10 Tips om extra bij te verdienen

Wil je graag een extra zakcent bijverdienen? Maar weet je niet hoe je dit kunt aanpakken? Hierbij tien tips die je kunnen helpen om wat extra's te verdienen.

Meer uren werken

De eerste tip om extra geld te verdienen, is om op je huidige werk te vragen of je een contractverhoging kunt krijgen of dat je overuren kunt maken, die je laat uitbetalen. Ga hierover in gesprek met je leidinggevende en maak duidelijke afspraken over je contractverhoging en/of het uitbetalen van overuren. Zorg ervoor dat je de afspraken schriftelijk laat bevestigen, zodat je achteraf niet door een interpretatieverschil de extra inkomsten misloopt.

Spullen verkopen

Als je je huis gaat opruimen, kom je vaak spullen of kleding tegen die je niet meer gebruikt. Laat deze niet jarenlang ongebruikt op zolder liggen en gooi deze ook niet weg. Je kunt deze spullen vaak nog verkopen op bijvoorbeeld www.marktplaats.nl. Soms duurt het een poosje voordat iets verkocht hebt, maar vaak krijg je er nog wel een aardig geldbedrag voor terug. Het levert in ieder geval meer op dan de spullen ongebruikt laten staan op zolder.

Artikelen schrijven

In Nederland zijn meerdere websites waar je je kunt aanmelden voor het schrijven van artikelen. Een voorbeeld van deze websites in www.infonu.nl. Afhankelijk van de hoeveelheid lezers kun je een geldbedrag verdienen. Deze inkomsten worden gegenereerd door de advertenties die in dit artikel gezet worden. Hoeveel dit opbrengt is lastig te zeggen, dit kan variëren van enkele tientallen centen tot enkele euro's per artikel per artikel per maand. Het voordeel hiervan is dat als je eenmaal een artikel gepubliceerd hebt, dit online blijft staan en je maandelijks deze inkomsten blijft ontvangen. Ook als je niet meer actief bent en dus geen artikelen meer aanlevert.

Enquêtes invullen

Op verschillende websites kun je enquêtes invullen in ruil voor cadeaubonnen en/of voor cash geld. Meestal ontvang je punten voor het invullen van een enquête. Bij voldoende punten kun je een cadeaubon aanvragen of kun je het geldbedrag cash laten uitbetalen. Als je consequent de aangeboden enquêtes invult, kun je afhankelijk van de hoeveelheid enquêtes een geldbedrag bijverdienen.

Kranten bezorgen

Je kunt ervoor kiezen om een krantenwijk te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld iedere ochtend voor het werk de krant rondbrengen. Je kunt er ook voor kiezen om een weekkrant en/of reclamefolders te gaan rondbrengen. Je hebt dan vaak wat meer vrijheid in de dag en tijdstip van bezorgen in vergelijking met een dagblad.

Huishoudelijke klusjes

Met regelmaat zie je een advertentie waarin iemand op zoek is naar een huishoudelijke hulp voor enkele uren per week. Ook hiermee zou je extra geld kunnen verdienen. Daarnaast zou je bijvoorbeeld een was- en/of strijkservice kunnen beginnen. Of je zou je kunnen aanmelden op een website als www.thuisafgehaald.nl. Je kunt hier zelfgemaakte porties eten aanbieden voor een kleine vergoeding. Het eten dat je over hebt, kun je dus nog verkopen in plaats van dat je dit vervolgens weggooit.

Fotograferen

Kun je goed fotograferen? Bied dan je diensten aan tegen een vergoeding. Voor het maken van foto's op feestjes of evenementen, het bewerken van de foto's en deze vervolgens verkopen, kan een manier van bijverdienen zijn. Je kunt ervoor kiezen om naar feestjes te gaan waar je hebt afgesproken dat je de foto's maakt. Maar je kunt ook naar evenementen toegaan, daar foto's maken en deze vervolgens via internet verkopen. Indien je voor deze laatste optie kiest, zorg er dan voor dat degene waar je foto's aan wilt verkopen, op de hoogte zijn van je website en mogelijkheden. Hiervoor zou je visitekaartjes kunnen uitdelen.

Inpakwerk

Sommige bedrijven vragen mensen die inpakwerk voor hun willen doen. Voorbeelden hiervan zijn enveloppen plakken, kaarten in hoesjes steken en pennen in elkaar zetten. In veel gevallen kan dit werk zelfs thuis uitgevoerd worden. Misschien is dit inpakwerk niet voor iedereen uitdagend en betalen deze klussen niet erg goed, maar middels deze simpele klusjes, kun je wel een extra zakcent verdienen langs je baan.

Producten testen

Met regelmaat worden proefpersonen gevraagd voor het testen van nieuwe producten. Dit kan gaan om het uittesten van bijvoorbeeld een nieuw scheerapparaat of een nieuw medicijn. In Nederland mogen producten, waaronder medicatie, alleen getest worden als is aangetoond dat hier een minimaal risico aanzit voor de gezondheid. Afhankelijk van de producten die uitgeprobeerd worden en de tijd die in beslag neemt, staat hier een vergoeding tegenover. Soms bestaat deze vergoeding eruit dat je het product dat je gaat testen mag houden. Maar dit kan ook een geldbedrag zijn, wat kan oplopen tot meer dan 1.000 euro bij bijvoorbeeld medische proeven.

Handel

Door spullen in te kopen of zelf te maken en vervolgens te verkopen, kun je ook extra bijverdienen. Dit kan al met simpele producten, bijvoorbeeld door het zelf maken van sleutelhangers of het breien van sjaals en deze vervolgens via www.marktplaats.nl te verkopen. Ook zou je producten kunnen inkopen en deze vervolgens te verkopen via een eigen webwinkel. Als je kleine, goedkope producten verkoopt die niet aan een houdbaarheidsdatum gebonden zijn, loop je het minste risico. Denk bijvoorbeeld aan cosmetica, poetsmiddelen of parfum.
© 2014 - 2024 Ingejt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Belastingvrij bijverdienen kan nietBelastingvrij bijverdienen kan nietTen onrechte wordt vaak gedacht dat werknemers die fulltime werken belastingvrij kunnen bijverdienen. Dit is echter niet…
Hoeveel belasting moet ik betalen over extra inkomsten?Alle inkomsten moeten opgegeven worden aan de Belastingdienst. Indien u in de avonduren nog les geeft of op een andere m…
Hoeveel mag ik bijverdienen?Ten onrechte wordt vaak gedacht dat er vrij van belastingheffing een bedrag bijverdiend kan worden naast het inkomen. U…
Bijverdienen en bijstand: vrijlatingsregelingBijverdienen en bijstand: vrijlatingsregelingDe vrijlatingsregeling regelt hoeveel u mag bijverdienen met werk als u bijstand krijgt, hoeveel u netto zelf mag houden…

Praktische tips voor besparen op energieverbruikPraktische tips voor besparen op energieverbruikEnergieverbruik is een grote kostenpost in elk huishouden. Toch kan je makkelijk geld besparen op energie door goed te l…
Bronnen en referenties
  • www.thuiswerkenbijverdienen.nl
Ingejt (10 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.