American Express Platinum Card: statussymbool of nuttig?

American Express Platinum Card: statussymbool of nuttig? Een platina creditcard. Het lijkt misschien vooral een hebbeding om mee te wapperen onder de ogen van (hopelijk?) afgunstige vrienden. Maar naast een blikkerend uiterlijk en een eindeloze bestedingslimiet, heeft een platinum card toch echt heel wat extra voordelen. Voordelen waar in de praktijk weinig kaarthouders van weten, laat staan gebruik van maken! Wat en hoe? Lees verder, platina-liefhebbers. Dit zijn bijvoorbeeld de voordelen van de Flying Blue American Express Platinum Card. Het grootste voordeel van een 'platina' creditcard dat er volgens doorgewinterde shoppers bestaat, is eigenlijk theoretisch: je kunt er letterlijk eindeloos mee shoppen, voor elk bedrag dat je maar wilt. Maar er is nog heel wat meer leuks aan zo'n felbegeerd stukje platina, pardon - plastic, dan dat je ermee kunt wapperen onder afgunstige ogen. Nemen wij bijvoorbeeld de (houd je vast) Flying Blue American Express Platinum Credit Card. Zo veel voordelen, waar nog zo veel houders niets van weten!

Lifestyle Service

Lang niet elke American Express Platinum Card-eigenaar gebruikt het, maar degenen die het doen vinden het een aanrader: de wereldwijde Lifestyle Service. Op zoek naar door Michelin rijkelijk van sterren voorziene restaurants die uitgerekend open zijn op nieuwjaarsdag? Binnenkort op een stedentripje naar New York, maar toch echt geen zin of tijd om die lawine aan voorstellingen op Broadway uit te zoeken? Dan is dit je 'butler'. Een soort virtuele butler op afstand, maar toch. En als je het Platinum Personal Profile invult dat American Express elke nieuwe kaarthouder toestuurt, dan wordt het aanbod nog beter op je eigen wensen en voorkeuren toegespitst.

Een hele waslijst verzekeringen

Naast de (niet) nodige luxe, is er nog het nuttige van de Card. Voor je je tot je wenkbrauwen toe verzekert voor een reis, moet je de uitgebreide lijst verzekeringen even bekijken die bij de Platinum Card horen. Je hebt bijvoorbeeld bij je Flying Blue American Express Platinum Card een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Maar ook tegen reisongevallen én reisongemakken is een mens zomaar verzekerd. Wat heet ongemak? Bijvoorbeeld een geannuleerde of zelfs vertraagde vlucht. Bagage die zoekraakt valt onder de verzekering. Maar ook als jij allang geland bent maar je bagage er een uurtje of 25 achteraan sukkelt, mag je je verzekering erop aanspreken.

Reserveringsservice

De Flying Blue American Express Platinum card maakt een gevreesde tegenstander onschadelijk: namelijk de elektronische omgang met de luchtvaartmaatschappij. Youp van 't Hek opende al eens de aanval op de onmogelijke communicatie van telecomproviders, maar wij voorspellen de ondoorzichtige en nachtmerrieachtige communicatie met luchtvaartmaatschappijen als volgend mikpunt. Niet voor de geprivilegieerde Amex-cardbezitter. Als houder mag je de KLM Reserveringsservice bellen, die vervolgens je vlucht via KLM of Air France gaat boeken. Die lieverds. En je mag ze dag en nacht bellen. Ook nog.

Fly Now, Pay Later

Merkwaardig genoeg, wordt van de Platinum Card houder niet verondersteld dat zij of hij eeuwig goed in de slappe was zit. Komt het betalen van een ticket even niet uit? Dan gelooft 'Amex' genoeg in uw kapitaalkrachtigheid om het 'Fly now, pay later' principe aan te bieden. De cardhouder mag namelijk zonder kosten of rente in drie maanden haar of zijn ticket betalen. 'Handig als u een zakelijke reis pas later kunt declareren', merkt Amex fijntjes op. Precies.

Share & Fly: het kweken van extra platinum cards

Een vrij opmerkelijk staaltje van wederzijds vertrouwen? Als zakenpartners kun je gezellig meerdere cards onder één hoofdaccount aanhouden. Maar dat geldt ook voor familie. (Misschien wil uw neefje dat allles al heeft, nog zo'n fijn kredietkaartje voor zijn verjaardag?) Bijkomend voordeel is, dat het mogelijk is om een deel van de Award Miles van de ene persoon over te schrijven naar de account van een andere cardhouder.
© 2012 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
American Express Creditcard: Flying Blue Credit CardAmerican Express wint veel terrein in Nederland op de, door banken aangeboden en in Nederland al erg populaire, Visa en…
Visa Creditcard: waar aanvragen?Visa Creditcard: waar aanvragen?De meest gebruikte creditcards ter wereld zijn de Visa creditcards. Visa creditcards zijn te verkrijgen via Internationa…
De Bijenkorf Card: aanvragen en voorwaardenDe Bijenkorf Card: aanvragen en voorwaardenDe Bijenkorf Card is een creditcard waarmee aankopen gespreid kunnen worden betaald. Tevens ontvangt u standaard korting…

Besparen op kinderopvang  elkaars kinderen opvangenBesparen op kinderopvang elkaars kinderen opvangenDe kosten van de kinderopvang is vaak een bezwaar voor ouders om beide aan het werk te gaan. U kunt geld besparen door s…
In de bijstand teren op uw spaargeldIn de bijstand teren op uw spaargeldDe bijstand komt u in terecht in het geval u niet zelf in uw inkomsten kunt voorzien, en u hebt geen recht op andere uit…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevepb, Pixabay
  • Brochure Flying Blue - American Express Platinum Card
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 29-09-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.