Zinvolle investeringen voor ondernemers

Zinvolle investeringen voor ondernemers Om een bedrijf tot een succes te maken is het van belang om te investeren. Maar waar kun je nou het beste in investeren? Hoe weet je nou dat de investering de moeite waard is? En wat voor voordelen brengt een bepaalde investering dan met zich mee? Van een aantal investeringen kunnen we met vrij veel zekerheid zeggen dat de investering de moeite waard zal zijn. Het beginnen van een onderneming is altijd lastig, de kans is groot dat men in een markt terechtkomt waar andere, concurrerende bedrijven, meer ervaring mee hebben dan u. Het is van belang dat u een goede start maakt en deze trend ook doorzet. Een goed bedrijf kan alleen ontstaan en verder doorgroeien wanneer er voldoende wordt geïnvesteerd in de juiste zaken. Hieronder leest u een aantal investeringen die absoluut de moeite waard zijn.

Publiciteit

Hoe meer mensen de naam van uw onderneming kennen, hoe meer klanten er aangetrokken kunnen worden. Door een goede website op te zetten en vervolgens blog aan te maken, de naam van het bedrijf te verkondigen op sociale media, raakt de naam van het bedrijf bekend bij vele mensen. Van deze mensen zal altijd een percentage tot de potentiële klantenkring behoren. En ook mensen die niet direct geïnteresseerd zijn in de diensten die het bedrijf aanbied, kan u toch andere klanten bezorgen. Door (vooral) in het begin veel reclame te maken zullen de klanten snel komen, na verloop van tijd zal mond op mond reclame ook voor naamsbekendheid gaan zorgen.

Consumentenonderzoek

Door erachter te komen waar consumenten behoefte aan hebben en hierop in te spelen, zal de positie van uw bedrijf versterkt worden. Door naar de klanten en consumenten te luisteren kunt u de aangeboden producten en diensten dusdanig verbeteren dat u een streepje voor heeft op de concurrenten, misschien ontdekt u zelfs wel een gat in de markt. Een degelijk onderzoek kan eenvoudig afgenomen worden via internet. Websites als Twitter en Facebook lenen zich hier uitstekend voor, maar u kunt het onderzoek natuurlijk ook op uw eigen website of op een blog plaatsen.

Automatisering

Het kost erg veel tijd en energie om een website met de hand bijhouden. Er zijn veel handelingen nodig om een eenvoudige bestelling af te handelen. Door het aanschaffen van bepaalde software worden bestellingen automatisch verwerkt. Hierdoor kunt u zich richten op andere belangrijke zaken die uw bedrijf nog verder zullen doen groeien. Een ander voordeel is dat de bestellingen en leveringen gewoon door kunnen gaan, ook als u afwezig bent vanwege zaken of voor een vakantie.

Uitbesteden van diensten

Soms is het voordeliger om bepaalde diensten uit te besteden. Het is vaak voordeliger om iemand van buitenaf voor een beperkt aantal uren in te huren, dan om er zelf een machine voor aan te schaffen of een extra personeelslid voor in dienst te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld het transport uitbesteden, waardoor u daar geen bestelwagen voor hoeft aan te schaffen, geen chauffeur in dienst hoeft te nemen, en u zich niet hoeft te verdiepen in deze tak van het ondernemerschap. Op deze manier kunt u zich beter richten op uw specifieke vakgebied.

Verbetering van de boekhouding

Een goede boekhouding is zeer belangrijk voor iedere onderneming. Het is daarom altijd verstandig om te investeren in een goede boekhouder. Deze houdt zich bezig met alle administratieve rompslomp. Daarnaast zal hij weten voor welke belastingvoordelen u in aanmerking kunt komen, hoe bepaalde processen goedkoper of beter uitgevoerd kunnen worden en hij kan u adviseren over de toekomstige mogelijkheden van het bedrijf.

Training

Het is belangrijk om zowel uzelf als uw personeel geregeld naar cursussen en andere trainingen te sturen. Op deze manier blijft uw kennis up to date, waardoor u niet weggeconcurreerd wordt. Bovendien vergroot de feedback die u op de cursussen kunt verwachten voor een grotere productiviteit, nieuwe ideeën en een heroplevende teamspirit.

Technologie

Door te investeren in (nieuwe) technologieën die niet door de andere ondernemingen worden gebruikt, kunt u uw concurrentiepositie verbeteren.

Bijhouden van verkoopdata

Het is erg belangrijk om het koopgedrag van consumenten te analyseren. Als u een goed zicht heeft op de gewoonten die mensen hebben en op de populaire producten of diensten, dan kunt u hier met uw onderneming op inspelen. U kunt uw website bijvoorbeeld zo aanpassen dat men de populaire artikelen eenvoudig kan vinden. Misschien kunt u meer investeren in de artikelen die populair blijken te zijn, of u kunt juist meer aandacht vestigen op de artikelen die ook de moeite waard zijn maar nog niet zo in het oog springen. Door te weten hoe u de consument kunt verleiden zullen de verkoopresultaten stijgen.

Kwaliteit van de leveranciers

Voor het succes van de onderneming is het belangrijk om te werken met goede leveranciers. Het is niet alleen van belang dat producten tijdig en onbeschadigd geleverd worden, ook de kwaliteit van de goederen of diensten is van groot belang. De kwaliteit bepaalt namelijk de prijs die u voor het product of de dienst kunt vragen.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Managementtool: Boston Cunsulting Group Matrix (BCG-Matrix)Managementtool: Boston Cunsulting Group Matrix (BCG-Matrix)De BCG-Matrix is een managementmodel, ontworpen door de Boston Cunsulting Group in 1970. Het is ook bekend als de 'Bosto…
Voor- en nadelen van investerenVoor- en nadelen van investerenInvesteren is belangrijk voor het succes van een onderneming, dit is basiskennis voor iedere ondernemer. Door te investe…
Waarom is marketing zo belangrijk?Waarom is marketing zo belangrijk?Marketing is niet alleen maar een reclamespotje of een krantenartikel, die tijd zijn wij allang voorbij. Marketing is ve…
Maak uw beginnende onderneming tot een succesMaak uw beginnende onderneming tot een succesHeeft u de ambitie om vanuit huis een eigen bedrijf op te zetten? Heeft u daarbij het idee dat u met een uniek concept k…

Waarom is koper zo gewild?Waarom is koper zo gewild?Een "slimme" dief berooft geen juwelier, maar jat koperen spoorrails of een bronzen beeld. Wat is er zo bijzonder aan di…
Handige berekeningstoolsHandige berekeningstoolsOp het internet treft u handige sites aan om te berekenen waar u recht op hebt, of die op een andere manier handig zijn…
Bronnen en referenties
  • http://www.entrepreneur.com/article/219285
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 23-07-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.