Tweedehands kleding, waarom niet?

Tweedehands kleding, waarom niet? In deze tijd moeten steeds meer mensen gaan bezuinigen. Steeds meer mensen hebben minder geld om aan leuke dingen te besteden als kleding. Maar daar is een oplossing voor. Koop gewoon tweedehands kleding. Raar.... wel nee, en steeds meer mensen doen het. Het is nu zelfs helemaal in om leuke tweedehands kleding te kopen. Dus tweedehands kleding, waarom niet?

Waar tweedehands kleding kopen

Nou, je hoeft maar even op Google tweedehands kleding in te typen en je krijgt lijsten vol met tweedehands kleding aangeboden. Het nadeel alleen hiervan is dat je vanaf je computerscherm niet goed kunt zien of de conditie van de kleding nog wel goed is. Maar ook of de kleding wel past is moeilijk te bepalen. Dus als je iets moois hebt gevonden, kijk dan op de site of er ruil mogelijkheden zijn. Meestal is dat bij webwinkels geen probleem. En bij een particuliere verkoop spreek je natuurlijk af dat je je geld terug krijgt als het niet past (exclusief de verzendkosten natuurlijk). Laat dit bij een particulier op papier zetten. Zo heb je altijd bewijs als er moeilijk gedaan gaat worden.

Tweedehands kleding winkels

In tweedehands kleding winkels is het altijd flink snuffelen. Bij de ene winkel is de kleding netjes op maat gesorteerd en bij de andere winkel is alles op kleur gesorteerd. Over het algemeen ziet tweedehands kleding er nog als nieuw uit. Maar mocht je een mooi kleding stuk hebben gevonden, controleer het dan wel eerst even goed, op toch een eventuele schade. Pas altijd de kleding. Meestal kan tweedehands kleding niet geruild of terug gebracht worden.

Nieuw en Tweedehands in een winkel

Aangezien er steeds minder nieuwe kleding wordt verkocht, gaan steeds meer kledingwinkels over op tweedehands kleding. In hun winkel is dan vaak nieuwe en tweedehands kleding te koop. Kijk maar eens goed als je in zo een winkel bent. De tweedehands kleding is niet van nieuwe kleding te onderscheiden, maar het scheelt wel vele euro's.

Tweedehands merkkleding

Draag je graag merkkleding, maar laat je portemonnee het niet om het te betalen. Dan is Tweedehands merkkleding echt wat voor jou. In de Tweedehands kledingwinkels is vaak een aparte afdeling gemaakt voor merkkleding. Deze vaak dure aangeschafte merkkleding is nu voor te koop voor een prikkie. Het scheelt tientallen euro's in verhoding met nieuwe merkkleding.

Tweedehands babykleding

Tweedehands babykleding is meestal in uitstekende staat. Dit komt voornamelijk doordat baby's idere 2 tot 3 maanden een kledingmaat groeien. Dus vanaf de geboorte tot hun eerste jaar groeit een baby ongeveer 5 kledingmaten. De kleding is over het algemeen maar een paar keer gedragen en dus uitstekend voor een 2e ronde. Vaak is maat 74 t/ 86 (met name broeken) het moeilijkst te vinden als tweede- hands kleding. Dit is namelijk de periode dat baby's gaan kruipen en van alles uitproberen. Met als gevolg meer gaten en vlekken in de kleding en dus onverkoopbaar.

Tweedehands positiekleding

Tweedehands positiekleding is ook meestal in uitstekende staat. Bedenk maar zelf. De meeste positiekleding gaat gedragen worden als de vrouw een buikje begint te krijgen. En dat is meestal vanaf ongeveer 3 maanden zwangerschap. Dan komen de seizoenswisselingen er ook nog bij. Positiekleding wordt over het algemeen dan ook maar maximaal 4- 6 maanden gedragen. Dus je kunt wel stellen dat tweedehands positiekleding vaak nog in nieuwstaat zijn. Een leuke website met tweedehands positiekleding is: www.bigbellies.nl

Nadelen van tweedehands

Echt hele grote nadelen zijn er niet voor tweedehands kleding. Behalve dan, zoals eerder genoemd, dat je het kledingstuk even goed moet controleren. Het enige echte nadeel is allen dat er bijna altijd maar 1 stuk van aanwezig is. Dus heb je een leuk kledingstuk gevonden, maar het is net niet de maat die je zoekt, dan heb je pech!!

