De VikingCard: eigenschappen en verschillende soorten

De Viking (prepaid) Mastercard is een handig betalingsmiddel op 32 miljoen locaties verspreid over heel de wereld waar de gewone Mastercard geaccepteerd wordt. Er is zowel een prepaid versie als een gewone Mastercard. Er zijn 3 soorten VikingCards, namelijk de Virtual VikingCard (om online te gebruiken), de Instant VikingCard, gepersonaliseerd en de instant VikingCard, niet gepersonaliseerd. Via de mobile applicatie kan je je saldo raadplegen, je kaart blokkeren of deblokkeren en geldverrichtingen doen

De voordelen van de VikingCard

Geen zin om transactiekosten, kredietcontrole en een koppeling aan je bankrekening te moeten ondergaan? Dan is de Vikingcard voor jou een oplossing. Je kan namelijk met deze kaart over heel de wereld betalen waar ook de Mastercard aanvaard wordt.
Bovendien is deze kaart geschikt voor offline en online aankopen en heb je geen mogelijkheid om onder nul te gaan. Hiernaast kan je je saldo makkelijk online en mobiel raadplegen.

3 soorten VikingCards

Er zijn 3 varianten van deze Mastercard: de virtual VikingCard, de instant VikingCard gepersonaliseerd en de instant VikingCard niet gepersonaliseerd.

Virtual VikingCard

Deze kaart kan enkel gebruikt worden om online aankopen te doen waar Mastercard geaccepteerd wordt. Het gaat hierbij om een virtuele kaart, wat dus wil zeggen dat je hiervoor geen plastieken kaart krijgt opgestuurd, maar alles online en via e-mail kan regelen.

Kosten
  • De kaart kost 4,90 om aan te vragen
  • geen activeringskosten
  • geen transactiekosten
  • geen kosten voor het overschrijven van kaart naar kaart
  • overschrijving via bancontact: 3% kosten (minimum 50)
  • overschrijving via bankoverschrijving: 1% kost (minimum 50)
  • Indien je de kaart 6 maanden niet gebruikt betaal je 1,50 kosten

Geldigheid
De kaart is 1 jaar geldig

Kaartsaldo
Je kan maximum 1000 storten op je kaart

Instant VikingCard gepersonaliseerd

Deze kaart ziet eruit als de Mastercard en wordt dus zoals een gewone creditcard naar jou opgestuurd. Hierbij wordt deze kaart dus persoonlijk voor jou aangemaakt en staat je naam erop vermeld. Om deze kaart aan te vragen kost deze 14,90. Het aanvragen zelf duurt ongeveer 10 dagen.

Companion VikingCard
Via de Companion VikingCard, kan je kennissen, vrienden of familieleden ook een VikingCard geven, maar jij behoudt wel zelf de controle over het budget.

Instant VikingCard niet gepersonaliseerd

Een klein verschil met de gepersonaliseerde kaart, is dat deze niet op jouw naam staat, en dat je deze in een willekeurige winkel kan aankopen. Je dient de kaart te laden via de website van VikingCard en dan kan je ze pas gebruiken.

Mobile applicatie

Je kan je saldo raadplegen, je kaart blokkeren of deblokkeren en geldverrichtingen doen via de Viking Mobile applicatie op je GSM. Gemakkelijk te besturen dus via je mobiele telefoon.
© 2013 - 2020 Brunos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
MasterCard Creditcard: waar aanvragen?MasterCard Creditcard: waar aanvragen?De creditcards van MasterCard behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor vele mensen is een creditcard een ideale b…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…

Armoede 2017 in NederlandArmoede 2017 in NederlandArmoede komt steeds meer voor in Nederland. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven n…
Bronnen en referenties
  • https://itunes.apple.com/be/app/vikingcard/id507750382?l=fr&mt=8
  • https://vikingcard.com/nl/

Reageer op het artikel "De VikingCard: eigenschappen en verschillende soorten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Brunos
Laatste update: 28-12-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!