Hoe verdien je geld als student?

Hoe verdien je geld als student? Het studentenleven is hard werken, veel vrije tijd en vooral heel erg veel leren. Hiernaast hebben studenten ook nog een sociaal leven, uitgaan met vrienden of lekker een potje voetballen, maar is er nog wel tijd om geld te verdienen, en de belangrijkste vraag, hoe? Omdat uitgaan en shoppen geld kost en studenten niet alles van de overheid of ouders krijgen moeten zij ervoor gaan werken.

Wat voor student ben jij?

Het is erg belangrijk om na te gaan wat voor student jij bent, welke studie doe je en waar liggen jouw interesses? Vaak worden er bijbaantjes gezocht die te maken hebben met zijn of haar studie. Het kan dan ook bijvoorbeeld zijn dat je goed bent in talen, erg sociaal bent en dus ook een bijbaantje daarin wilt zoeken als hostess, verkoopmedewerker op straat, verkoopmedewerker bij een callcenter en noem het maar op. Een student die meer fysiek is ingesteld kan bijvoorbeeld een bijbaantje zoeken als magazijn medewerker of het op en afbouwen van festivals.

Meest voorkomende bijbaantjes

Natuurlijk zijn er een aantal veel voorkomende bijbaantjes waar studenten/jongeren werken omdat er bijna altijd wel vraag naar is en omdat het bijna altijd seizoenswerk is. Enkele voorbeelden zijn:
 • Vakkenvuller bij een supermarkt
 • Folders lopen
 • Barmedewerker
 • Verkoopmedewerker bij een callcenter
 • Hostess
 • Winkelbediende
 • Afwasser
Als student is het leuk als je een extra zakcentje hebt om te kunnen stappen of om te kunnen shoppen, echter willen de studenten het liefst zoveel mogelijk verdienen met zo weinig mogelijk inzet. Baantjes als folders lopen en vakkenvullen zullen dan ook niet de hoofdprijs krijgen, alhoewel het werken bij een callcenter redelijk goed verdient, net als een barman/vrouw inclusief fooi. Een van de belangrijkste dingen is dat je het leuk moet vinden, als dat niet zo is ga je met tegenzin naar je werk en dat zou zonde zijn, toch?

Geld verdienen via het internet?

Jazeker, tegenwoordig is het erg makkelijk om geld te verdienen zonder daar ook maar veel moeite voor te doen, en als student is dit een geliefde manier om extra inkomen te genereren. Natuurlijk beschikt niet iedereen de kennis over het maken van een website en verschillende online marketing trucjes. Simpele manieren om toch een klein extra centje te verdienen zonder enige kennis kunnen zijn:
 • Gamen
 • Enquêtes
 • YouTube
 • Spaarprogramma's
 • Artikelen schrijven
 • Wedden op sport
 • Marktplaats
Ook kunnen dit leuke manieren zijn, bijvoorbeeld door te sparen op verschillende soorten spaarprogramma's online, of door artikeltjes te schrijven die advertenties bevatten van Google AdSense en gamen is fantastisch als je er goed in bent!

Andere manieren mogelijk?

Met enige kennis en meer werk zijn er ook andere manieren om geld te verdienen op het internet of door het internet. Het internet biedt zoveel mogelijkheden, enkele voorbeelden zijn:
 • Aandelen
 • Affiliatie marketing
 • Bloggen
 • Webwinkel
 • Advertenties verkopen
 • Bitcoins
Juist, hiervoor is veel meer kennis nodig omdat het maken van een website niet zomaar gaat, en het kopen en verkopen van de juiste aandelen ook niet. Indien je als student over kennis beschikt waarmee je verstand hebt van aandelen, affiliatie marketing of Bitcoins kan je hier zeker mee aan de slag gaan.

Maar wat is affiliatie marketing?

Eigenlijk is dit erg simpel, mensen met een eigen website kunnen andere mensen doorverwijzen door advertenties te plaatsen, en indien die mensen hierop klikken en uiteindelijk iets kopen of als er een lead ontstaat krijgt de partner (affiliatie) een vergoeding. Het is ook mogelijk dat er per click wordt betaald, dit is een vorm van internet marketing die veel wordt gebruikt tegenwoordig.

Wat voor bijbaantje biedt meer zekerheid?

Om een vaste inkomen te genereren als student is het kiezen van een bijbaantje als verkoopmedewerker of afwasser beter dan andere bijbaantjes, dit omdat je bepaalde uren moet maken en daarvoor betaald krijgt. Het schrijven van artikeltjes of het handelen in aandelen heeft geen vaste inkomen, dit zijn inkomen die erg kunnen verschillen. Natuurlijk is het zo dat als je ergens veel kennis van hebt en dat toepast je een erg leuk zakcentje aan kunt verdienen, op de lange termijn of de korte termijn. Het hebben van een echte bijbaantje en daarnaast iets doen op het internet om geld te verdienen zou perfect zijn voor een student.

Genoeg keuze!

Voor iedere student is er wel een passende bijbaantje, alleen is het aan jou de taak om goed te achterhalen wat jouw interesses zijn, wat je leuk vindt om te doen en waar je kennis van hebt. Naast het hebben van een bijbaantje kan je op verschillende maniertjes extra geld verdienen op het internet zonder weinig moeite. Zonder enige moeite kom je niet ver, er moet wel daadwerkelijk werk worden verzet om als student meer geld te bezitten. Aan jou de keuze hoe jij je geld gaat verdienen, door een veel voorkomend bijbaantje, door dit te combineren met affiliate markering of door een webshop te maken?
© 2015 - 2024 Marcotamarit, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende baantjes voor jongerenJongeren hebben voor meerdere doeleinden geld nodig, bijvoorbeeld: uitgaan, muziek, hobby en kleding. Om die redenen heb…
Bijbaantjes: best betaalde bijbanenBijbaantjes: best betaalde bijbanenEr zijn best veel goedbetaalde baantjes voor scholieren en studenten. Een groot deel van hen werkt naast de studie. Een…
Makkelijk en snel geld verdienenMakkelijk en snel geld verdienenGeld verdienen, het is één van de meest belangrijke bezigheden volgens veel mensen. Iedereen wil en zal geld moeten verd…

WIA-uitkering, informatie over WIAWIA-uitkering, informatie over WIAEen WIA-uitkering staat voor Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, afgekort dus WIA. Bent u op 1 januari 2004 of daa…
Virtuele bankovervallen: ons geld is niet meer veiligVirtuele bankovervallen: ons geld is niet meer veiligTraditionele bankovervallen waren gisteren. Tegenwoordig komen de daders via het internet. Beroofd worden zowel bedrijve…
Marcotamarit (5 artikelen)
Laatste update: 15-03-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.