InfoNu.nl > Financieel > Geld > Fitnesstips voor de smalle beurs

Fitnesstips voor de smalle beurs

Fitnesstips voor de smalle beurs Waarom een hoop geld betalen voor de fitnessstudio? Fit blijven is niet altijd een kwestie van geld. Fitnesstips voor mensen met een beperkt budget.

Niemand hoeft te besparen op sport en gezondheid

Sportscholen kunnen zich verheugen in een steeds groter wordende populariteit, maar niet iedereen wil zich meteen met een fiks abonnementsbedrag voor een langere tijd binden. De workouts thuis, maar ook tal van outdooractiviteiten zijn een goed alternatief. Ze doen onze gezondheid goed en zorgen ervoor dat aan het eind van maand nog geld over is.

Tips voor mensen met een beperkt budget

Op sport en gezondheid zouden we in principe niet moeten besparen, want uiteindelijk krijgen we er veel voor terug. Het doet zowel ons lichaam als ons humeur goed en zorgt ervoor dat we nog lang productief blijven. Maar ook op het gebied van sport zijn er tal van manieren om geld te besparen. Elke dag tien minuten training thuis, houdt ons langdurig in conditie, meer dan menig bezoek aan de sportschool. Onderstaand een aantal tips om de portemonnee te sparen.

Zoek de frisse lucht op

Wandelen ontspant en zorgt voor een goed humeur. Bewegen in de frisse lucht stimuleert de bloedsomloop, houdt jong en is natuurlijk gratis.

Huren in plaats van kopen

Huren is meestal goedkoper. Vooral ski's, snowboards of fietsen hoeven niet per se gekocht te worden als ze niet regelmatig worden gebruikt. Veel steden bieden tegenwoordig ook zogenaamde citybikes te huur aan die een eigen fiets overbodig maken.

Fitnesslessen op YouTube

Het hoeven niet altijd dure fitnesslessen op DVD te zijn. Door YouTube en vergelijkbare sites staat de wereld tegenwoordig ook open voor gratis videocursussen op het internet.

Introductie-aanbiedingen

Fitnesscentra werken vaak met introductie-aanbiedingen en kortingbonnen. Daarvan kan men eerst gebruik maken voordat men besluit om een vast abonnement te nemen.

Betaalbare sportschoolketens

En als u toch liever naar de sportschool gaat dan thuis of in de frisse lucht te sporten, dan zijn er tegenwoordig speciale sportschoolketens die zich hebben toegelegd op zeer betaalbare prijzen. Voor het luttele bedrag van 20 euro per maand kan men dan al de oorlog verklaren aan die vervelende kilo´s.

Goedkopere sportsoorten

Het hoeven niet altijd aerobiclessen of tennis te zijn. Om te joggen, te wandelen, te fietsen of te zwemmen, zijn er geen ingewikkelde of dure apparaten nodig. Dat spaart geld uit. Zelfs complete trainingsprogramma’s kunt u tegenwoordig gratis krijgen op het internet. Op talloze sites vindt men voor elk wat wils.

Betaalbare fitnesstrend: aquabouncing

Gemoedelijk spetteren in het water is out. Tegenwoordig is het zweten geblazen in het water. "Aquabouncing” is niet alleen leuk, maar doet ook het lichaam goed. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet. U krijgt uw eigen trampoline in het water en daarop worden oefeningen gedaan. Wat het zo inspannend maakt? Wel, water is 800 maal dikker dan lucht. Daarom moet bij elke beweging meer weerstand worden overwonnen dan bij een normale trampoline. Er blijft werkelijk geen spier ongebruikt. Bovendien worden de coördinatie en het evenwichtsgevoel getraind.

Met Aquabouncing zouden we tot 1000 Kcal per uur verbranden, bij normaal trampolinespringen zijn dat er maar ongeveer 750. En ook Aquabouncing is iets voor de smalle beurs. Een uur Aquabouncing kost 7 euro, niet bepaald een sportsoort die alleen voor welgestelden is weggelegd dus.
© 2013 - 2019 Grosso_Modo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Thuis fitnessen of naar de sportschool?Thuis fitnessen of naar de sportschool?Nederland lijkt massaal te gaan sporten. Mensen streven naar een afgetraind lichaam om goed voor de dag te kunnen komen…
Beurs: risico's beperken bij beleggen in aandelenBeurs: risico's beperken bij beleggen in aandelenBeleggen op de beurs houdt altijd risico's in. Vandaar dat men dit dan ook een risicovolle belegging noemt, omdat het ni…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay (bewerkt)

Reageer op het artikel "Fitnesstips voor de smalle beurs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Grosso_Modo
Laatste update: 07-03-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!