Acht manieren om een betere spaarder te worden

Acht manieren om een betere spaarder te worden Veel mensen hebben moeite met sparen. Hieronder leest u acht manieren hoe u toch een betere spaarder kan worden. Een van de basisprincipes is natuurlijk om minder te besteden en een budget op te stellen. Het is belangrijk te weten wat er binnenkomt en wat er uitgaat. U zal verrast zijn als u terugleest wat u allemaal heeft uitgegeven.

Betaal eerst uzelf

Stort direct zodra uw salaris binnen is een deel naar uw spaarrekening. Dit zorgt ervoor dat u niet in de verleiding komt dit geld uit te geven. Vindt u het moeilijk om te sparen, begin dan met kleine stapjes en probeer uiteindelijk uit te komen op 20% van uw nettoloon. Verdient u netto bijvoorbeeld 1500,00 per maand en u spaart 20%, dan is het maandelijkse spaarbedrag 300,00. In één jaar spaart u dan dus 3600,00 bij elkaar! Hier komt natuurlijk ook nog de rente bij.

Welke bank geeft de meeste rente

Nu u regelmatig gaat sparen is het belangrijk te weten bij welke bank u de meeste rente krijgt. U werkt hard voor uw geld en wilt natuurlijk wel dat u een mooie rente ontvangt op het gespaarde bedrag. Via www.independer.nl kunt u spaarrekeningen vergelijken en openen. Zet u uw geld voor een langere tijd vast, dan liggen de rentepercentages vaak een stuk hoger. U moet dan echter wel zeker weten dat u het geld tussentijds niet nodig heeft. Het vastzetten van een vast spaarbedrag per maand is een goede manier om te sparen voor uw oude dag. Spaart u bijvoorbeeld gedurende vijftien jaar maandelijks 25,00, dan heeft u aan het einde van de rit een leuk bedrag van 4500,00 exclusief rente.

Houd u aan een budget

Denk na over de stabiliteit van uw financiële situatie. Het is belangrijk om een budget op te stellen en u daaraan te houden. Kijk goed waar u op kunt bezuinigen. Gaat u normaal drie keer per maand uit eten, beperk dit tot één keer. Gaat u elke week naar het café met vrienden, beperk dit tot één of twee keer. Spreek de andere keren bij iemand thuis af, dit is vele malen goedkoper en u bespaart hiermee dus veel geld.

Voorkom impulsaankopen

Als u gaat winkelen, denk dan goed na over een aankoop. Geef uzelf 24 uur bedenktijd. Denkt u nog steeds aan het product wat u wilt kopen, ga dan naar de winkel om het aan te schaffen. De kans is echter groot dat u na 24 uur het product bent vergeten. De bedenktijd is dus erg goed om uzelf te trainen geen impulsaankopen te doen.

Extra inkomsten

Stort geld wat u terugkrijgt van de belasting direct op uw spaarrekening om zo de drang om het uit te geven te voorkomen. Dit geldt ook voor bonussen, geschenken et cetera. Bedenk dat het u zonder deze bedragen prima is gelukt rond te komen en dat u het niet direct nodig heeft.

Kleingeld

Ga uw wisselgeld sparen. Doe het bij thuiskomst in een spaarpot en breng deze naar de bank wanneer hij vol is en stort het op uw spaarrekening. Het zal u verbazen hoeveel u bij elkaar spaart op een manier die u bijna niet merkt.

Bezuinig

Neem een zelfgemaakte lunch mee naar uw werk en koop deze niet in een restaurant of bedrijfskantine. Je kunt hiermee honderden euro's besparen. Reken uit wat het bedrag in uw geval is en stort dit bedrag direct op uw spaarrekening.
© 2013 - 2024 Ma-lin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Financiële vrijheidFinanciële vrijheidEr word veel over geschreven en nog meer naar gezocht, we willen het allemaal. Rijk worden! Het schijnt zo makkelijk te…
Begroting makenBegroting makenDoor het maken van een begroting kun je inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Een begroting is niets anders dan e…
Kleingeld sparen gaat ongemerktKleingeld sparen gaat ongemerktDoor muntgeld te sparen kunt u ongemerkt een kapitaaltje opbouwen. U merkt niet dat u spaart, maar op jaarbasis kunt u o…
Deurwaarder en incassobureaus: uw rechten en plichtenDeurwaarder en incassobureaus: uw rechten en plichtenU heeft een brief ontvangen van een deurwaarder of incassobureau. Of dat nu terecht of onterecht is, wat zijn eigenlijk…
Ma-lin (15 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.