Geldproblemen oplossen door spullen te verkopen

Geldproblemen oplossen door spullen te verkopen Bij grote geldproblemen heeft het geen zin meer om besparingen door voeren. Dat zal op korte termijn de problemen namelijk niet wegnemen. Er moeten andere manieren gevonden worden om aan geld te komen om de problemen te verhelpen. In het geval dat het moeilijk is om maandelijks rond te komen, kunnen er besparingen doorgevoerd worden om financieel gezien weer ruimte te krijgen. Indien de schulden al problematisch hoog zijn, moeten er andere maatregelen worden getroffen. In dit artikel treft u een aantal manieren aan om geld te maken om de grootste geldzorgen te verhelpen.

Kan de auto weg, of ingeruild worden tegen een goedkopere auto?

De meeste mensen kunnen niet zonder een auto. Toch kan het lonend zijn om te kijken in hoeverre u de bestaande auto kunt inruilen voor een goedkopere auto? Hiermee doelen wij niet op een besparing in de maandelijkse lasten, maar om een auto met een hoge dagwaarde in te ruilen tegen een auto met een lagere dagwaarde. Stel, u rijdt nu in een auto met een dagwaarde van € 20.000. U kunt deze verkopen en een deel van het geld gebruiken om een goedkopere auto te kopen. Het bedrag dat u bespaard, kunt u gebruiken om uw schulden mee af te betalen.

Oude levensverzekeringen afkopen of belenen

In het verleden werden er massaal spaarpolissen afgesloten. Hierin werd periodiek een premie gestort. Op de einddatum of bij eerder overlijden, werd het verzekerd bedrag uitgekeerd. In de loop der jaren zijn er grote sommen aan geld in deze polissen gestort. Toch valt de waarde van deze polissen vaak tegen, doordat de verzekeraars er hoge kosten in verwerkt hebben. Het kan lonend zijn om te informeren naar de mogelijkheid om dergelijke polissen af te kopen. In polissen die al vele jaren lopen, kan honderden tot duizenden euro’s aan waarde zijn opgebouwd.

Waardevolle sieraden

Bepaalde sieraden vertegenwoordigen een hoge waarde, terwijl u ze nooit draagt en ze voor u ook geen emotionele waarde vertegenwoordigen. Bij verkoop kunnen deze sieraden nog geld opleveren. Het kan gaan om honderden euro’s voor een eenvoudige gouden ketting. De waarde van het sieraad is voornamelijk afhankelijk van de waarde van het materiaal. Door de prijs van goud en zilver zijn de sieraden flink meer waard geworden.

Zolder opruimen en spullen verkopen

U kunt twee vliegen in één klap slaan door overbodige spullen die u niet meer gebruikt te verkopen. Het geeft u extra ruimte in huis, en het gaat u ook nog geld opleveren. Het gaat vaak niet om duizenden euro’s wat het gaat opleveren, maar uw overbodige spullen kunnen nog onverwacht veel opleveren.

Dure hobby’s stoppen en eventueel verkopen

Veel mensen verzamelen bepaalde spullen of hebben gewoon een dure hobby in de vorm van bijvoorbeeld een motor of oldtimer auto’s. In geval van financieel nood, moeten deze zaken gewoon de deur uit. Een exclusieve verzameling willen de liefhebbers mogelijk wel grote bedragen voor betalen. Het is een zware beslissing om een met veel moeite en geld opgebouwde verzameling de deur uit te doen, maar in geval van nood kan het de oplossing zijn.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geldproblemen? Schulden aflossen doe je zo!Geldproblemen? Schulden aflossen doe je zo!Iedereen kan uit de geldproblemen komen. Schulden aflossen is voor steeds meer mensen een dagelijks probleem. Zit jij in…
Geldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partnerGeldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partnerGeldproblemen binnen de relatie is de grootste bron van ruzie tussen de partners. Zijn de financiën uit balans? Zijn er…
Financiële problemen slecht voor je relatieFinanciële problemen slecht voor je relatieEen groot deel van onze huishoudens hebben te maken met financiële problemen en/of schulden. Dat ligt niet alleen aan de…

Wereldbank en het Internationaal Monetair FondsWereldbank en het Internationaal Monetair FondsTegen het einde van de oorlog, zo'n 60 jaar geleden is tijdens de Conferentie van Bretton Woods de Wereldbank opgericht.…
Tips voor meer inkomenTips voor meer inkomenWie wil nou niet meer inkomen genereren? Vaak hebben we net wat te weinig geld om goed van te kunnen leven en dat kan he…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.