Geld verdienen met het verhuren van je auto

Geld verdienen met het verhuren van je auto Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun spullen te delen tegen een scherpe prijs. De verhuurder kan hiermee geld verdienen en de huurder kan voor een lage prijs gebruikmaken van de spullen. Het is nu ook mogelijk om geld te verdienen met je auto! Snappcar brengt huurders en verhuurders samen en zorgt ervoor dat alles rondom de huur van je auto wordt geregeld. Zo kun je op een veilige manier je auto verhuren en hier geld mee verdienen!

Hoe werkt het?

Op de website van Snappcar kun je je auto te huur aanbieden. Als iemand interesse heeft om je auto te huren, kan deze persoon jou een huurverzoek sturen. Jij bepaalt dan of je hiermee akkoord gaat. Indien je akkoord gaat met het huurverzoek, kan de huurder de huurkosten betalen via Snappcar. Daarna is de boeking definitief en kan de huurder de auto op de afgesproken datum en tijd komen halen. Dan vul je samen de huurovereenkomst in en dit doe je weer als de huurder je auto weer komt terugbrengen. De huurder zal er voor zorgen dat de auto in dezelfde staat is als aan het begin van de huur en hij zorgt er tevens voor dat er evenveel brandstof in de tank zit. Als de huurder meer heeft gereden dan het aantal vrije kilometers, zal Snappcar zorgen dat deze kilometers worden uitbetaald.

Hoe kun je je auto verhuren?

Voordat je je auto kunt verhuren dien je je eerst te registreren op de website van Snappcar. Je vult je profiel volledig in. Hierbij moet je in ieder geval je naw-gegevens, geboortedatum, bankrekeningnummer en mobiele telefoonnummer opgeven. Daarnaast dien je een profielfoto en een foto van je id-kaart of paspoort toe te voegen. Als je deze gegevens al eerder hebt ingevoerd, hoef je dit niet nogmaals te doen. Je bent dan al geregistreerd bij Snappcar en hoeft enkel nog maar in te loggen om je auto te verhuren.

Na het invullen van je profielgegevens vul je de gegevens van je auto in. Als je je kenteken invoert, worden de basisgegevens van je auto automatisch opgehaald. Daarna vul je het profiel van je auto aan met details en foto’s. Tevens vul je in wat je vraagprijs per dag is en de eventuele prijs per kilometer na het aantal vrije kilometers. Ook geef je aan wanneer je auto beschikbaar is voor verhuur. Je kunt meer huurders trekken door je profiel en het profiel van je auto volledig in te vullen. Daarnaast kan het goed zijn om een stukje over jezelf en je auto te schrijven.

Wat kost het verhuren van je auto?

Het registreren bij Snappcar en het aanbieden van je auto via de website kost je helemaal niets! Snappcar rekent echter wel een bepaald bedrag voor de gemaakte kosten. Ze berekenen tien euro fee per dag dat jij je auto verhuurt. Dit betekent dus dat je niets hoeft te betalen als je zelf ook niets verdient!

Wat verdien je aan het verhuren van je auto?

Het verhuren van je auto kan jou een leuk geldbedrag opleveren! Afhankelijk van het soort auto kun je tussen de tien en honderd euro per dag verdienen. Dit geldt voor kale huur (zonder fee) en het gehele bedrag is dan ook voor jou! Over het verhuren van je auto hoef je als particulier geen belasting te betalen als je het niet te vaak doet. Je mag namelijk 5000 tot 6000 euro per jaar belastingvrij verdienen aan het verhuren van spullen. Bij commerciële verhuur van je auto moet je echter wel BTW betalen.

Tips om meer huurders te trekken

Als je je auto voor een dag of een aantal dagen beschikbaar stelt, wil je natuurlijk wel dat iemand de auto huurt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om meer huurders te trekken. Hieronder volgen enkele tips:

  • Zorg ervoor dat je auto vaak beschikbaar is. Kijk op welke dagen je je auto niet gebruikt en vink deze dagen aan.
  • Vul zoveel mogelijk gegevens over jezelf en je auto in, want dit verhoogd de betrouwbaarheid voor potentiële huurders. Je zult je auto ook sneller verhuren als je iets over jezelf en je auto vertelt.
  • Vraag je huurders om feedback, zodat je weet wat je in het vervolg kunt verbeteren.
  • Zorg ervoor dat de huurders tevreden zijn. Zij zullen dan eerder kiezen om nogmaals jouw auto te huren en ze kunnen dienen als een goede recensie voor andere potentiële huurders.
  • Laat anderen weten dat je je auto verhuurt. Vertel het aan bekenden en deel je auto via e-mail, Facebook en Twitter.

Verzekerd via Snappcar

Als je je auto verhuurt via Snappcar, is de auto tijdens de huurperiode volledig verzekerd. Hiervoor heeft Snappcar een WA casco verzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen alle vormen van schade aan jouw auto en tegen schade aan derden. Het maakt niet uit of je zelf een WA, een WA beperkt casco of een WA casco verzekering hebt. Snappcar zet je verzekering tijdelijk om naar een WA casco verzekering. Tijdens de huurperiode kan jouw no-claim korting niet worden aangetast. Als de huurder schade rijdt en de auto laat repareren bij een schadeherstel bedrijf dat is aangesloten bij de Achmea Schadeservice, krijg je tijdens de reparatieperiode een vervangende auto tot je beschikking.

Boetes bij het niet nakomen van afspraken

Zowel de huurder als de verhuurder kunnen boetes krijgen van Snappcar als zij zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Deze boetes worden automatisch geïncasseerd van je bankrekening. De verhuurder kan een boete krijgen als hij te laat aanwezig is bij de start van de verhuur of bij het einde van de verhuur. Daarnaast kan de verhuurder een boete opgelegd krijgen als hij de boeking annuleert nadat hij het huurverzoek heeft geaccepteerd.

Partners van Snappcar

Snappcar werkt samen met betrouwbare partners om nog beter aan de wensen van de huurders en verhuurders te kunnen voldoen. Zo werkt de organisatie samen met Centraal Beheer Achmea, waardoor de verhuurders verzekerd zijn tijdens de huurperiode. Andere partners van Snappcar zijn de Rabobank, Athlon Car Lease en de ANWB. Door de samenwerking met deze organisaties kunnen zowel Snappcar als de partners profiteren van elkaars professionaliteit.
© 2014 - 2025 Rowanblom, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je auto verhurenStel je hebt een auto, maar gebruikt deze niet dagelijks. Het is mogelijk om de auto te verhuren op de dagen dat je deze…
Verdienen op je tweede huisVerdienen op je tweede huisWanneer je tegenwoordig een tweede huis wil kopen mag je de hypotheekrente niet meer van je belasting aftrekken in tegen…
Nieuwe auto kopen langer uitstellenNieuwe auto kopen langer uitstellenDe meeste Nederland kunnen niet zonder een auto. De kosten van het bezitten en gebruiken van een auto zijn echter erg ho…
Wat kost een tweede auto?Wat kost een tweede auto?De kosten van het bezitten een auto zijn hoog. Zonder dat u de auto gebruikt kost deze al duizenden euro’s per maand. Ee…

Geld verdienen als testpersoonGeld verdienen als testpersoonBedrijven zijn op zoek naar mensen die hun producten willen testen en daar eventueel een review over willen schrijven. E…
Geld verdienen met fotograferenGeld verdienen met fotograferenWil je graag een zakcentje bijverdienen en houd je van fotograferen? Dan is stockfotografie echt iets voor jou! Tegenwoo…
Rowanblom (26 artikelen)
Gepubliceerd: 28-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.