Hoeveel geld is mijn mobiele telefoon waard?

Hoeveel geld is mijn mobiele telefoon waard? Veel mensen hebben thuis vele oude mobiele telefoontjes liggen die ze niet meer gebruiken. Deze telefoons zijn echter nog geld waard. De oude telefoon kan bijvoorbeeld nog worden gebruikt in armere landen of ze kunnen worden gerecycled. Telefoons zijn interessant om te recyclen vanwege onder andere de elektronica en edelmetalen die in het toestel aanwezig zijn. Stuur ze daarom op naar een opkopend bedrijf die de telefoon van je opkoopt. Door je oude telefoon te verkoop verdien je geld en je spaart het milieu.

Inhoud


Waarom is een mobiel geld waard?

In Nederland en België worden mobieltjes gemiddeld maar 18 maanden gebruikt door hun eigenaar voordat ze worden vervangen door een nieuwer model. Toch betekent dit niet dat het mobieltje na die 18 maanden helemaal afgeschreven is. In diverse armere landen kunnen oudere mobiele telefoons nog prima worden gebruikt. Van verkochte telefoons kan de levensduur dus nog met enkele jaren worden verlengd. Wanneer de telefoon niet meer geschikt is om nog langer te worden gebruikt kunnen de onderdelen worden hergebruikt. Als zelfs dat niet meer mogelijk is kan het toestel nog gerecycled worden. Een mobieltje bestaat namelijk uit diverse grondstoffen, elektronica en verschillende zeldzame edelmetalen die dankzij recycling hergebruikt kunnen worden. Je levert dus altijd een goede bijdrage aan het milieu wanneer je je telefoon verkoopt.

Waarde mobiele telefoon

Uiteraard zijn niet alle mobieltjes even veel waard. De waarde is afhankelijk van het type toestel. Het ene toestel is namelijk geavanceerder dan het andere en daarnaast speelt de leeftijd van een type toestel een rol. Op de websites van de opkopende bedrijven is per type toestel aangegeven wat de huidige opkoopwaarde is. Via internet zijn er eenvoudig opkopende bedrijven te vinden. Wanneer je goed zoekt vind je al snel het bedrijf dat het meeste geld bied voor je mobiele telefoon..

Niet werkende toestellen

De opkopende bedrijven accepteren zowel werkende als kapotte (niet werkende) toestellen. Maar wanneer is een mobiele telefoon werkend en wanneer niet werkend? Hiervoor hebben de opkopende bedrijven criteria opgesteld. In de meeste gevallen luiden de criteria als volgt voor werkende telefoons:
  • Het toestel kan worden aangezet
  • Het beeldscherm werkt en heeft buiten de normale gebruikerssporen geen beschadigingen (barsten, grote krassen, lekkende LCD’s, enzovoorts)
  • De toestelfrontjes (plastic covers) zitten nog op het toestel
  • Het toetsenbord werkt (indien aanwezig)
  • Geen breukschade
  • De batterij zit in het toestel en is in voldoende staat
  • Bellen is nog mogelijk met het toestel

Geld ontvangen voor je telefoon

Bij de meeste opkoopwebsites kan je met behulp van een zoekfunctie je type telefoon zoeken in een overzichtslijst. Wanneer je het juiste type telefoon hebt gevonden en wanneer je hebt aangegeven wat de conditie van het toestel is krijg je te zien wat je telefoon nog waard is. Vaak krijg je een adreslabel toegemaild dat je kan gebruiken voor verzending. De verzending van je toestel is meestal gratis. Je hoeft in principe alleen de telefoon en batterij op te sturen, bijbehorende accessoires zijn niet verplicht maar mogen wel kosteloos worden meegezonden. Na een toestelcheck door het opkopende bedrijf ontvang je het geld. Sommige oudere modellen zijn helaas geen geld meer waard. Je kan ze dan meestal nog wel gewoon opsturen, maar je zal geen geld meer ontvangen. Toch zorg je er op deze manier voor dat je mobieltje op een goede manier wordt gerecycled.

Andere opties

Wanneer je een wat duurder toestel hebt is het ook zeer gangbaar om je telefoon te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Op die manier is de kans aanwezig dat de opbrengst nog hoger is dan via een opkopend bedrijf. Een opkopend bedrijf moet immers ook zelf geld verdienen.
© 2012 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld ontvangen voor oude mobiele telefoon. Een oude mobiele telefoon is geld waard. Je oude mobiel verkopen kan op versc…
Geld verdienen? Verkoop uw oude telefoon of nummerDe mobiele telefoon heeft nog maar een korte geschiedenis maar de ontwikkelingen gaan erg snel. Er verschijnen continue…
Mobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalen is zeer eenvoudig en heeft vele voordelen. Mobiel bankieren blijft in Nederland aan p…
Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen is heel simpel en het is bovendien zo geregeld. Via Envirofone…

Geld in spreekwoorden en geschiedenis van ons betaalmiddelGeld in spreekwoorden en geschiedenis van ons betaalmiddelSpreekwoorden over geld als 'Een dubbeltje op zijn kant' e.a. weerspiegelen iets van de geschiedenis van een betaalmidde…
Bronnen en referenties
  • www.zonzoo.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.