Geld verdienen zonder moeite (geen internetverdienste)

Er bestaan effectief methoden om geld te verdienen zonder dat je het gevoel hebt dat je ervoor iets moet doen. Soms is het zelfs mogelijk om hier een volwaardig inkomen aan over te houden. Enkele tips om geld te verdienen vanuit je luie zetel.

Geld verdienen als proefpersoon in klinische studies

Als vrijwilliger voor klinische studies kan je letterlijk geld verdienen door op je rug in bed te liggen. Zowel in België als in Nederland heb je een hele reeks centra die op regelmatige basis proefpersonen zoeken voor klinische studies. De bedoeling van dergelijke studies is het testen op bijwerkingen van geneesmiddelen. De risico´s van dergelijke studies is erg beperkt. Voorafgaand aan dit onderzoeken werden de geneesmiddelen reeds uitvoerig op mensen getest en veilig geacht. Zelf heb ik reeds tal van dergelijke studies meegedaan en slechts in 1 op de 10 studies had ik last van lichte misselijkheid gedurende een half uurtje. De kans is echter groter dat de misselijk te wijten was aan wat ik die dag gegeten had, dan aan het medicijn. Om op regelmatige basis aan dergelijks studies te kunnen participeren dien je gezond te zijn, tussen de 18 en de 45 jaar en over een normale BMI index te beschikken. Bovendien mag je geen medicatie nemen of roken. Tenslotte dien je ermee rekening te houden dat je eveneens bereid moet zijn alle normale voeding op te eten die men je voorschotelt. Als je vegetariër bent of geen broccoli lust, denk je best eerst twee keer na. Het dient ook vermeld dat er opvallend minder studies beschikbaar zijn voor vrouwen en dat zij over het algemeen vruchtbaar moeten zijn, maar geen anticonceptie mogen gebruiken.

Een aanvaardbaar loon

Indien je aan deze voorwaarden voldoet kan je jezelf inschrijven voor een studie. Een studie is steeds anders, maar vaak dien je een vooronderzoek te doen van een tweetal uur, waarna je ongeveer 15 dagen in een ziekenhuis dient te verblijven. Op het einde volgt nog een eindonderzoek van een uurtje. Dit alles kan al snel tussen de 3000 en de 5000 euro opbrengen. Daarbovenop krijg je transportvergoeding en ben je medisch volledig verzekerd. Tijdens je verblijf dien je enkele malen per dag bloed te geven en testen te ondergaan. Het grootste gedeelte van de periode kan je TV kijken, surfen op het internet, boeken lezen, enz. Men schotelt je afwisselende maaltijden voor, vakkundig bereid door een traiteur en je zal geenszins enige vorm van stress ondervinden of vermoeid thuis komen.

Wat je nog moet weten over klinische studies

Een lange studie van 15 of meer dagen duurt ongeveer 2 maand. Na de studie dien je meestal een maand te wachten alvorens opnieuw aan een studie kan deelnemen. Dit om de kans te verkleinen dat medicijnen op elkander gaan inwerken. In praktijk kan je dus aan maximum vier lange studies participeren, hetgeen je een jaarinkomen kan opleveren van ongeveer 10000 tot 17000 euro. Het belangrijkste voordeel is dat je dit doet in de hoedanigheid van vrijwilliger, waardoor deze inkomsten volledig belastingsvrij zijn. Hieronder vind je enkele websites van centra die aan klinisch onderzoek doen:

 • www.umcutrecht.nl/subsite/hematologie-onderzoek/
 • www.nl.sgs.com
 • www.be.sgs.com
 • www.cpu.be
 • www.cfk.be
 • www.uzleuven.be/nl/node/2525

Geld verdienen door het doneren van sperma en eicellen

Als Spermadonor kan je bij wijze van spreken op enkele minuten tijd en op een uitermate plezante manier extra geld verdienen. In België liggen de vergoedingen tussen de 50 en de 80 euro per keer. Bovendien is dit een knelpuntberoep. Er is namelijk een nijpend tekort aan donoren. in België is de oorzaak hiervoor dat je maar donor mag zijn voor een beperkte hoeveelheid vrouwen. In Nederland is er vooral een tekort omdat donoren volgens de wet de kandidaten niet maar anoniem mogen blijven. Nederlanders komen dan ook vaak in België een donor zoeken, hetgeen de vraag naar donoren in België nog extra vergroot. Een spermadonor moet meestal tussen de 25 en de 45 jaar zijn. In sommige centra mag het echter reeds van je 18 jaar. Een eiceldonor mag maximaal 37 jaar zijn.

