nieuws uitgelicht

Hoe kom ik aan Willem-Alexander euro's

Hoe kom ik aan Willem-Alexander euro's Op 31 januari 2014 zal de notaris de toewijzing verzorgen van de bij het Amsterdams Muntkantoor aangevraagde munten. In januari 2014 komen de eerste euro’s beschikbaar waarop Koning Willem-Alexander staat afgebeeld. Er zijn 10.000 sets beschikbaar voor de omruilactie. De omruilactie bestaat uit de complete achtdelige set. De één en twee Eurocent zullen alleen verkrijgbaar zijn in deze achtdelige set. Voor de achtdelige set is er belangstelling vanuit de hele wereld. De achtdelige set is dan ook zeer gewild. Het omruilen kost de koper van een achtdelige set niets. Door de betaling van € 3,88 ontvangt de koper, indien zijn aanmelding voor de aankoop van een achtdelige set door de notaris wordt toegewezen, eveneens een waarde van € 3,88. De achtdelige set bestaat immers uit een wettig betaalmiddel van Euromunten met de beeltenis van Koning Willem-Alexander.

Tienduizend unieke Eurosets

Door het ruilen, van € 3,88 voor de officiële Willem-Alexander Euro’s, ontvangt de ruiler acht munten met de beeltenis van Koning Willem-Alexander. De ruiler loopt dus geen enkel risico en verwachting is dat de aangekochte set alleen maar meer waard zal worden. Dit komt doordat:
  • Een notaris de toewijzing zal verzorgen;
  • Er maar 10.000 sets beschikbaar komen;
  • In de sets ook de één en twee Eurocenten zijn opgenomen;
  • Het aanbod gratis en vrijblijvend is;
  • De levering in een mooie beschermende verpakking zal plaatsvinden;
  • Onder de kopers honderd Museumjaarkaarten zullen worden verdeeld.

Omruilactie

De omruilactie, voor maximaal 10.000 belangstellenden voor deze unieke uitgifte, kost de koper dus feitelijk niets. Er wordt € 3,88 per bankbetaling betaald en in een mooie beschermende verpakking wordt voor € 3,88 aan munten terug ontvangen.
te betalente ontvangen
€ 0,01
€ 0,02
€ 0,05
€ 0,10
€ 0,20
€ 0,50
€ 1
€ 3,88€ 2
totaal € 3,88total € 3,88
De omruilactie is op vrijdag 20 december 2013 gestart. Op vrijdag 20 december maakte het Ministerie van Financiuen bekend dat de Euro’s met de beeltenis van Koning Willem-Alexander eind januari 2014 in roulatie gaan. Om in aanmerking te kunne komen voor deze nieuwe munten moet men zich inschrijven op de speciale website: www.nationale-omruilactie.nl/kwa .

Ontwerper

Het ontwerp van de munt is gemaakt door fotograaf Erwin Olaf. De achtergrond van de fotograaf is zichtbaar in het ontwerp. Met het ontwerp wordt de bindende kracht van de monarchie in beeld gebracht en tevens een statement over Nederland. Met het ontwerp doet Erwin Olaf recht aan de Nederlandse ontwerptraditie. De ontwerper is in 1959 in Hilversum geboren.

Het ontwerp

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën onthulde op donderdag 31 oktober 2013 het ontwerp van de nieuwe Nederlandse euromunten. Op de nationale zijde staat de beeltenis van de Nederlandse Koning. Het gaat om een karakteristiek facettenportret van Koning Willem-Alexander en symboliseert de diversiteit van de Nederlandse bevolking en is gebaseerd op het verkavelde Nederlands landschap. De munten hebben door de beeltenis een robuuste uitstraling en symboliseren het bewaren van de eenheid door de Nederlandse Koning en de onderbreking van het portret door een gespiegelde tekst is een verwijzing naar de specialisatie van de Koning in het waterbeheer. Het gaat hierbij om de muntstukken met een waarde van één, twee, vijf, tien, twintig en vijftig eurocent. Gecompleteerd met de één en twee euromuntstukken is een eigentijdse muntreeks ontstaan die het begin van een nieuw tijdperk inluiden van een modern koningschap.

