Binaire opties, ja of nee??

Binaire opties, ja of nee?? Binaire opties, ja of nee?? Snel veel geld verdienen, dat willen we allemaal wel! En dat kan met binaire opties! Tenminste, als je de advertenties en spam moet geloven die met regelmaat in je inbox belanden. Door te handelen op de beurs kun je veel geld verdienen, dat is wel bekend. De nieuwe Scorsese film The Wolf of Wallstreet vertelt het waargebeurde verhaal van een steenrijke beurshandelaar uit de nineties. Leonardo DiCaprio speelt Jordan Belfort die fortuinen verdient met de verkoop van aandelen die niets waard zijn aan nietsvermoedende mensen. Grappig detail van de film is dat de echte Jordan Belfort een cameo heeft in de film.

Effectenbeurs

Opties zijn samen met aandelen, obligaties en termijncontracten de effecten die op de effectenbeurs worden verhandeld. De prijs van de effecten wordt door vraag en aanbod bepaald en meestal zijn het lange termijn beleggingen. Aandelen en obligaties vertegenwoordigen een waardepapiertje, opties geven het recht te kopen of verkopen binnen een afgesproken periode. Te vergelijken met een optie op een huis. Je koopt het huis nog niet maar je krijgt wat tijd. De verkoper houdt het huis voor je vast.

Binaire opties worden ook wel digitale opties genoemd. Je koopt niets, je zet in op de koers van de optie. Gaat de prijs omhoog of omlaag? Binaire opties hebben een korte looptijd, daarom is het spannend om ermee te handelen. Binnen een uur weet je wat je hebt verdient met je handel. Het gaat als volgt:
 • Je koopt een optie
 • Bij de koop geef je aan of de prijs van deze optie over een uur hoger of lager zal zijn
 • Als je voorspelling na de aflooptijd correct was dan krijg je de investering terug plus winst
 • Als je voorspelling niet juist was dan krijg je niets en ben je de inleg kwijt

Omdat je altijd kunt zien hoeveel de uitbetaling is van een optie weet je van te voren hoeveel winst je kunt maken. Bij een inleg van 100 euro en een uitbetaling van 85% krijg je dus 185 euro als je gelijk hebt. En helemaal niks als je ongelijk had. Om te gaan handelen in binaire opties hoef je geen beurshandelaar te zijn. Iedereen kan eenvoudig op een van de vele platforms een account aanmaken en starten met handelen.

Handel met een strategie

Er zijn verschillende strategieën om geld te verdienen met binaire opties. Door bijvoorbeeld consequent hoger te voorspellen. Het percentage binaire opties dat met winst afsluit is volgens optimisten hoger dan het aantal met verlies. Alleen inzetten met geld dat gewonnen is is ook een strategie. Of iedere transactie meer binaire opties afsluiten, dat kan ook als strategie dienen. Een andere strategie is om een analyse te maken van de beursberichten en de bedrijven die meespelen in de index van die beurs. Het financiële nieuws in de gaten houden en aan de hand daarvan handelen is een strategie die wellicht wat meer houvast biedt.

Er zijn legio websites te vinden waarop in detail wordt uitgelegd hoe de handel in binaire opties werkt. Strategieën en tips zijn overal te vinden en doorklikken naar een broker om een account aan te maken is simpel. De behulpzame tipgever achter de site wordt door de broker beloond (natuurlijk) zodat het voor hem interessant blijft om nieuwe handelaren te vinden.

Geen garantie

Handelen in binaire opties is een risicovol gebeuren. Er is geen garantie en het is pure speculatie of een optie hoger dan wel lager zal eindigen. Bij verlies gaat de hele inzet verloren en bij winst wordt de inleg plus ongeveer 80% uitgekeerd. Break-even draai je dus pas na 55 keer winst uit 100 keer handelen. Met handelen in binaire opties is rijk worden best mogelijk als je heel goed kunt voorspellen of een optie hoger of lager zal eindigen. Iedereen die niet zo goed is in profeteren moet erg goed opletten en vooral geen geld inzetten dat hij niet kan missen.
© 2014 - 2024 Nanetvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De binaire optie en haar gouden bergenDe binaire optie en haar gouden bergenBinaire opties zijn in opkomst en zo schieten ook in Nederland de brokers als paddenstoelen uit de grond. De interesse v…
Film: The Wolf of Wall Street (2013)Film: The Wolf of Wall Street (2013)Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Jordan Belfort, van zijn opkomst als een rijke beursmakelaar die een luxe leven…
Beleggingen beleggen in optiesBeleggingen beleggen in optiesBeleggen komt op veel verschillende manieren voor. Zo kun je beleggen in aandelen en obligaties, maar ook in een beleggi…
Beleggen in optiesBeleggen in optiesMet de huidige rentestanden op een spaarrekening loont het niet meer om te sparen. De rente is minder dan de inflatie. D…

Financiële vrijheid met dividendbeleggenZou het niet fantastisch zijn als je op een gegeven moment niet meer hoeft te werken, omdat je passieve inkomen (het div…
Laat uw geld voor u werken! Beleggen: Hobby of lifestyleLaat uw geld voor u werken! Beleggen: Hobby of lifestyleMet het huidige renteniveau in combinatie met eventuele vermogensrendementsheffing over uw vermogen is de meest voor de…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Binaire-opties.eu
 • Binaire-opties.net
 • Binoptie.nl
 • Optieclub.nl
 • Afm.nl
 • Belegger.nl
Nanetvd (6 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.