Verzekering: verzekering tegen ontslag

Verzekering: verzekering tegen ontslag Wilt u uzelf verzekeren tegen ontslag? Lees hier hoe u dat het beste kunt doen. Er is veel onzekerheid naar aanleiding van de kredietcrisis. Mensen worden heel makkelijk ontslagen. Er wordt geschat dat het aantal ontslagen in Nederland bijna zal oplopen tot een miljoen. Het kan daarom verstandig zijn om je te verzekeren tegen een ontslag. Een verzekering is dus zeker aan te raden. Het is mogelijk dat er situaties zijn waarin u voor een tijdelijk periode of voor de lange termijn minder gaat verdienen. U kunt dan denken aan ontslag of in het geval dat u arbeidsongeschikt ben. Het kan zijn dat u zich op dat moment zo'n situatie niet kan veroorloven. Bijvoorbeeld omdat u hoge woonlasten heeft, of omdat u opgroeiende kinderen heeft die u een goed leven gunt. De zekerheden die de overheid biedt wanneer het minder gaat zijn de afgelopen jaren hard uitgehold. Zo is de WW-uitkering die u ontvangt in het geval bij werkloosheid fors lager dan het voorheen was.

Nadelige consequenties ontslag

Het kan daarom verstandig zijn om u zelf te verzekeren tegen ontslag. Verzekeraars hebben producten op de markt gebracht waarbij u verzekerd bent tegen de nadelige financiële consequenties bij ontslag. Soms geldt die zelfde uitkering ook voor arbeidsongeschiktheid. De looptijd van de meeste verzekeringen is een jaar. Dat betekent dat ze dus voor een jaar geld uitkeren wanneer u ontslagen bent. U kunt er dus niet eeuwig van rondkomen, maar het is voldoende om u niet direct ongerust te hoeven maken en kan worden gebruikt voor de overbruggingsperiode tijdens uw zoektocht naar een nieuwe baan.

Korting op hypotheek

Een voordeel van het afsluiten van zo'n verzekering is dat de meeste hypotheekverstrekkers een korting geven op de hypotheekrente als u zo'n rekening heeft afgesloten. Het geeft hun namelijk een stuk meer zekerheid dat u uw lening kan afbetalen in het geval dat u uw baan verliest. Nu is het meestal zo dat een huis verkocht moet worden wanneer een klant een paar maanden niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. En voor veel particulieren geldt nu eenmaal dat er weinig hoeft te gebeuren willen zij in de financiële problemen raken. Het kan zelfs zijn dat een bank van u eist dat u een verzekering tegen ontslag of een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, omdat u anders geen hypotheek krijgt. De eisen die banken stellen om een hypotheek te krijgen zijn sinds de Kredietcrisis een stuk strenger, om te voorkomen dat de banken opnieuw in de problemen raken.

Verzekeren tegen ontslag

Er zijn een paar soorten groepen voor wie het handig kan zijn om zich te verzekeren tegen ontslag. De eerste groep is de groep die nog geen lang arbeidsverleden heeft en daarom nauwelijks recht heeft op een ww-uitkering. De tweede groep zijn de mensen met zware, vaste lasten. Dus in het geval van een grote hypotheek of kinderen. Ook zelfstandige zouden er verstandig aan doen om zicht te verzekeren tegen inkomstenderving. Meestal is dit wel ingewikkelder, omdat er niet altijd aan te tonen is dat het verlies in inkomsten niet de schuld van de persoon zelf is.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat moet ik doen bij ontslag op staande voet?Wat moet ik doen bij ontslag op staande voet?Iemand die op staande voet wordt ontslagen doet er verstandig aan om zijn ontslag direct aan te vechten. Er zijn verschi…
Op staande voet ontslagen  Heb ik recht op WW?Op staande voet ontslagen Heb ik recht op WW?In bepaalde situaties heeft de werkgever de mogelijkheid om een medewerker op staande voet te ontslaan. Bestaat er in da…

Lagere premie voor overlijdensrisicoverzekering via internetLagere premie voor overlijdensrisicoverzekering via internetTussen de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen bestaan grote prijsverschillen. Als u al enige jaren bij dezelfde…
De goedkoopste verzekeringOm zoveel mogelijk geld te besparen zijn wij consumenten steeds op zoek naar de goedkoopste verzekering. De verzekeraar…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 13-12-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.