Geld verdienen op een ongewone manier

Geld verdienen op een ongewone manier Veel geld verdienen is meer dan waarschijnlijk een droom van iedereen. De meeste personen moeten er hard voor werken. Toch kan het ook op een ongewone manier. Je kan online bijverdienen, mystery shopper worden, je auto verhuren of er publiciteit laten opzetten. Uiteraard zijn deze opties voor weinig mensen weggelegd en doe je er toch maar beter aan om gewoon te gaan werken en op deze manier geld in het laatje te brengen. Dromen mag uiteraard altijd, maar indien je echt voor het grote geld wil gaan, dan zal je moeten rekenen op een flinke portie geluk. Enkele tips kunnen je helpen om wat extra te verdienen, op een toch wel ongewone manier.

Een normaal extraatje aan het einde van de maand

De meest gangbare manier om op een normale manier wat extra geld te verdienen of over te houden is je inkomsten- en uitgavenpatroon te bekijken.

Geef minder geld uit
Deze manier is een logische keuze als je wat meer wil overhouden. Er valt heel wat te besparen, indien je bewust kiest voor goedkopere producten. Het is ook verstandig om impulsaankopen te verslaan en hoogstens het noodzakelijke aan te schaffen. Neem je boterhammen mee naar het werk of zeg een magazine op dat je toch niet meer leest. Dit kunnen eenvoudige, maar efficiënte maatregelen zijn om de uitgaven te beperken.

Verhoog je inkomsten

Dit is uiteraard de moeilijkste stap. Wie meer wil verdienen zal er ook iets extra voor moeten doen, of heel wat geluk moeten hebben. Meer verdienen kan door een promotie op het werk met bijgaande loonsverhoging of je kan een bijberoep opstarten, zoals een webwinkel of adviesbureau, enzovoort. De extra inkomsten die er uit voortvloeien zijn uiteraard mooi meegenomen. Je doet er goed aan om dit extra geld aan de kant te zetten voor periodes wanneer je dit nog nodig hebt.

Een bijkomende reflectie die je moet maken is dat je je geld doelgericht moet uitgeven. Veel geld verdienen is voor sommige mensen niet echt “rijk zijn”. Rijk zijn betekent voor vele mensen wekelijks uit eten, een luxueuze zomervakantie of de luxe van een poetsvrouw. Maak voor jezelf de juiste keuzes waaraan je je geld wil besteden. Dit kan heus helemaal anders zijn dan je beste vriend of vriendin. Rijkdom is relatief, het gaat er niet om hoeveel geld je hebt maar hoe rijk je je voelt.

Geld verdienen op een ongewone manier

Doe mee aan medische experimenten

Deelnemen aan onderzoeken om de neveneffecten of bijwerkingen van medicijnen te kennen, is een optie om geld te verdienen. Het enige dat je moet doen is enig risico lopen omdat er bij het testen van medicijnen toch altijd iets kan misgaan, ondanks dat dit op voorhand goed getest wordt op dieren. Inschrijven kan je doen via gespecialiseerde websites (www.cpu.be) of via bepaalde universiteiten (inschrijven via de Universiteit van Gent). Afhankelijk van het soort onderzoek kan je enkele duizenden euro opstrijken.

Word mystery shopper

Bedrijven schakelen heel vaak mystery shoppers in om hun producten in de winkel te laten aankopen. Deze mystery shoppers moeten dan verslag uitbrengen over hun ervaringen in de winkel. Stond het product op een duidelijke plaats? Was er genoeg voorraad van? Stond de prijs goed aangeduid? Deze vorm van “research” vindt meer en meer plaats in België en Nederland. Het levert de mystery shoppers zelf per winkelbezoek een paar tientallen euro op. Via dit formulier kan je inschrijven om mystery shopper te worden.

Verhuur een huis, als je dit kan

Indien je in de mogelijkheid bent om een extra huis of appartement aan te schaffen, dan moet je dit zeker doen. Met de huuropbrengsten kan je dan wat meer comfortabel leven. De beste optie is om aan een heel goedkope prijs het huis aan te kopen. Vervolgens knap je het met goedkoop materiaal op en verhuur je het. Indien je zuinig leeft, kan je van de huuropbrengsten leven. Zorg er wel voor dat je niet te veel huizen verhuurt, om al te veel klusjes te vermijden. Indien je niet genoeg startkapitaal hebt, dan kan je starten met een kamer in je huis te verhuren. Eventueel kan een student er intrek nemen.

