Toepasselijke sinterklaas cadeautjes voor kinderen

Toepasselijke sinterklaas cadeautjes voor kinderen Toepasselijke sinterklaas cadeautjes zijn eigenlijk niet moeilijk te zoeken als u maar weet welke interesses de ander heeft. Het sinterklaasfeest is nu eenmaal een van de leukste feesten van het hele jaar. Het is bovendien een heel sociaal feest. Alleen al de manier waarop iedereen die eraan meedoet zich de moeite geeft om de juiste cadeautjes uit te zoeken voor anderen geeft aan dat het een feest van liefde en vriendschap is. Toch vinden veel mensen het uitzoeken van cadeautjes soms moeilijk. Vooral het zoeken naar passende cadeautjes voor kinderen. Wat koopt u bijvoorbeeld voor een kind van vier en wat voor een puber van 13 jaar? Wat voor een klein meisje of voor een klein jongetje?

Voor elke leeftijd een passend Sinterklaas cadeautje zoeken

Elk kind is uniek, maar per leeftijd zijn er cadeautjes die gewoon bij de leeftijd van een kind horen en bijna altijd doeltreffend zijn. Moet u voor Sinterklaas cadeautjes kopen voor een kleinkind of een kind buiten de familie dan is het goed om de ouders daarvan bij de zoektocht in te schakelen. U weet immers niet altijd wat het kind al heeft en waar het behoefte aan heeft. Leeftijd gerelateerd materiaal is echter bijna altijd goed. Daarnaast kunt u voor kinderen van 3 tot 10 jaar altijd wel een mooie bal, een heerlijk zachte knuffel, een schetsboek, kleurboek of stickerboekje kopen.

De leeftijd staat vaak op het speelgoed aangegeven

De leeftijd waar het speelgoed voor bestemd is, staat meestal al op het speelgoed aangegeven. Geef nooit speelgoed met heel kleine onderdelen! Kleintjes steken nogal eens graag kraaltjes en kleine stukjes speelgoed in hun mond, oren of neusgaten en vaak kunt u ermee naar de dokter of zelfs naar het ziekenhuis om dat er dan weer uit te halen. Vaak staat op dergelijk speelgoed al aangegeven dat het niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar. Kijk dus altijd eerst de verpakking na, voordat u het speelgoed koopt.

Kleine cadeautjes voor erbij of voor in de schoen die het altijd goed doen

Potloden, gum en viltstiften zijn bij bijna alle kinderen heel welkom, vooral als ze op een leuke manier zijn vormgegeven. Hetzelfde geldt voor schetsboeken. Geef een jong kind van 2 jaar een schetsboek op A3 formaat, zodat het zich erop uit kan leven. De motoriek van een klein kind is vaak nog onbeholpen. Er worden grote uithalen met potlood of stift gemaakt en daar is plaats voor nodig. Met een A4 kan een klein kind dan maar weinig doen. Eerst moet de motoriek enigszins ontwikkeld worden.

Kleine kinderen onder toezicht laten tekenen

Laat een klein kind overigens alleen onder toezicht tekenen en laat het daarbij nooit alleen, want anders zien uw muren, lampenkappen en meubels er binnen de kortste keren zeer "schilderachtig" uit. Vooral viltstiften zijn voor kinderen tot 3 jaar af te raden vanwege de soms blijvende schade aan kleding en huisraad.

Maak het cadeautje niet te duur

"Een kinderhand is snel gevuld" zegt het spreekwoord en dat klopt. Maak het sinterklaasfeest voor de kleintjes niet te duur. Dat is ook niet nodig. Kinderen zijn vaak blij met elk cadeau en vinden vooral het uitpakken een feest. Onder de zes jaar hebben ze liever tien kleine cadeautjes, dan een groot cadeau. Het is ook niet verstandig om het op die leeftijd al te laten wennen aan veel dure cadeaus. Ze raken daaraan gewend en zullen als ze ouder worden niet snel meer tevreden zijn met een klein cadeautje. Mocht het u dan intussen niet meer voor de wind gaan, hebt u een probleem binnen de opvoeding.

Sinterklaas cadeautjes voor kinderen van 0 tot 1 jaar

De ontwikkeling van een baby gaat supersnel. Dagelijks ontdekken ze nieuwe dingen. Zachte, veilig gefabriceerde knuffeldieren trekken vaak baby’s aandacht. Koop echter geen te grote knuffeldieren, want daar zijn baby’s vaak bang van. Geef liever een knuffeldier dat het kindje gemakkelijk kan vasthouden en hanteren. Naast knuffeldieren zijn plastic boekjes met afbeeldingen van dieren goed voor de motoriek en bovendien voor de taalontwikkeling. Dierengeluidjes kunnen met hulp van de ouders nagebootst worden. Ook speelbordjes van Fisher Price, die wel duur, maar ook doeltreffend zijn, stapelbakjes, een kleine, hanteerbare en vrolijk gekleurde bal, een stoffen kubus, een muziekje voor het slapen gaan boven het bed, enzovoort zijn leuke cadeautjes voor een baby.

