Makkelijk geld verdienen

Makkelijk geld verdienen De droom van het snelle geld spreekt veel mensen aan. Maar wist u dat achter dit oerverlangen een heel eenvoudig principe van overleven schuil gaat: veel bereiken met zo min mogelijk inspanning. Wie in deze levensstrategie succesvol was, had meer kans om te overleven dan de concurrentie. Weliswaar gaat het vandaag de dag in de meeste gevallen niet meer om overleven, maar toch is het principe nog altijd diep in ons mensen verankerd.

Snel en makkelijk geld verdienen, kan dat wel?

Bestaan er wat dat betreft eenvoudige en legale methoden? Of zijn het alleen maar goed in het gehoor liggende reclameslogans van dubieuze zakenlieden die proberen om vette winst in eigen zak te steken? Onderstaand toch een aantal mogelijkheden die aantonen dat je echt gemakkelijk geld kan verdienen in het dagelijks leven, zonder dat je daarvoor een speciale opleiding of vaardigheid moet bezitten. Ooit al eens een bijverdienste als stadsgids of bloeddonor overwogen?

Bijverdienen als stadsgids

Nergens zijn we zo goed bekend als in onze eigen stad. Met dat voordeel valt ook gemakkelijk geld te verdienen. Toerisme vind je bijna overal tegenwoordig. Wie zijn kennis graag aan anderen door wil geven en het aandurft om voor een groep mensen te spreken, kan via gemeentelijk instellingen of particuliere aanbieders wat geld bijverdienen als stadsgids. Touroperators, lokale overheden, VVV-kantoren en rondvaartboten zijn in de omgeving van toeristische trekpleisters voortdurend op zoek naar (stads)gidsen en zijn wat dat betreft welkome aanspreekpunten.

Verzamelen van statiegeldflessen

“Het geld ligt op straat”. Bij geen enkel ander thema is die spreuk zo van toepassing als bij het verzamelen van statiegeldflessen. Je hoeft alleen maar even te bukken om ze op te rapen. En klik nu niet meteen weg omdat je denkt dat het niets oplevert of te minderwaardig werk is.

Statiegeld verdienen, maar dan anders

Natuurlijk, snuffelen in vuilnisbakken is voor de meesten onder ons geen optie. Daarbij hindert ons het eigen schaamtegevoel. Het kan ook gemakkelijker: bij grote evenementen zoals popconcerten of voetbalwedstrijden, wordt vóór en na het evenement veel alcohol geconsumeerd. Het geringe bedrag aan statiegeld boeit de meeste mensen niet en ze werpen hun flessen en blikjes achteloos langs de weg. Wie snel werkt en een beetje inventief is, kan hier snel tussen de 50 en 100 euro aan statiegeld verzamelen. Maar je moet wel een goede manier vinden om de flessen tijdelijk veilig op te slaan, zodat die niet door iemand anders weggenomen worden.

Verkopen op rommelmarkten

Een andere eenvoudige en populaire manier om snel en gemakkelijk geld te verdienen is de verkoop op rommelmarkten. De eigen zolder brengt daarbij vaak onverwachte schatten aan het licht. Aan het merendeel van die troep is altijd wel enige euro’s te verdienen.

Wie deze mogelijkheid vaker wil aangrijpen, helpt vrienden en kennissen met uitmesten en verkoopt gevonden voorwerpen op de rommelmarkt. Ook bij het grofvuil kan men vaak nog zaken vinden die voor hergebruik geschikt zijn. Het principe erachter is simpel: waar dat voor de meeste mensen een bevrijding van nutteloze dingen is, zijn andere mensen vaak bereid om er 4 of 5 euro voor te betalen. Wie een kofferbak vol verzameld heeft, kan makkelijk € 100 of meer verdienen.

Bloeddonor worden

Het doneren van bloed gaat bij veel instellingen en not-profit-organisaties zoals het Rode Kruis slechts gepaard met een dankbare glimlach en een verse kop koffie plus broodje na de aderlating. Maar wie geld wil krijgen voor zijn bloeddonatie, kan ook naar private gezondheidsklinieken en particuliere bloedbanken gaan. Tussen de 15 en 25 euro levert je een bezoek daar op, afhankelijk van de instelling. Voor het doneren van plasma en bloedplaatjes is de financiële vergoeding nog hoger. Voor deze vorm van bloed geven zijn bedragen van 25 tot 40 euro geen uitzondering. En interessant om te weten, per jaar mag je tot wel 40 keer bloed geven!

Tal van mogelijkheden op internet

Wat je op een rommelmarkt kunt verkopen, gaat net zo gemakkelijk thuis via het internet. Ebay is waarschijnlijk de grootste en meest populaire veilingsite op het internet. Maar daarnaast zijn ook tal van kleinere aanbieders als Marktplaats, die als paddestoelen uit de grond schieten.

En minstens zo populair zijn online enquêtes, tekst-portals of producttestcampagnes.Terwijl voor online enquêtes vrijwel geen basiskennis vereist is, moet tekstschrijvers en producttesters van de materie op zijn minst enige elementaire kennis bezitten. In dat verband is de bijdrage "Passief inkomen: 5 manieren om het te verwerven" zeker ook het lezen waard.

Extra inkomen per maand best de moeite waard

Oké, het zijn op het eerste gezicht geen grote sommen geld die op deze eenvoudige wijze te verdienen zijn. Bovendien moet je ook rekening houden met de tijd die je erin moet steken. Maar wie zich desondanks wat geld wil bijverdienen en geen al te grote inspanningen daarvoor wil doen, vindt mogelijkheden genoeg snel en gemakkelijk aan geld te komen. Uiteindelijk zijn al deze kleine beetjes opgeteld best de moeite waard en kom je al gauw aan een paar honderd euro extra inkomen per maand.
© 2013 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoeveel statiegeld krijg je er eigenlijk voor?Wat is statiegeld eigenlijk? En hoeveel statiegeld krijg je eigenlijk voor een bepaalde verpakking of krat bier? In dit…
Verdienen met lege flessenVerdienen met lege flessenStatiegeld is een systeem dat al lang bestaat en waar veel voorstanders en tegenstanders voor zijn. Voorstanders zijn va…
Extra inkomsten naast uw baanCarrière maken is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Jaarlijks krijgt u er mogelijk kleine bedragen bij, maar het gaa…
Op kamers wonen, geld bijverdienen voor studentenOp kamers wonen, geld bijverdienen voor studentenAls je op kamers woont, kun je wel eens krap bij kas komen te zitten. De een kan goed budgetteren en de ander is na een…

Freelance werken met een WW-uitkeringFreelance werken met een WW-uitkeringWanneer je werkloos wordt en een WW-uitkering ontvangt wil je het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag. Wellicht ver…
Geld bij de geldautomaat vergeten?Geld bij de geldautomaat vergeten?Geld vergeten bij de geldautomaat. Het klinkt absurd, maar het gebeurt. We pinnen geld bij een automaat en bergen de ban…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 14-11-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.