Zo kom je voordelig aan een prachtige trouwjurk!

Zo kom je voordelig aan een prachtige trouwjurk! Iedere bruid wil er op haar trouwdag, de dag van haar leven prachtig uitzien. De meeste bruiden kiezen nog altijd voor een witte of crèmekleurige jurk, al zijn er ook dames die een jurk kiezen in een opvallende kleur, misschien om op hun huwelijksdag een statement te maken. Hoe dan ook is de keuze van de trouwjurk voor bijna alle bruiden belangrijk. Als je niet veel geld te besteden hebt, of er niet onnodig veel geld aan wilt uitgeven, zijn er een aantal alternatieven waar je uit kunt kiezen, waaronder zelf maken, kopen op Marktplaats, huren of cadeau krijgen, en wat dacht je van de trouwjurk van je moeder? Vintage is helemaal hip. Doe met deze tips inspiratie op, om op je bruiloft het stralende middelpunt te zijn!

De jurk als geschenk van de ouders voor de bruid

Als je ouders de bruidsjurk willen betalen als geschenk voor de bruiloft, maakt dit de keuze al een stuk eenvoudiger. Meestal zul je niet de vrije hand krijgen in de keuze van de trouwjurk, want de prijzen lopen nogal uiteen. Maar voor een budget van circa 2000,= kun je vast een plaatje van een trouwjurk volgens de laatste mode aanschaffen in een van de bruidsboetieks. De jurk wordt aangepast aan je maat. Ga met je moeder een gezellig dagje uit naar een bruidsshow, waar de nieuwste collectie wordt geshowd, zodat je een goede indruk kunt vormen van welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn.

De jurk van je moeder

Denk eens aan de jurk van je moeder, als zij die nog heeft, als die in jouw maat en naar je smaak is. Deze kan passend worden gemaakt, als je een ander figuur of lengte hebt, of bepaalde details kunnen aan je smaak worden aangepast. Is de jurk te kort, dan kun je die nog verder inkorten tot net over de knie, als het model dit tenminste toelaat. Een jurk uit de familie is vintage en helemaal hip en kan bijdragen aan de sfeer van de bruiloft!

Een jurk van Marktplaats

Kijk eens op Marktplaats wat hier wordt aangeboden aan trouwjurken. Ga deze wel passen voor je koopt, want op de foto kan het er mooier uitzien dan het jou zal staan. Kijk de jurk ook goed na, of deze geen beschadigingen of storende vlekken heeft. Misschien kun je meteen accessoires erbij kopen, zoals sluier, tasje, hoedje, handschoenen of diadeem.

Een jurk van een onlinewinkel

Een zeer feestelijke jurk uit een catalogus van een van de grote postorderbedrijven of andere onlinewinkels is ook een mogelijkheid om aan te denken. Er zijn daarbij veel verschillende bedrijven, waar je bijvoorbeeld ook kunt kijken naar de galajurken en kerstkleding. Wil je het allemaal wat meer bescheiden houden en zoek je eerder een mantelpakje, dan is een mooie combinatie uit een catalogus of van een van de betere damesmodezaken in de stad een goede optie. Voor een fractie van de prijs van een traditionele trouwjurk kun je zo al goed slagen!

Zelf een jurk maken

Ben je handig met de naaimachine, of heb je een moeder, tante of vriendin die dit is, dan kun je aan de hand van patronen van bijvoorbeeld Knip of Burda Mode een mooie jurk maken in de gewenste stof en het model desgewenst aanpassen. Je weet dan zeker, dat je een unieke trouwjurk hebt, met liefde door jezelf of voor jou gemaakt.

Een jurk huren

Een optie waar je misschien ook nog niet aan hebt gedacht, is het huren van een trouwjurk. Kijk eens naar de mogelijkheden op dit gebied. De verhuurder heeft vaak diverse trouwjurken om uit te kiezen, naar ieders smaak. Wellicht is de verzekering van de jurk bij de huurprijs inbegrepen, maar het kan ook zijn, dat je dit zelf nog moet verzekeren. Het huren van een trouwjurk is niet de voordeligste mogelijkheid, maar vaak wel een stuk goedkoper dan een nieuwe aanschaffen.

Na de bruiloft

Als je een jurk nieuw hebt gekocht of tweedehands op Marktplaats kun je die na de bruiloft laten stomen en zelf te koop aanbieden. Het is dan handig te vermelden, in welke plaats en wanneer de jurk gedragen is, zodat de bruidsjapon bij de volgende bruid niet wordt herkend. Door de jurk te verkopen kan die toch al gauw nog een derde van de oorspronkelijke prijs opbrengen. Dit kun je gebruiken om een klein deel van de kosten van de bruiloft mee te voldoen. Het huwelijksfeest is ten slotte al duur genoeg!
© 2015 - 2024 Infonuenstraks, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marokkaanse huwelijkstraditiesHet uithuwelijken is volgens de Marokkaanse wet al jaren verboden. Maar tot de bruiloft woont het paar niet in hetzelfde…
Vintage bruiloft: een nieuwe trendVintage bruiloft: een nieuwe trendNaast de do-it-yourself bruiloft is ook de vintage bruiloft een opkomende trend in Nederland. In Amerika is de zogenoemd…
De speech op een bruiloft: hoe houd je een goede toespraak?De speech op een bruiloft: hoe houd je een goede toespraak?Een mooie speech kan een bruiloft een gouden randje geven. Een goede bruiloftsspeech schudt niet iedereen zomaar uit zij…

Spaarvarkens als spaarpottenSpaarvarkens als spaarpottenVeel spaarpotten hebben de vorm van en varken. Leuk natuurlijk zon varkentje, maar waarom hebben spaarpotten vaak die v…
Parel in oester, wat is de waarde?Parel in oester, wat is de waarde?Een parel vinden in een oester, het is zeldzaam maar het kan gebeuren. En als je dan zo'n parel vindt, dan wil je natuur…
Infonuenstraks (2 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.