De financiële mogelijkheden van internet

Het is duidelijk dat het internet de samenleving drastisch veranderd heeft en ervoor gezorgd heeft dat de online wereld een enorme invloed op ons leven heeft gekregen. Helaas heeft dat ook geleid tot een aantal nadelige situaties. Negatieve aspecten zijn onder meer cybercriminaliteit, gameverslaving en online pesten. Maar er zijn natuurlijk ook talloze pluspunten op te sommen aangaande het wereldwijde web. Men kan daarbij denken aan de sociale media, online hulpgroepen en medische en economische platforms waar men terecht kan met talloze vragen en problemen.

Sociale media

De vrijheid van het internet heeft ons keuzemogelijkheden gegeven die vroeger volstrekt ondenkbaar waren. Leefden we vroeger binnen de muren van onze stad, de auto en het vliegtuig gaven ons daarna de mogelijkheid de rest van de wereld te bezoeken. Internet gaf ons tenslotte de vrijheid om vanuit huis iedereen in de wereld binnen enkele seconden te bereiken. Veel mensen maken hier dagelijks gebruik als zij de sociale media gebruiken, YouTube bekijken of online nieuwskanalen raadplegen die het wereldwijde nieuws razendsnel verspreiden. Ook bedrijven profiteren van deze internettrend. Klanten hoeven niet meer in de winkel te komen of telefonisch contact te zoeken met de klantenservice. Het is inmiddels routine geworden om online contact te zoeken met leveranciers of via het internet op zoek te gaan naar potentiële afnemers. Een webshop, een digitaal offertetraject of een online vergadering? - Ze zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving.

Welke mogelijkheden zijn er om via internet geld te verdienen?

Er zijn talloze manieren om via internet geld te verdienen. De meest bekende is wel het openen van een webshop met diensten en/of producten die je online te koop aanbiedt. Je kan via de webshop producten verkopen die je zelf gemaakt hebt maar je kan ook artikelen verkopen van leveranciers wanneer je met hen een zakelijke relatie bent aangegaan. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid dat de leveranciers jouw webwinkel compleet inrichten zodat je daar geen enkel probleem meer mee hebt.
Een andere manier van online geld verdienen is het schrijven van een weblog waarbij je bepaalde producten of diensten onder de aandacht van het publiek brengt. Afhankelijk van de adverteerders op je weblog en het aantal bezoekers dat op de advertenties klikt kan je op deze manier een aardig bedrag verdienen. Bedenk wel dat wanneer je aan deze vorm van internetmarketing gaat doen je als internetmarketeer het beste een nicheproduct kan hebben (d.w.z. een nieuw en enigszins onbekend product) omdat deze vorm van marketing al geruime tijd beoefend wordt.
Een variant op deze verkooptechniek is het maken van een videolog (VLOG) waarbij je op je eigen YouTube-kanaal filmpjes plaatst van bepaalde producten. Ook hier bepalen adverteerders en het bezoekersaantal jouw inkomsten.
Daarnaast kan je schrijver worden van artikelen die je plaatst op je eigen website of op sites zoals Infonu.nl. Afhankelijk van het aantal bezoekers dat op de advertenties klikt die bij jouw artikelen geplaatst worden kan je een maandelijkse bron van inkomsten creëren.
Er zijn nog talloze andere mogelijkheden waarop het internet financieel in je voordeel kan werken. Te denken valt aan email marketing, het invullen van enquêtes, e-mails beantwoorden of e-books schrijven. Voor een volledig overzicht van deze inkomstenbronnen kan je het beste internet raadplegen.

Financiële aspecten

Het financiële aspect van de internetmarkt blijft vaak onderbelicht. Hoeveel kost het om je online te manifesteren, en belangrijker nog: hoeveel levert het op? Het zijn zaken die moeilijk meetbaar zijn en vooraf nauwelijks zijn in te schatten.
Om enige zekerheid te creëren kan je allereerst kiezen voor een eigen platform of een eigen website. Hierdoor weet je exact wat je investering bedraagt en kan je vooraf bepalen wanneer je platform of website winstgevend zal zijn.
Een andere optie is om je aan te sluiten bij reeds bestaande (online) groepen. Dit heeft als voordeel dat je relatief weinig kosten hoeft te maken, het nadeel is echter wel dat je de aandacht moet delen met anderen.
Tot slot kan je een bureau inschakelen dat een internetcampagne voor jouw bedrijf opstart. Nadeel hiervan is dat anderen bepalen wat je strategie wordt en wie je doelgroep is. Bovendien zijn dit soort reclamebureaus vaak bijzonder kostbaar.

Kansen

De online maatschappij biedt enorm veel kansen, en zeker financieel gezien valt er enorm veel te winnen. Het probleem is alleen dat je moet weten waar je precies moet zijn, welke markt je moet aanboren en hoe je dat moet aanpakken. Soms speelt de geluksfactor hier een rol van betekenis. Wie had ooit gedacht dat een concept als Facebook zo succesvol zou kunnen worden? En wie had kunnen denken dat Twitter de wereld zou veroveren? Veel en snel geld verdienen wil iedereen. Internet biedt die mogelijkheid, maar helaas is de realisering van die droom slechts voor weinigen weggelegd. Dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen. Laat je niet ontmoedigen door diegenen die geen succes hebben gehad of door mensen die je vertellen dat je slechts één van de velen bent. Eens in de zoveel tijd is er iemand die daadwerkelijk rijk wordt door een simpel online initiatief. En waarom zou jij die ene persoon niet kunnen zijn?
© 2014 - 2022 Kennisbox, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…
Geld verdienen met internetGeld verdienen met internetEr valt veel geld te verdienen met internet. Zo kun je een eigen website of webshop maken, mailtjes beantwoorden, andere…
Is het mogelijk om geld te verdienen met internet?Vanuit huis geld verdienen met internet is niet moeilijk. Er zijn veel beschikbare opties voor thuiswerk, waar je alleen…
Bronnen en referenties
  • http://www.thuiswinkel.org/persberichten/online-bestedingen-eerste-kwartaal-2014-363-miljard-euro
Kennisbox (28 artikelen)
Gepubliceerd: 12-08-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.