Auto slim parkeren bij een vliegveld

Auto slim parkeren bij een vliegveld Goedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een vliegveld, wat zijn de tarieven? Is smart parking, slim parkeren, iets voor u? Natuurlijk kunt u als u gaat vliegen ook met het openbaar vervoer naar het vliegveld of de luchthaven vertrekken, maar dat is vaak een heel gedoe met de koffers en het openbaar vervoer werkt ook niet altijd mee. Dan is het natuurlijk wel lekker handig als het vliegveld een mooie parkeerplaats voor uw auto heeft, waar u tegen betaling van wat parkeergeld een lange tijd uw auto kunt parkeren. Hoeveel moet u betalen? Denk aan parkeren bij Schiphol, Rotterdam of Eindhoven Airport.

Goedkoop parkeren bij een vliegveld


Vanaf welk vliegveld vertrekken we?

Schiphol is in Nederland het bekendste vliegveld en knooppunt (hub). Het is een fantastisch complex en de auto kan worden geparkeerd op een goed beveiligd parkeerterrein. U hoeft u niet meer per se van Schiphol te vertrekken, want zijn er inmiddels ook andere mogelijkheden voor vertrek. Voor welk vliegveld u ook kiest, elke keer zult u zich afvragen of u het openbaar vervoer zult nemen of eenvoudig en tegen een schappelijke prijs kunt parkeren bij het vliegveld zelf.

Welke vliegvelden en luchthavens zijn er in Nederland?

Nederland heeft vele vliegvelden en luchthavens. Niet elk vliegveld biedt dezelfde mogelijkheden om te vliegen. Belangrijk daarbij is of het om een nationale vlucht, een internationale vlucht of om recreatief vliegen gaat (zweefvliegen bijvoorbeeld). De bekendste vliegvelden in in ons land zijn:
 • Schiphol Airport is de grootste luchthaven van ons land en ook nog eens een zeer belangrijk knooppunt in Europa en de rest van de wereld.
 • Eindhoven Airport (voorheen Welschap) is de regionale luchthaven voor reizigers uit vooral Zuidoost Nederland, maar ook Duitsers en Belgische reizigers weten dit vliegveld goed te vinden.
 • Maastricht- Aachen Airport ligt iets ten noorden van Maastricht en verzorgt vooral vele chartervluchten naar allerlei bestemmingen in Europa.
 • Groningen Eelde Airport, ligt bij Groningen Eelde. Ook hier zien we vooral chartervluchten naar diverse bestemmingen in Europa.
 • Teuge International Airport ligt in de provincie Gelderland, vlakbij Apeldoorn. Dit vliegveld is uitermate geschikt voor vlieglessen, rondvluchten en parachutespringen, maar ook hier kunt u kiezen voor charters en zakelijke vluchten.
 • Groningen Oostwold Airport (Winschoten) voor landbouwvluchten en recreatieve doelen.
 • Den Helder Airport (vliegveld de Kooy) is de belangrijkste offshore helihaven van Noordwest-Europa. Burgerluchtvaart is er mogelijk evenals rondvluchten.
 • Kempen Airport in Noord Brabant, grens Limburg. Dit vliegveld is er voor Europese zakelijk vluchten. Er is ook een vliegopleiding en een militair vliegveld op het terrein aanwezig.
 • Lelystad Airport voor vooral zakelijke vluchten en rondvluchten.
 • Seppe Airport, tussen Roosendaal en Etten-Leur voor zakenvluchten in Europa, rondvluchten en vlieglessen.
 • Airstrip Drachten waar in het weekend wordt gevlogen en vliegerfestival of dragraces worden gehouden.
 • Ameland Airport voor rondvluchten, parachutevluchten, zweefvliegen. Behalve voor recreatie wordt het vliegveld ook gebruikt door de helikopters van het SAR-squardron Leeuwarden.
 • Enschede Airport (vliegbasis Twente).
 • Texel Internationaal Airport is vooral geschikt voor recreatieve doeleinden zoals parachute springen en rondvluchten.
 • Zeeland Airport voor zakelijke vluchten maar ook rondvluchten, zweefvliegen, parasailen en andere vormen van recreatieve luchtvaart.
 • Vliegveld Hilversum voor vooral recreatieve doelen (vlieglessen, parachutevluchten en motorzweefvliegers) en helikoptervluchten.

