Veel geld verdienen met tweedehands spullen

Er wordt vaak niet bij stil gestaan dat bepaalde tweedehands producten nog een grote waarde kunnen vertegenwoordigen. Opkopers kunnen veel geld verdienen door spullen goedkoop in te kopen, en vervolgens weer voor een hoger bedrag te verkopen. De meeste mensen hebben de zolder vol liggen met spullen die ze niet meer gebruiken, en ook nooit weer gaan gebruiken. Uiteindelijk zullen deze spullen weggegooid worden, zonder te beseffen dat ze nog een flinke waarde kunnen vertegenwoordigen. Het hoeft geen antiek te zijn om nog goed verkoopbaar te zijn.

Het vinden van een koper voor uw spullen

In het verleden was het lastig om kopers te bereiken. U kon een advertentie plaatsen in het regionale krantje, maar daar moest u voor betalen en u bereikte hier relatief weinig mensen mee. Tegenwoordig is het een stuk eenvoudiger geworden om de kopers te bereiken. U kunt gratis advertenties plaatsen op websites als Marktplaats en Ebay.

Wat is de waarde van mijn tweedehands spullen

Ook de te hanteren verkoopprijs kunt u van het internet halen. Op de veilingsites staan waarschijnlijk wel vergelijkbare producten die worden aangeboden. Aan de hand hiervan kunt u een redelijke prijs bepalen.

Aan wie kunt u de spullen verkopen?

Niet alle spullen zijn eenvoudig te versturen. Voor dat soort spullen bent u afhankelijk van de kopers in uw eigen regio. Er kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een verzamelaar die het spaart. Er is vooral veel vraag naar unieke spullen die het liefst niet meer geproduceerd worden. In geval van twijfel moet u er altijd even een foto van maken en op Marktplaats plaatsen. Binnen een paar dagen weet u of er belangstelling voor is.

Op een rommelmarkt gaan staan

U moet er veel tijd in steken om spullen te kunnen verkopen. Indien u het verkoopt via het internet, moet u overal foto’s van maken en stuk voor stuk op het internet plaatsen met een begeleidende tekst. U kunt er ook voor kiezen om een dag op de rommelmarkt te gaan staan met alle spullen. De verkoper is direct aanwezig en u kunt zeer snel de spullen van de hand doen. U moet er echter niet vanuit gaan dat u alles in één dag gaat verkopen.

In één keer alles aanbieden

U kunt ook alles in één keer op het internet zetten en vragen om een bod voor alles. U kunt meerdere foto’s maken om duidelijkheid te verschaffen wat u aanbiedt. Dit kost u minder tijd en moeite, maar zal u gemiddeld ook minder geld opleveren. De koper die geïnteresseerd is in een paar items, zal zijn bod iets willen verhogen omdat hij de rest er ook bij krijgt. De opbrengst valt vaak tegen.

Tweedehands spullen opkopen en weer verkopen

U kunt ook geld verdienen door inboedels op te kopen en de onderdelen afzonderlijk weer te verkopen. Om dit te kunnen doen moet u wel goed op de hoogte zijn van de prijzen die u kunt vragen. Het gevaar is namelijk dat u het geïnvesteerde geld niet terug gaat verdienen, ondank de moeite die u erin hebt moeten steken.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tweedehands spullen scheelt u de helftU kunt veel geld besparen door niet nieuw te kopen. Op deze manier kunt u eenvoudig de helft besparen op het aankoopbedr…
Voordelen van tweedehands spullenVoordelen van tweedehands spullenDoor tal van oorzaken ben je niet bereid de volle mep voor een aantal zaken te betalen. Tweedehands kopen bespaart je ni…
Tweedehands websites: win-win situatie voor koper & verkoperTweedehands websites: win-win situatie voor koper & verkoperDe tweedehands markt (2dehands markt) is ondertussen al sterk ingeburgerd in België en Nederland. Waar er vroeger wat sc…
Besparen op kinderfietsenBesparen op kinderfietsenKinderfietsen zijn duur in aanschaf en ze fietsen er maar tijdelijk op. Binnen een paar jaar moet de fiets weer vervange…

Spaar je geld en het milieuSpaar je geld en het milieuPlotseling minder inkomen of een grote uitgave in het vooruitzicht? In deze tijd kan je helaas geen hypotheek verhogen e…
Google AdSense inkomsten erven?Google AdSense inkomsten erven?Een Google account kan niet overgedragen worden aan een ander. Ook niet aan nabestaanden. Nabestaanden kunnen echter wel…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.