Beeltenis

De moeder van de Koning keek op de euromunten altijd naar links. Op de nieuwe euromunten, met de beeltenis van Koning Willem-Alexander, kijkt de Koning naar rechts. Bij nieuwe munten is dat altijd gebruikelijk omdat op deze manier de voorganger altijd recht wordt aangekeken. Na de invoering van de nieuwe munt blijven de munten met de beeltenis van koningin Beatrix een wettig betaalmiddel.

Koninklijke Nederlandse Munt

De Nederlandse munten worden geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Liefhebbers kunnen zich abonneren op de speciale uitgaven. Bij een abonnement worden de nieuwe uitgaven automatisch toegezonden, behalve als er voor de toezending van een bepaalde uitgave wordt afgemeld. Voor de verzendkosten wordt € 2,95 in rekening gebracht. Abonnementen zijn niet mogelijk als men buiten Nederland woont.
© 2013 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beatrix en Willem-Alexander samen op muntBeatrix en Willem-Alexander samen op muntKoningin Beatrix staat samen met kroonprins Willem-Alexander op een munt. Op de kopzijde staan beide profielen: zowel di…
Koninklijke vernoemingen in NederlandKoninklijke vernoemingen in NederlandHet is gebruikelijk dat in Nederland de namen van de leden van het koninklijk huis gebruikt worden voor de naamgeving va…
Beatrix – Vrijvrouwe van Ameland met Fries bloedPrinses Beatrix heeft Fries bloed in de aderen. De vorstin erfde de titel Erf- Vrijvrouwe van Ameland van Johan Willem F…

Contant betalen in België: maximaal 3000 euroContant betalen in België: maximaal 3000 euroMet ingang van 1 januari 2014 mogen goederen en diensten in België nog slechts tot een maximum van 3000 euro in contante…
Bereken winst op energiebesparende maatregelen of machinesHoe kunnen we berekenen of een investering in energiebesparende apparatuur of energiebesparende maatregelen ook rendemen…
Bronnen en referenties
  • www.nationale-omruilactie.nl
  • www.ad.nl
  • www.knm.nl
Reacties

A. H. Jonkman, 20-02-2014
Ik verzamel alles van het Koninklijk Huis. Hoe kan ik aan de nieuwe munten komen van Koning Willem - Alexander?
Graag bericht terug.
Groeten Annie. Reactie infoteur, 20-02-2014
Hallo Annie,

Reeds eerder gaf ik als antwoord:

Bij de kantoren van PostNL zijn de munten te verkrijgen. Dus de herdenkingsmunt ter gelegenheid van Koning Willem-Alexander is reeds vanaf 23 januari 2014 verkrijgbaar voor € 5.

Deze set bestaat uit alle acht nieuwe euromunten met afbeelding van Koning Willem-Alexander.

De euromunten worden in de loop van 2014 in omloop gebracht, met uitzondering van de 1 en 2 cent die zijn in Nederland niet meer in omloop.

De aangeboden set is dus ook dé manier om de 1 en 2 eurocent van Koning Willem-Alexander te bemachtigen.

De aangeboden munten set is te koop op het postkantoor. Wel is het zo dat de mogelijkheid bestaat dat het postkantoor bij u in de buurt de munten set niet meer verkoopt. De reden hiervan hangt af van de voorraad van dat postkantoor.

Mocht dit antwoord niet het gewenste antwoord zijn, mail dan even terug.

TekstSchrijverT

A. H. Polko, 13-02-2014
Raar, dat er slechts 10.000 setjes beschikbaar zijn. Ieder Nederlands adres heeft recht op zo'n setje voor de normale prijs! Reactie infoteur, 13-02-2014
Beste Polko,

Bij de kantoren van PostNL zijn de munten te verkrijgen. Dus de herdenkingsmunt ter gelegenheid van Koning Willem-Alexander is reeds vanaf 23 januari 2014 verkrijgbaar voor € 5.

Deze set bestaat uit alle acht nieuwe euromunten met afbeelding van Koning Willem-Alexander.

De euromunten worden in de loop van 2014 in omloop gebracht, met uitzondering van de 1 en 2 cent die zijn in Nederland niet meer in omloop.

De aangeboden set is dus ook dé manier om de 1 en 2 eurocent van Koning Willem-Alexander te bemachtigen.

De aangeboden munten set is te koop op het postkantoor. Wel is het zo dat de mogelijkheid bestaat dat het postkantoor bij u in de buurt de munten set niet meer verkoopt. De reden hiervan hangt af van de voorraad van dat postkantoor.

TekstSchrijverT

Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 28-12-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.