Sinterklaas cadeautjes voor een kind van 1 tot 2 jaar

In deze tijd leert het kindje steeds beter lopen. Een loopauto, ezeltje, en dergelijke met wieltjes eronder is heel toepasselijk en het kind kan er al snel heel efficiënt mee overweg. Ook leuk zijn de eendjes en hondjes op wieltjes, die het aan een touwtje achter zich aan kan trekken. Als het speelgoed daarbij ook nog geluidjes maakt is dat extra aantrekkelijk. Het stimuleert het kind tot lopen. Lego duplo is prima voor de ontwikkeling van de motoriek. Ook blokken zijn daar prima voor. Samen met pappa en mamma torens bouwen en omgooien is een geliefd spelletje.

Kies voor naturel blokken

Neem echter wel altijd naturel blokken en geen gelakte blokken. Die zien er wel leuk uit, maar het kind is beter af met natuurlijk materiaal, omdat het op die leeftijd vaak nog overal aan sabbelt. Daarnaast glijden gelakte blokken sneller van elkaar af, waardoor het moeilijker voor het kleintje is om een stabiele toren te bouwen. Ook op deze leeftijd zijn knuffels, boekjes en ballen altijd welkom. Geef echter geen speelgoed met kleine onderdelen. Kleintjes steken nogal eens graag kraaltjes en kleine stukjes speelgoed in hun mond, oren of neusgaten en vaak kunt u ermee naar de dokter of zelfs naar het ziekenhuis om dat er dan weer uit te halen.

Cadeautjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Een boek met korte voorleesverhaaltjes en/of versjes is voor deze leeftijd al erg leuk. Zorg wel voor een boekje dat op een leuke en attractieve manier geïllustreerd is. Kinderen van drie jaar beginnen al te tekenen, dus ook tekenmateriaal en een niet al te moeilijk kleurboek kan voor hen goede diensten doen. Een zandbak met zandbakmateriaal is voor deze leeftijd ideaal. Ook klei is prima. Kinderen tussen de twee en drie jaar spelen graag met natuurlijk materiaal zoals water, zand en klei. Daarnaast zijn auto’s, stofdieren, poppen en allerlei nabootsmateriaal, zoals een poppenhuis, een serviesje, een poets setje, of kinderwerktuig leuk voor deze leeftijd. Ook poppenwagens, trapauto’s, een step, enzovoort, zijn ideaal bewegingsmateriaal. Memorie is op deze leeftijd een prima spel om het geheugen te trainen. Inlegpuzzels zijn ideaal om de vormen te leren herkennen. Vanaf drie tot vier jaar is een fietsje meestal een goed cadeau, mits het fietsje past bij de lengte van het kind en er bij aanvang zijwieltjes gebruikt worden.

Cadeautjes voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Deze kinderen vinden een spelletjesboek met niet al te moeilijke spelletjes leuk. Ook voor hen is memorie nog leerzaam. Boekjes met ontwikkelingsspelletjes, waarin geteld en geschreven kan worden hebben hun aandacht. Ook leuke kleurboeken doen het op deze leeftijd goed. Let er wel op dat de tekeningen aantrekkelijk zijn. Er zijn veel saaie kleurboeken in de handel. Die laten kinderen dan ook vaak links liggen. Blokken, auto’s, poppen en bewegingsmateriaal zijn op deze leeftijd van toepassing. Een schommel, glijbaan, klimtouw, springtouw, een bal, step, skelter, enzovoort zijn uitstekend om aan de bewegingsdrang tegemoet te komen.

De zandbak

Ook de zandbak doet op deze leeftijd goede diensten. LEGO is prima ontwikkelingsmateriaal, maar op deze leeftijd is ook constructiemateriaal, zoals meccano, goed materiaal om hoofd en handen te oefenen. Let bij het kopen van poppen altijd op een aardig gezichtje en geef liefst geen poppen die ook lachen, huilen, enzovoort. Een kind moet de eigen fantasie aan de pop kwijt kunnen en dat is moeilijker als de pop zelf een bepaalde manier van huilen of praten heeft. Verkleedmateriaal is op deze leeftijd favoriet om moedertje en vadertje te kunnen spelen.

