijk ook van groot belang. Hoe kun je geld verdienen met vloggen en waar moet je zoal op letten?

Wat is vloggen?

Vloggen staat voor video bloggen. Dit betekent dus dat je een filmpje maakt in plaats van dat je een geschreven blog hebt. In deze vlog kun je bijvoorbeeld bijhouden wat je zoal doet op een dag. Eén van de bekendste vloggers in Nederland is Enzo Knol. Dagelijks uploadt hij filmpjes over zijn leven. Kijkers kunnen zien wat hij allemaal doet op een dag en het kan dus worden gezien als een soort dagboek. Er zijn ook vlogs die zich richten op één specifiek deel in een leven. Bijvoorbeeld mensen die graag willen afvallen en regelmatig vloggen over hun afslankproces. Vloggen kan dus op meerdere manieren worden gedaan. En wist je dat er zelfs geld mee te verdienen valt?

Geld verdienen met vloggen

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met vloggen. Iedere vlogger gebruikt zo zijn eigen manieren om inkomsten te ontvangen. Soms worden er ook meerdere manieren met elkaar gecombineerd. Vaak is het geheel afhankelijk van de vlog hoe er geld mee verdiend wordt.

Advertenties bij je filmpje

Dit is de bekendste manier om inkomsten te genereren met je vlog. Wanneer je op YouTube of een ander videoplatform filmpjes plaatst, komen hier advertenties bij te staan. Hoe meer mensen je advertenties zien, hoe meer inkomsten hieruit gehaald kunnen worden. In september 2016 zijn wel de advertentieregels op YouTube flink aangescherpt. Dit betekent dat filmpjes met onder meer gewelddadige of kwetsende inhoud niet langer meer advertenties te zien krijgen. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je geld wilt verdienen met jouw vlog.

Sponsors

Een andere manier om geld te verdienen met vloggen, is door gebruik te maken van sponsors. Een sponsor kan bijvoorbeeld producten ontwikkelen die jij in beeld moet laten komen. Hier krijg je vervolgens een geldbedrag voor. Zo zie je bijvoorbeeld gamers nog wel eens op bepaalde stoelen met reclame zitten en kunnen vloggers die afvallen bijvoorbeeld een nieuw afslankproduct proberen. Soms is het ook al voldoende als er over de sponsor wordt gepraat. Hoeveel geld hiermee te verdienen is, is geheel afhankelijk van de sponsor en de afspraken die onderling worden gedaan.

Affiliate

Bij je filmpjes kun je natuurlijk affiliatelinks plaatsen. Dit is een speciale link naar bijvoorbeeld een webshop. Wanneer mensen via deze link een product kopen in de webshop, ontvang jij er wat geld bij. Dit kan vooral goed werken wanneer het product ook wordt genoemd in de vlog. Let wel op dat je niet zomaar altijd een affilatelink op bijvoorbeeld YouTube mag zetten. Kijk dus goed wat de voorwaarden zijn van een webshop voordat je zomaar links bij je filmpjes plaatst.

Amazon Whishlist

Dit wordt vooral in Amerika toegepast en is in Nederland minder interessant gezien de hoge verzendkosten. De Amazon Whishlist is niet een manier om extra geld te krijgen, maar wel om producten te ontvangen. Mensen kunnen jouw whishlist bekijken en eventueel een product voor je bestellen. Dit wordt dan automatisch van de whishlist gehaald en naar je toegestuurd. De kijkers van de vlog krijgen je adresgegevens niet te zien. Vaak wordt dit gedaan om de filmmaker te bedanken voor de leuke vlogs. Soms wordt hier ook gebruik van gemaakt omdat de kijker graag wil dat de vlogger een bepaalde game speelt of graag een boek leest.

Hoe kom je aan meer inkomsten?

Als je een vlog hebt en hier een passend verdienmodel bij hebt gevonden, dan is het vooral belangrijk dat je vlogs worden gezien. Zorg er dus voor dat je flink gaat promoten. Zorg dat je vlog meer bekendheid krijgt en dat je gezien wordt. Let goed op: reageren op YouTube-filmpjes waarin je reclame maakt voor jouw vlog, wordt gezien als spam en is niet welkom. Je kunt wel leuke reacties achterlaten en niet verwijzen naar jouw eigen vlog en maar gewoon hopen dat mensen een keer op je naam klikken. Bedenk je goed dat het erg lastig is om meer bezoek te krijgen en dat dit een lange tijd kan duren. Belangrijk is om vooral niet op te geven. Probeer met originele en goede content te komen en wees consequent in het uploaden van je filmpjes, zodat je vaste kijkers weten wat ze kunnen verwachten. Zorg ook dat je actief bent op social media. Maak een eigen Facebookpagina en Twitter aan, zodat je nog meer mensen kunt bereiken.

Goede kwaliteit

Goede kwaliteit voor je vlog is erg belangrijk. Zorg voor een vlogcamera die mooi filmt en waar ook het geluid goed van is. Eventueel kun je ook een statief gebruiken om stabiel te kunnen filmen. Mensen zullen je vlogs niet af willen kijken wanneer de kwaliteit slecht is. Dit betekent dat je ook niet veel geld met je vlog kunt verdienen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vloggen is het maken van een video-blogVloggen is het maken van een video-blogAls je het woord vloggen noemt weet bijna iedereen wat het betekent. Het is ontzettend populair en wordt anno 2020 door…
Hoe begin je met (geld verdienen met) vloggen?Hoe begin je met (geld verdienen met) vloggen?YouTube staat er vol mee: vlogs. Een afkorting voor video weblog. Een vlog valt het beste te omschrijven als een online…
Vloggen is bloggen met een videoVloggen is bloggen met een videoVloggen bestaat al sinds 2002 en wordt door veel mensen gedaan. Het aantal mensen dat vlogt, groeit maar door. Niet alle…
Wat is bloggen en vloggenWat is bloggen en vloggenVlogging en blogging zijn benamingen die je steeds vaker in onze maatschappij hoort. Maar wat is het nu precies en wanne…

De beslagvrije voet beschreven in acht vragen en antwoordenDe beslagvrije voet beschreven in acht vragen en antwoordenDe beslagvrije voet is het minimumbedrag dat een schuldenaar over moet houden, als er beslag is gelegd op bijvoorbeeld z…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: BEP, Pixabay
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 22-10-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.