Vliegveld en parkeren: Schiphol en de mogelijkheden om de auto te parkeren

Elke luchthaven regelt het vliegveld parkeren op een eigen manier en heeft eigen tarieven. Het aanbod aan parkeermogelijkheden kan zelfs groot zijn. Laten we eens naar Schiphol kijken. Dit vliegveld heeft maar liefst tien parkeerproducten:
 • Smart Parking: parkeer zo voor drie dagen of langer op het terrein is van Schiphol Parking, lang parkeren sectie p3. De Schiphol Parking snelbus brengt u vervolgens naar de terminal.
 • Holiday Valet Parking voor vijf dagen parkeren of langer parkeren in de overdekte garage tegenover de terminal. Alle is zo geregeld, u geeft de sleutel af, en de valet zorgt voor uw koffers. Bovendien staat uw auto staat klaar bij terugkomst.
 • Park & Travel: vanaf twee dagen parkeren op lang parkeren, p3. Met de snelbus gaat u naar de terminal van vertrek.
 • Business Parking: vanaf een dag parkeren in de overdekte garage aan de terminal in p1/p2.
 • Valet Parking: dit is de premium valet service, Het is volledig verzorg parkeren met de mogelijkheid van extra autowassen, ruitenvloeistof bijvullen, een Jet-Lag chauffeur en zo verder.
 • Excellence Parking: u parkeert in de parkeergarage direct gelegen is bij vertrekhal 3 en de service is zeer uitgebreid.
 • Privium Parking: dit is voor privium plus leden. U parkeert naar keuze voorin in p1, p2 of p3.
 • Short Stop Parking: dit is voor kort parkeren tegenover de aankomsthal van Schiphol.
 • Visitors Parking: zo kunt u parkeren als u iemand komt halen of brengen en daar de tijd voor wilt nemen.
 • Ophalen & wegbrengen: dit is snel halen en brengen.

Vliegveld Eindhoven Airport heeft een parkeerplaats

Of neem nou Eindhoven Airport. Daar heeft men parkeerlabels die verwijzen naar een edelmetaal, van brons tot goud:
 • Gold parking: parkeren op p1 direct aan de ingang van de terminal.
 • Silver parking: parkeren op p3. U bent binnen vijf minuten aan de ingang.
 • Bronze parking: parkeren op p4 of p5 en dan zeven minuten tot de terminal.
 • Bronze parking: parkeren op p8 en dan met de gratis shuttle naar de ingang.
 • Budget parking: parkeren op p4 of p8 en binnen zeven minuten bij de terminal.

Conclusie slim parkeren bij een vliegveld

Bekijk als u gaat vliegen de mogelijkheden om te parkeren. Elk vliegveld heeft zo zijn aanbod van parkeerplaatsen. Dit kan zijn met heel veel service of iets minder service. In de meeste gevallen is het parkeren online snel en goed geregeld.

Lees verder

© 2015 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis parkeren bij vliegveld Eindhoven AirportGratis parkeren bij vliegveld Eindhoven AirportEindhoven Airport is met een kleine 3 miljoen passagiers per jaar een populaire luchthaven geworden. Met relatief goedko…
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Kopie invalidenparkeerkaart gebruiken leidt tot boeteKopie invalidenparkeerkaart gebruiken leidt tot boeteWie een invalidenparkeerkaart heeft moet altijd het origineel gebruiken. Gebruik van een kopie van de invalidenparkeerka…
Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Eindhoven Airport is een snelgroeiend vliegveld. Qua passagiersaantallen is het na Schiphol de grootste vluchthaven van…

Hoe word ik rijk? Tips om rijk te wordenHoe word ik rijk? Tips om rijk te wordenHoe word ik snel rijk? Rijk worden is een grote wens voor veel mensen. Als je sommige commerciële websites zou geloven,…
Via een sealbag uw kasgeld afstorten? Waar moet u aan denkenVia een sealbag uw kasgeld afstorten? Waar moet u aan denkenUw kasgeld storten via een sealbag heeft voor uw bedrijf, vereniging of stichting voordelen. Contant geld kunt u op elk…
Bronnen en referenties
 • Schiphol, Eindhoven.
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 28-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.