Domeinnamen registreren en verkopen

De meeste thuiswerkers proberen hun extra inkomen te halen uit Google Adsense klikadvertenties of uit affiliate verkoop. Deze manier van geld verdienen is makkelijk en op het internet vind je een heleboel informatie en middelen om onmiddellijk te kunnen starten met geld te verdienen. Een andere mogelijkheid is het beginnen met de opkoop en de verkoop van domeinnamen. Dit wordt ook wel eens domainflipping genoemd. Hoe gaat dit in zijn werk?

Waarom domeinnamen verkopen?

Het opkopen en verkopen van domeinnamen kan een zeer winstgevende zaak zijn. De beste domeinnamen zijn reeds allemaal ingenomen maar soms komen ze opnieuw vrij voor registratie. Dit zijn de éénwoord-domeinnamen zoals hypotheek.nl of domain.com. De verkoop van zulke domeinnamen kan snel oplopen tot enkele tienduizenden euro's. Deze zijn echter heel moeilijk te vinden. Daarom zal je je moeten focussen op tweewoord-domeinnamen. Goede domeinnamen zijn zeer gegeerd en sommige willen er dan ook een mooi bedrag voor neertellen.

Het zoeken naar geschikte domeinnamen

Het belangrijkste aspect van deze winstgevende zaak, is natuurlijk dat je op zoek gaat naar geschikte domeinnamen die je aan een gunstige tarief kan opkopen en later weer verkopen. Op het internet zijn verschillende bedrijven die lijsten aanbieden met domeinnamen die te koop staan. Enkele van deze bedrijven zijn GoDaddy en Sedo. Domeinnamen worden verkocht aan de hand van veilingen en voor 5 dollar tot 30 dollar moet het mogelijk zijn om een goede domeinnaam op te kopen.
De goedkoopste domeinnamen kom je meestal tegen op domeinforums of op ebay. Daar worden bundels met domeinnamen verkocht aan soms 1 euro per stuk.
Nog andere sites bieden je de mogelijkheid te zoeken op specifieke criteria zoals ouderdom, pagerank, alexarank, het aantal zoekopdrachten enz. Deze sites zijn zeer handig om domeinlijsten te genereren die je later kan gebruiken om een aantal domeinnamen te selecteren die voldoen aan jouw criteria.

Waar moet een goede domeinnaam aan voldoen?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van potentiële domeinnamen.De belangrijkste domeinnamen zijn namen met de extensies: .com, .net, .org, .info, .tv, .biz, .eu, .nl, .be. Daarom wordt aangeraden om als starter, één van deze extensies te gebruiken. Belangrijke zoektermen in een domeinnaam, zijn als een zegen. Een naam kan al veel waard zijn, enkel en alleen door die specifieke zoekterm omdat deze namen zonder enige inspanning, veel bezoekers lokken. Oudere domeinnamen brengen meestal meer geld op omdat ze reeds een tijdje op het internet vertoeven. Ze genieten bovendien vaak van een goede Google positie die door de jaren heen is verworven. Ook de spelling en de uitspraak zijn van belang. Denk ook aan domeinnamen die makkelijk te onthouden zijn zoals Twitter of Facebook. Zorg ervoor dat de lengte van een domeinnaam niet langer is dan 20 karakters enz.

Domeinnamen registeren

Heb je éénmaal de geschikte domeinnamen gevonden, dan wordt het tijd deze te registeren via een registratieprovider. Ook hier heb je weer een heleboel keuze maar welke je ook kiest, lees altijd aandachtig de voorwaarde zodat je niet jaren aan je provider gebonden zit.

Er zijn providers die domeinnamen registeren in bulk zodat de registratie per domein zeer voordelig wordt. Soms worden er op internet kortingsbonnen aangeboden waardoor het registreren van een domein goedkoper wordt dan bij een normale registratie.

Domeinnamen verkopen

Heb je een domeinnaam geregistreerd, dan wordt het tijd deze met winst te verkopen. Domeinnamen kan je te koop zetten op GoDaddy, Sedo enz.. Je kan een domeinnaam voor verkoop eerst opwaarderen door:
  • een website te creëren die voor bezoekersverkeer zorgt en een hogere pagerank
  • een domeinnaam te parkeren zodanig dat dit geld opbrengt vooraleer je hem verkoopt

Als starter begin je met een beperkt budget. Koop een aantal domeinnamen er verkoop deze met winst door. De opbrengst leg je opzij en koop opnieuw voor een zelfde budget een aantal domeinnamen op. Ben je meer ervaren, dan kan je een deel van de opbrengst gebruiken om meerdere en waardevollere domeinnamen op te kopen.
© 2010 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Domeinnaam: Geld verdienen met handelen in domeinnamenDomeinnaam: Geld verdienen met handelen in domeinnamenEr kan goed geld worden verdiend met het kopen en doorverkopen van domeinnamen. Vooral na de oprichting van het internet…
Domeinnaam: kleine investering, wellicht een grote opbrengstDomeinnaam: kleine investering, wellicht een grote opbrengstHet is eenvoudig en goedkoop een domeinnaam te registreren. Bedenk een goede naam, en je zet het in een handomdraai onli…
Een domeinnaam registreren, tips voor de juiste keuze ervanEen domeinnaam registreren, tips voor de juiste keuze ervanEen domeinnaam registreren maakt tegenwoordig deel uit van het dagelijkse leven. Bedrijven, verenigingen of gewoon de fa…
Domeinnaam uit quarantaine kopenDomeinnaam uit quarantaine kopenEr is een levendige handel in domeinnamen die uit quarantaine komen. Dit zijn domeinnamen die verlopen doordat de eigena…

Wat is subsidieSubsidie is een van de belangrijkste financiele beleidsinstrumenten die de overheid tot zijn beschikking heeft. De overh…
Auto repareren of een nieuwe kopen?Auto repareren of een nieuwe kopen?Koop je een nieuwe auto of repareer je de oude? Natuurlijk zijn er altijd mensen die in de nieuwste en mooiste auto will…
Raphaella (256 artikelen)
Laatste update: 10-03-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.