Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk? Iedereen droomt ervan om gigantisch rijk te zijn, maar hoe word je dat precies? Hoe word ik rijk? Ontdek het allemaal!

Zet je talent aan het werk

Er zijn veel manieren om gigantisch rijk te worden, toch is de ene manier waarschijnlijker dan de ander. De kans dat je de loterij wint is gigantisch klein en daar kun je niet op gaan zitten wachten. De eerste stap om stinkend rijk te worden is een puur mentale stap, je moet de drive hebben. De volgende stap is om te ontdekken op welke manier jij het beste en meest waarschijnlijke rijk kunt worden. Iedereen heeft een talent, maar slechts weinig zetten dat talent ook voor zichzelf aan het werk. Als jij je talent erkent, traint en voor jezelf inzet, dan kun je heel ver komen!

Oriënteer je

Een goede voorbereiding om heel rijk te worden is om je eens goed in te lezen over andere miljonairs. Als je het een stapje hoger wilt brengen kun je ook lezen hoe bijvoorbeeld Bill Gates multimiljardair is geworden. Als je een aantal boeken hebt gelezen over verschillende miljonairs of miljardairs dan zul je een patroon gaan ontdekken. Dit patroon heeft betrekking tot wat er voor zorgde dat zij wél rijk zijn geworden, en heel veel anderen niet.

Spaar alles

Iedere euro is een stap dichter bij de miljoen. Dit klinkt misschien overdreven of krenterig, maar iedere euro telt. Als je een bedrag bij elkaar spaart dan heb je geen financiële belemmering om je talent aan het werk te zetten en snel rijk te worden. Er zijn een hele hoop praktische tips om geld te besparen. Als je wilt weten hoe raad ik je aan het artikel Meer geld besparen in tien stappen aan.

Andere simpele aanwijzingen om geld te besparen zijn:
 • Bespaar veel op boodschappen door alleen goedkope merken te kopen
 • Wees zuinig met elektriciteit
 • Doe eens vaker een trui aan in plaats van de verwarming hoger te zetten
 • Leven als een krent is een kunst, geen schande

Maak een meerjarenplan

Met de vorige stappen heb je de basis gelegd om rijk te worden. Nu, nu moet je het nog doen. Als het goed is heb je bij de eerste stap je talent gevonden en erkent, nu moet je bedenken hoe je het aan het werk voor je zet. De beste manier om dit te doen is een meerjarenplan maken - rijk worden gaat niet over één nacht ijs. Door een meerjarenplan te maken overstijg je de waan van de dag en heb je altijd iets om op terug te vallen. Zet in je meerjarenplan in ieder geval het volgende:
 • Wat is mijn talent?
 • Hoe ga ik mijn talent inzetten?
 • Hoe ga ik die arbeid omzetten in geld?
 • Wat ga ik met het verdiende geld doen?
 • Wat verwacht ik te gaan verdienen komende jaren, wat is het doel?
 • Wat is mijn motivatie om rijk te worden?

Zet je geld aan het werk

Nu je na een tijd je talent aan het werk hebt gezet om geld te verdienen, is het nu tijd je geld aan het werk te zetten. Dit kan op veel manieren, waarbij veelal de regel geld des te meer risico het geld te verliezen, des te meer winst er is te boeken.

Vastgoed

Ondanks de huidige huizenmarkt blijft vastgoed een goede investeringsmogelijkheid. De waarde van vastgoed groeit op het moment niet louter door het feit dat je ze in je portefeuille hebt, vastgoed vereist werk om winst te behalen uit je investering. Durf het aan om een pand op te knappen en vrij snel weer van de hand te doen, dit is de makkelijkste manier om vastgoed om te zetten in winst. Ook kun je bijvoorbeeld een huis ombouwen tot huurbare kamers voor studenten. Let wel, als je dit doet wordt de verkoopwaarde van een huis stuk lager en verkoop je het moeilijker, maar je haalt wel winst uit het verhuren.

Begin een bedrijf

Een andere manier om je geld aan het werk te zetten is om het in te zetten om een bedrijf op te zetten. Hier moet je wel goed over nadenken, het kan een kostbare aangelegenheid zijn als je bedrijf over de kop gaat. Blijf dicht bij je talent en kunnen, denk niet te groots.

Aandelen en obligaties

Met aandelen en obligaties kun je je geïnvesteerde vermogen gigantisch vergroten. Obligaties zijn minder risicovol dan aandelen, maar vereisen een langere adem en brengen minder op. Aandelen daarentegen kunnen een enorme vetpot te zijn en kun je een goed begin mee maken om rijk te worden.

Laatste tips

 • Wees creatief
 • Durf risico's te nemen
 • Durf je verlies te nemen
 • Ga niet door met iets wat niet werkt
 • Gebruik je talent optimaal
 • Niemand is ooit rijk geworden door hetzelfde te doen als iedereen
© 2012 - 2022 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rijkdom: geld vasthouden - financiële zekerheidRijkdom: geld vasthouden - financiële zekerheidDe kunst van het rijk worden is door te leren hoe u uw geld kunt vasthouden. Hierdoor kunt u financiële zekerheid opbouw…
Hoe word je rijk?Meer geld krijgen, dat wil iedereen wel. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen? Het is nog lang niet zo makkelijk, maa…
Slapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websitesSlapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websitesSlapend rijk worden klinkt voor veel mensen als een droom, en dat blijft het ook vaak. Toch zijn er manieren om slapend…

Geld: een noodzakelijk kwaadGeld: een noodzakelijk kwaadZonder geld ben je nergens en toch maakt geld niet gelukkig. Waar draait het dan wel om in het leven? Een welvarend leve…
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 07-09-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.