Geld verdienen met je huis opruimen

Dat het opruimen van je huis zorgt voor meer overzicht en daardoor voor minder stress is al langer bekend. Maar dat het opruimen van je huis ook geld kan opleveren, daar is niet iedereen zich van bewust. Hieronder volgen een aantal tips hoe het opruimen van je huis een aardig extraatje kan opleveren.

Verkopen van spullen

Heel veel spullen waar je zelf van af wilt zijn voor andere mensen nog wel waardevol. Van grote spullen tot kleine spullen, alles heeft meestal nog een waarde. Er zijn verschillende manieren om deze spullen te verkopen, afhankelijk van de soort.

Marktplaats

Spullen verkopen op Marktplaats is helemaal van deze tijd. Vooral audio-apparatuur, elektronische apparatuur en grotere spullen zoals bankstellen of kasten, zijn vaak snel verkocht. Ook fietsen doen het goed op Marktplaats. Om de verkoopkansen te vergroten is het belangrijk een duidelijke omschrijving van het product te plaatsen met duidelijke foto’s. Verder zijn kopers eerder geneigd iets van je te kopen als je een telefoonnummer en e-mailadres bij je advertentie vermeldt. Dit wekt namelijk vertrouwen.

Rommelmarkt

Een goede manier om spullen te verkopen is op een rommelmarkt. Via internet zijn vele adressen te vinden van rommelmarkten door heel Nederland. Er wordt wel stageld gevraagd voor een plaats op de markt. Om te beoordelen of dit stageld goed terug verdiend kan worden, is het belangrijk de kosten van het stageld te vergelijken met de grootte van de staplek die je kunt huren. Hoe groter de standplaats, hoe meer spullen je mee kan nemen en hoe groter dan de kans dat je iets verdient. Gewilde spullen op een rommelmarkt zijn elektrische apparaten, mobiele telefoons en andere kleine elektronische apparaten, kleding (vooral kinderkleding) en schoenen. Wees bereid te onderhandelen op een rommelmarkt. Zet hoog in en laat de prijs zakken tot waar je je comfortabel bij voelt. Wees niet bang te weinig te vragen. Het doel is immers het opruimen van je huis en je maakt een ander blij met je spullen.

Kofferbakverkoop

Een bekend fenomeen in Groot-Brittannië en in Nederland ook steeds meer in trek is de kofferbakverkoop. Het concept is simpel: je betaalt een bedrag om je auto neer te mogen zetten en je mag dan zoveel spullen verkopen als in je auto past. Hoe groter je auto, hoe groter je staplek dus. Reken wel op extra kosten bij een aanhanger of grotere auto. Het voordeel is dat je voor relatief lage kosten relatief veel spullen mag verkopen. Het nadeel is dat het succes van de kofferbakverkoop afhangt van de weersomstandigheden. Ook is het belangrijk vroeg aan te komen want de plekken zijn over het algemeen schaars en het principe geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Een bekende en druk bezochte kofferbakverkoop is die in Hoek van Holland, die iedere laatste zondag van de maand wordt gehouden, gedurende het hele jaar.

Bol.com

Voor het verkopen van boeken loont het de moeite een verkoopaccount aan te maken op Bol.com. Het voordeel is dat Bol.com de financiële administratie voor je regelt. Je ontvangt de bestelling via Bol.com en zorgt zelf voor de verzending van het boek. Bol.com int de betaling bij de koper en houdt een percentage servicekosten in, waarna zij het resterende bedrag aan je overmaken. Vooral (recente) studieboeken en zelfhulpboeken verkopen goed via Bol.com.

Snuffeldag

Het organiseren van een snuffeldag in je eigen huis kan ook verrassende resultaten opleveren. Laat zoveel mogelijk mensen in je omgeving, bijvoorbeeld via Facebook, weten dat je je huis aan het opruimen bent en dat je een snuffeldag organiseert om spullen te verkopen. Maak er iets gezelligs van met drinken en lekkere hapjes en sta versteld van de positieve resultaten.

Ruilen van spullen

Behalve verkopen bestaat er ook de mogelijkheid om spullen te ruilen. Er zijn verschillende websites voor, zoals ruilen.nl. Je kunt de spullen erop zetten met de vraag om een leuk tegenbod, maar je kunt ook proberen te ruilen voor iets wat je zelf graag wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld een stapel Suskes en Wiskes en je wilt graag een andere lamp boven je eettafel, dan kun je proberen een dergelijke deal via een ruilwebsite te sluiten. Voor sommige mensen is ruilen een echte hobby. Ze beginnen met iets kleins en proberen dan door voortdurend ruilen steeds waardevollere spullen te verkrijgen.

Weggeven van spullen

Ook het gratis weggeven van spullen kan je heel wat opleveren. Mensen zijn je dankbaar en zullen eerder geneigd zijn iets voor je terug te doen. Wellicht hebben ze weer andere spullen voor jou, die je zelf goed kan gebruiken of kan verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of een rommelmarkt.
© 2013 - 2024 Multivalue, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niet weggooien, maar verkopenSpullen die u afdankt en die niet stuk zijn, kunt u waarschijnlijk nog wel goed verkopen. Op websites als Marktplaats.nl…
Veel geld verdienen met tweedehands spullenEr wordt vaak niet bij stil gestaan dat bepaalde tweedehands producten nog een grote waarde kunnen vertegenwoordigen. Op…
Veel geld verdienen met MarktplaatsIedereen de spullen over heeft, kan ze verkopen op het internet. Spullen die vroeger op de zolder terecht kwamen, en uit…
Spullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenSpullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenVeel Nederlanders verdienen geld door spullen op het internet te verkopen. U kunt niet zomaar spullen gaan opkopen en di…
Voorwaardelijk en herroepelijk schenken: schenking herroepenVoorwaardelijk en herroepelijk schenken: schenking herroepenStel u wilt in 2023 of 2024 uw kind geld schenken en dat uw kind of kleinkind dit geld pas krijgt, als er aan een aantal…
Multivalue (25 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.