Cadeautjes voor kinderen van zes tot 10 jaar

Basisschoolkinderen zijn meestal levendige kinderen met een vaak tomeloze energie. Vooral zij hebben buitenspelmaterialen nodig. De bovenstaande middelen daarvoor zijn ook hier van toepassing, maar daarnaast kunnen ze na begeleiding en uitleg ook vaak goed overweg met een badmintonsetje, een leuke vlieger, een tol, rolschaatsen of skeelers en kinderschaatsen. Ook basisschoolkinderen kunnen nog steeds met LEGO, auto’s poppen en blokken spelen. Winkeltje spelen is een goede manier om het kind te leren met geld te handelen en op een speelse manier te leren optellen en aftrekken.

Gezelschapsspelletjes doe het goed met Sinterklaas

Daarnaast zijn gezelschapsspelletjes op deze leeftijd heel welkom, mits de ouders de moeite doen om samen met hun kinderen te spelen. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen zelfs leren schaken en dammen. Het is op die leeftijd wel moeilijk om te leren verliezen, maar het is belangrijk om hen dat aan te leren. Men kan immers in het leven niet altijd aan de winnende kant staan. Ook een kind moet leren zijn verlies te nemen, evenals het blij mag zijn met zijn winst.

Toepasselijke cadeautjes voor kinderen vanaf 10 jaar

Vanaf deze leeftijd wordt het altijd wat lastiger. Sommige kinderen willen dan nog steeds speelgoed, anderen beginnen al aan hun puberteit en hebben al meer interesse in mode en modegevoelige zaken zoals een horloge, sieraden, een goede mobiele telefoon met internet, enzovoort.

Kleding doet het ook vaak goed

Leuke kledingstukken zijn op deze leeftijd altijd welkom. Een stoere jas of muts, een lekkere, warme sjaal in leuke kleuren, een stel laarzen, handschoenen of wanten, een slee en schaatsen, zijn leuke wintercadeautjes voor Sinterklaas. Een fietscomputer, boeken in de interessesfeer van het kind, cadeaus in de richting van een hobby of verzameling, een gekke pen, een zaklamp, of iets leuks voor op zijn of haar eigen kamer kan best in de smaak vallen.

Maak het sinterklaasfeest voor uzelf niet moeilijker dan nodig is

Kijk naar het kind waar u een cadeau voor wilt kopen en verdiep u in zijn of haar levenssfeer en interesses. Soms ontdekt u tijdens gesprekken de interesse van het kind voor een bepaalde soort muziek of een onderwerp dat hem/haar aantrekt. Vooral in de puberteit is het goed om het kind leesmateriaal te geven waar het op dat moment interesse in heeft. Informatie uit boeken over een onderwerp dat het kind interesseert zal het gemakkelijk in zich opnemen.

Voorbeeld

Een kind dat bijvoorbeeld op tienjarige leeftijd sterk geïnteresseerd is in het zonnestelsel en met Sinterklaas een telescoop vraagt, zal zijn kennis over het zonnestelsel uitbreiden. Wordt daar later op school een les aan besteed, dan heeft het kind op dat gebied al een voorsprong op zijn leeftijdgenoten.

Echte dieren zijn geen speelgoed

Geef uw kind met Sinterklaas nooit een dier als cadeau. Een huisdier is geen speelgoed en mag ook niet als zodanig aangeboden worden. Wilt u uw kind toch een dier geven, doe dat dan buiten de verjaardag of het sinterklaasfeest om. Een dier is een huisgenoot met een eigen leven en moet als zodanig ook verzorgd en behandeld worden.

Lees verder

© 2012 - 2022 Cornelissens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasRond half november komt sinterklaas weer in Nederland. Maar wie is die sinterklaas en waarom vieren we sinterklaas?
Het Sinterklaas en Kerstmis spelHet Sinterklaas en Kerstmis spelIeder jaar weer de grote vraag: Wat gaan we doen met de feestdagen? Niet iedereen heeft tegenwoordig tijd en zin om een…
Traditie met SinterklaasTraditie met SinterklaasSinterklaas of Sint-Nicolaas is het hoofdpersonage tijdens het jaarlijkse volksfeest van Sinterklaas. Dit feest wordt in…
Kinderen leren omgaan met SinterklaasstressKinderen leren omgaan met SinterklaasstressJaarlijks rond half november komen Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten weer naar Nederland. Een leuke gezellige, maar…

Sponsors zoeken, hoe doe je dat?Sponsors zoeken, hoe doe je dat?Stel, je hebt een goed idee en je wilt het graag verwezenlijken. Je hebt ook al vrienden en bekenden gevonden die je pro…
Huis kopen, opknappen en verkopenHuis kopen, opknappen en verkopenIn tijden met stijgende huizenprijzen kunt u geld verdienen door goedkoop een huis te kopen om deze weer te verkopen na…
Cornelissens (323 artikelen)
Laatste update: 02-06-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.