Voordelen van tweedehands

De grote voordelen van de tweedehands kleding is:
  • zeer betaalbaar
  • vaak niet van nieuw te onderscheiden
  • de merkkleding ook erg goedkoop
  • origineel
  • uitdaging om iets leuks te vinden

Lijst met tweedehands kleding (web)winkels

  • www.barbamama.nl
  • www.melkofpuur.nl
  • www.jetskleding.nl
  • Noppes
  • Het goed

Op http://www.tweedehandskledingwinkels.nl kun je een tweedehands kledingwinkel bij jou in de buurt zoeken.
© 2011 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voordelige kleding en schoenen: tipsVoordelige kleding en schoenen: tipsKleding en schoenen kopen kunnen een dure aangelegenheid zijn. Vooral wanneer het shoppen van mode een hobby is kan het…
Tweedehands spullen scheelt u de helftU kunt veel geld besparen door niet nieuw te kopen. Op deze manier kunt u eenvoudig de helft besparen op het aankoopbedr…
Vintage kledingVintage kleding is een hot item, een trend in het modebeeld van vandaag. Er is een ware run ontstaan op hippe, tweede ha…
Een buikband voor de zwangere vrouwEen buikband voor de zwangere vrouwZwanger zijn is iets speciaals. Je gaat steeds trotser lopen met je meer en meer opbollende buikje. Langzamerhand zul je…

Wat is een uitsluitingsclausule?Met een uitsluitingsclausule kan voorkomen worden dat een deel van de erfenis verdwijnt naar de ex-partner van de rechth…
Partner gaat vreemd, toch alimentatie betalenPartner gaat vreemd, toch alimentatie betalenNa een echtscheiding moet de meest verdienende partner in veel gevallen alimentatie betalen voor de ex-partner. Dit kan…
Reacties

Big Bellies, 19-01-2012
Goed artikel! Tweedehands is hot, steeds meer mensen zien er de voordelen en de 'charme' van in. En steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid en dragen graag hun steentje bij. En het is ook nog eens goedkoop. Wat wil je nog meer! Ik mis alleen de tweedehands positiekleding en/of zwangerschapskleding. Dit is vaak ook heel kort gedragen, een paar maandjes en kan heel goed nog een zwangerschap mee! Blaas het nieuw leven in! Hergebruik is immers de kortste weg naar duurzaamheid! Wij bieden minstens dezelfde service als de webshops met nieuwe kleding. Dus waarom meer betalen voor iets wat je toch niet lang zal dragen? Reactie infoteur, 20-01-2012
Beste Big Bellies.

bedankt voor je leuke reactie. Je hebt helemaal gelijk m.b.t de zwangerschapskleding. Wordt inderdaad maar kort gedragen en kan vaak uitstekend nog een extra of meerdere rondes mee. Vaak worden dit soort kleding nog wel eens op marktplaats aangeboden, maar dan vind ik het nog relatief duur.

Groetjes Lautof (infoteur)

Kids2dehands Nl, 19-01-2012
Mooi artikel, mensen hebben soms een schaamte als ze 2dehands kleding kopen.
U lijkt wel gek als u het niet doet en helemaal voor de kinderen.
Elke x komen ze wel met ergens een gat in thuis daar is niet tegen op te werken, de prijzen voor kleding rijzen de pan uit.
Wij hebben ook leuke betaalbare nieuwe en zo goed als nieuwe kinderkleding.
En ook nog eens de zelfde service als nieuwe kleding het kan gewoon retour als het product u niet bevalt binnen 7 werkdagen.
Dus de zelfde service voor zo goed als nieuwe kleding als nieuwe kleren. Reactie infoteur, 19-01-2012
Bedankt voor het compliment!

met vriendelijke groet,

Lautof (infoteur)

Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 01-05-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.