Geld schieten

Alvorens een vergoeding te krijgen voor je zaad, zal je de eerste keer gratis een staal moeten geven om te testen. Het voordeel is dan wel dat je gratis een gezondheidsonderzoekje krijgt, waarbij men op zoek gaat naar erfelijke aandoeningen en besmettelijke ziekten. Uiteraard dien je ook wel vruchtbaar te zijn en dien je te beschikken over "snelle zwemmers". Ook zes maand na de donatie zal er nog een onderzoekje volgen. Je dient er wel rekening mee te houden dat men erg streng is in de toelatingsvoorwaarden voor zaadcellen. In praktijk mag slechts 20% van de kandidaten werkelijk doneren. De vergoedingen zijn niet gigantisch groot en dient tevens om je verplaatsingen te vergoeden, maar ook deze vergoeding is belastingsvrij. Je wordt niet vergoed per bezoek, maar per bruibaar staal. In Nederland is het de bedoeling dat je elke maand een staal doneert, gedurende minimum een jaar. In België is er dan weer een beperking, omdat je over het algemeen maar voor tien kinderen mag doneren. Van sperma- of eiceldonatie kan je dus geen volwaardig inkomen overhouden. Hieronder vind je enkele centra waar je met je steeds kwakje terecht kan:

 • spermadonor.uzbrussel.be
 • www.ikhelpmee.be/werking.htm
 • www.uzleuven.be/nl/fertiliteitscentrum/eicel-en-spermadonatie
 • www.umcutrecht.nl/subsite/spermadonor/Sperma-doneren/

Geld verdienen door autoreclame

Er bestaan verschillende bedrijven die je betalen voor het plaatsen van reclame op je auto. De prijzen kunnen sterk variëren en de voorwaarden hangen af van bedrijf tot bedrijf. Hieronder geef ik een lijst van bedrijven die autoreclame aanbieden:

 • www.bumperreclame.nl
 • www.gecko-wel.com
 • www.rijgoedkoop.be
 • www.infield.be
 • www.argoreclame.be
 • www.autopub.biz
 • www.gratisrijden.nl
 • www.m2graphics.nl
 • www.publicar.nl
 • www.reclameopuwauto.nl
 • www.todd.nl
 • www.wieldopreclame.nl

Geld verdienen door een kledingcontainer te plaatsen

Heb je een eigendom die gelegen is op een drukke baan of in een stadskern, dan is het mogelijk om er een kledingcontainer op te plaatsen. De kledingcontainer moet duidelijk zichtbaar en toegankelijk zijn. Afhankelijk van de fima, wordt je voor het plaatsen van de kledingcontainter maandelijks of jaarlijks vergoed. Kijk even in de buurt of er kledingcontainers zijn en contacteer het bedrijf voor meer informatie. Meestal betalen ze je 50/maand afhankelijk van het aantal keren dat de container geledigd wordt.

Geld verdienen door gevelreclame

Gevelreclame vind je voornamelijk terug in de stad. Gevelreclame wordt enkel geinstalleerd op gevels van huizen die langs drukke wegen gelegen zijn (nationale wegen). Het nadeel is dat zo'n reclamebord een groot deel van de gevel inneemt waardoor het niet altijd even mooi oogt. Denk maar aan de gevelreclame van Mc Donalds. Daarom kom je ze meestal enkel tegen op minder fraaie huizen zoals op een gevel van een rijwoning.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Erkenning van het vaderschapAls biologisch vader ben je niet direct juridisch vader. Toch brengt slechts dit laatste rechten met zich mee. Lees de a…
Wat is sperma en waar bestaat het uit?Sperma bestaat uit vocht uit de zaadblaasjes en de prostaat. Wat kun je doen als je de smaak van je sperma wilt verbeter…
Gezichtstransplantatie en gevolgen voor de patiëntGezichtstransplantatie en gevolgen voor de patiëntIndien er een ernstig letsel is ontstaan bij een persoon aan het gezicht, kan het voorkomen dat er een gezichtstransplan…
Besparen op boodschappen: 10 tips om geld te verdienenBesparen op boodschappen: 10 tips om geld te verdienenBesparen op boodschappen kan veel geld opleveren. Volgens het NIBUD geven Nederlanders gemiddeld namelijk tussen de 20 e…
Raphaella (256 artikelen)
Laatste update: 13-03-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.