Commercialiseer je eigen voertuig – kijk uit naar publiciteit

In periodes waarin je je auto niet gebruikt, kan je hem verhuren. In Amerika is deze manier van verhuren al heel erg ingeburgerd. Een voorbeeld van zo'n bedrijf is Tapazz. Indien je een frequente gebruiker van je auto bent, dan kan je je auto bekleven met publiciteit. Het bedrijf betaalt je dan een mooie som geld voor de publiciteit op je wagen. Voorbeelden hiervan zijn publicar.nl en reclamerijdennederland.nl.

Ontdek de wereld van online bijverdienen
Je kan online ook een behoorlijk centje bijverdienen. Je kan artikels schrijven en vervolgens via Google AdSense geld verdienen per klik op een bijhorende advertentie. Uiteraard is het verboden om mensen te stimuleren om op de advertenties te klikken. Een mooi voorbeeld hiervan is de website InfoNu, die artikels quoteert en beoordeelt op basis van kwaliteit. Indien je zelf over een website beschikt, dan kan je je aanmelden voor een affiliate-programma via een affiliate-netwerk. Een voorbeeld hiervan is Tradetracker. Tekstlinks, banners en zoekmodules kan je op je eigen website plaatsen en vervolgens per klik of aankoop een commissie ontvangen van de adverteerder. Daarnaast kan je ook geld verdienen met het online invullen van enquêtes.

Doe boodschappen voor bejaarden

Neem contact op met het buurtcentrum of een kerkgemeenschap in de buurt, om in contact te komen met mensen die hulp nodig hebben. Je kan hen voorstellen om boodschappen te doen of allerlei karweitjes op te knappen. De hulpbehoevenden zijn heus wel bereid om je wat geld toe te stoppen.

Verkoop je eigen unieke foto's via het internet

Indien je heel goed foto's kan nemen, dan kan je er een aardig centje mee verdienen. Op het internet zijn er immers heel wat websites (voorbeeld Shutterstock) waaraan je je foto's kan verkopen. Het moeten dan wel speciale of heel zeldzame foto's zijn. Deze websites zijn bereid om je te betalen om deze foto's achteraf te gebruiken voor reclame of andere doeleinden.

Maakt veel geld verdienen dan echt zo gelukkig?

In het algemeen gaan geld en geluk hand in hand. Zij die kunnen genieten van welvaart zijn doorgaans gelukkiger dan mensen die het met minder moeten stellen. Het is wel bewezen dat vanaf een bepaald punt geld niet meer bijdraagt tot geluk. Een extra inkomen zal je niet meer gelukkiger maken als je al luxueus en comfortabel leeft. Geld maakt ook niet gelukkig wanneer je altijd maar meer geld wil hebben en je je voortdurend vergelijkt met andere mensen. Wat wel geluk brengt, is je rijkdom te kunnen delen met anderen. Dit hoeft niet altijd fysiek geld overdragen zijn. Je kan bijvoorbeeld ook mensen uitnodigen bij je thuis om rijkelijk te komen eten. Of je neemt de kinderen van je buur eens mee naar een pretpark, wat deze kinderen misschien nooit doen. Het behaaglijke gevoel dat je krijgt bij geld delen, maakt jezelf gelukkig en trots.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Wil jij ook bijverdienen op internet?Wil jij ook bijverdienen op internet?Veel mensen hebben de wens om geld te verdienen op internet. Maar de overgang van wens naar eerst verdiende euro op inte…
Extra inkomsten naast uw baanCarrière maken is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Jaarlijks krijgt u er mogelijk kleine bedragen bij, maar het gaa…
Hoe verdien je snel geld?Hoe verdien je snel geld?Hoe verdien je snel geld? Gebruik de manieren om geld te verdienen in dit artikel. Met deze tips kun je snel veel geld v…

Huis kopen: kosten aankoop woning en onroerend goed (België)Huis kopen: kosten aankoop woning en onroerend goed (België)Een huis kopen brengt heel wat kosten mee. Wie zijn droomhuis heeft gevonden beschikt best over flink wat spaargeld. Bov…
Betaaldienst bunq: ook sparenBetaaldienst bunq: ook sparenBunq is een betaaldienst, een bank die de grootbanken wil verslaan. Bunq is echt niet alleen voor hippe jongeren maar vo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WerbeFabrik, Pixabay
  • Wikihow.com, http://nl.wikihow.com/Geld-verdienen-zonder-te-werken, 23 oktober 2015
  • Jobat.be, http://www.jobat.be/nl/artikels/werk-minder-leef-beter-6-tips/, 23 oktober 2015
  • Sochicken.nl, https://sochicken.nl/meer_geld_verdienen_7_praktische_tips, 23 oktober 2015
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.