Geld verdienen met Marktplaats

Makkelijk meer geld verdienen Extra geld voor vakantie? Geld verdienen zonder baan? Miljonair worden met je eigen bedrijf? Extra inkomen? Of gewoon de rekeningen en de huur en hypotheek betalen? Allemaal legitieme redenen om spulletjes op Marktplaats te verkopen. Iedereen doet het. En je huis wordt er lekker leeg van. Een opgeruimd huis geeft ook weer ruimte in je hoofd. Je bent weer flexibeler. Travel light is het nieuwe mantra. Dat is de nieuwe rijkdom. Geen last hebben van al die zware spullen die je leven afremmen. Bezit is ook een last. Dus weg al die spullen. En het levert veel meer op dan je denkt. Kastje? Jaren vijftig stijl? Madmen? Dan kan je makkelijk 100 euro vragen. Flatscreen over? Of een oude laptop? Of een mobieltje? Ze leveren allemaal extra geld op boven op je reguliere inkomen. Dus geld verdienen met internet, maar dan echt.

Hoe verkoop ik het best

Maak goede foto's. Duidelijkheid. En met genoeg licht op je handelswaar. Scherp natuurlijk en geen details op de achtergrond die niks met je product te maken hebben. Dus geen halve pantoffel in de hoek van je foto.

Maak je foto’s extra aantrekkelijk

Ze kunnen je product niet aanraken of oppakken. Dus de foto's moeten al het werk doen. Het beeld moet intrigeren. Dus een beetje stijlvol fotograferen. Alsof je voor een woonmagazine fotografeert. Dus symmetrie bijvoorbeeld of beetje sfeervol en dus geen storende achtergronden die je beeld niet ondersteunen. Kijk maar eens goed naar reclamefoto's van producten. Wat kan je daar van leren? Wat voor sfeer heb je nodig om een bepaald gevoel te creëren. Maar wel een emotie die je zelf creëert door de juiste setting en niet vaag maar wat doen. Duidelijkheid dus. De juist versterkende kleur achter je objecten kan goed dat extra zetje geven dat mensen nodig hebben om over de streep getrokken te worden. Meerdere foto's werkt ook beter, zodat je het idee hebt dat je er een beetje omheen kan lopen.

Zet er een leuke positieve tekst bij

En schrijf erbij waarom je dat mobieltje weg doet. De reden dus. Je koopt liever iets van iemand die emigreert dan van iemand die kapotte troep van de straat verkoopt.
Zet er ook een prijs bij. Alles is te koop. Maar als je niet weet of het een koopje is dan ben je niet geïnteresseerd natuurlijk. Dus de prijs kwaliteitsverhouding moet bekend zijn. En als er geen prijs bij staat maar alleen maar 'bieden' dan weet je nog niks als koper.

Vang de koopjesjagers

Mensen willen altijd het gevoel hebben dat ze een koopje hebben. Dus als ze een mooie grote flatscreen zien voor 80 euro zijn ze al getriggerd om meer actie te ondernemen. Sommige kopers scannen heel erg gericht en steeds weer opnieuw het internet af op zoek naar aanwinsten voor hun collectie. Deze mensen hoef je niks wijs te maken. Ze zijn expert op hun gebied. Spreek ze niet tegen. Want zij weten het toch altijd beter. Ook al is dat niet zo. Door een negatieve emotie door ergernis of hanengedrag kan de koopwens snel afnemen.

Woorden die verkopen

Familie. Huis. Winst. Lekker. Vrolijk. Veilig. Zeker. Geborgen. Sfeer. Sterk. Mooi. Rijk. Krachtig. Waardevol. Zacht. Schoon. Vrij.... Allemaal woorden die een positieve emotie kunnen oproepen bij de potentiële koper. Waardoor hij of zij eerder tot aanschaf overgaat. En dat wil je. Dus gebruik ze dan ook.

Lage kosten, extra winst

Wat heb je nog allemaal in huis. Heb je echt die pastamachine nodig? Voor die ene keer per jaar dat je lekker uitpakt in de keuken kan je de verse pastadraaier van de buren ook lenen. En vraag je ze meteen te eten voor dat la vita e bella gevoel.
Verkopen dus. Weg ermee. En de rest ook. Je raakt het toch niet allemaal meteen kwijt. Dus zet het er maar op allemaal. En als je eigenlijk die elektrische gitaar niet wil verkopen dan verhoog je de prijs tot het niveau waarvoor je ‘m wel van de hand wil doen.

Gevonden op straat dus superwinst

Je vindt een mooi kastje op straat. Inkoopkosten zijn nu nul euro als je het meteen weer op Marktplaats kan zetten zonder dat je ervoor hoeft te betalen. En het is ook goed voor het milieu, want je bent een essentiële schakel in het recycletraject. En elke euro die je niet uitgeeft telt meteen mee bij je winst.

Zie je dus een stoel of een schep of een oude paspop op straat? Neem mee. Het geld ligt op straat. En lekker scharrelen is nog leuk ook om te doen.

Hou toch maar ook een administratie bij

Daar kan je weer van alles uit aflezen in je voordeel. Hoe vaak verkoop ik nou wat. Waar zitten de grote klappers? Welke dagen werkt het voor mij het beste?

Wat is de invloed van de verzendkosten op mijn winst? Hoe lang staan mijn advertenties er gemiddeld op? Wat vragen de concurrenten? Etc. Etc. Hierdoor kan je later nog efficiënter te werk gaan.

Kijk ook even bij mijn andere advertenties

Zet je dat erbij in je tekst dan gaan mensen toch wat eerder klikken op je andere spulletjes. En dat wil je natuurlijk. Want hoe meer bezoekers des te beter.
De APP van Marktplaats is ook heel handig. Je maakt een foto en je zet er een tekst bij en klaar is kees. Lekker snel en tijd is geld. Dus als je gang vol staat met spullen die je wilt verkopen. Dan kan je maar beter zo snel mogelijk die zaken fotograferen en op Marktplaats zetten. Want een hogere omloopsnelheid is meer winst.

Minder afhankelijk van een baan

In deze crisis is het zinvol om een extra inkomen achter de hand te hebben. Zo spreid je je financiële zaken en ben je ook minder afhankelijk van een baan. En zo leer je ook meteen de waarde van alle artikelen en producten en goederen kennen. Je zult merken dat kopen toch wel makkelijker gaat dan verkopen. Als consument heb je vaak niet door dat het je erg makkelijk gemaakt wordt om producten te kopen. Maar verkoop je juist zaken dan is het allemaal minder vanzelfsprekend. En moet je soms echt flink extra energie steken in de presentatie van je product.

Tot slot

Veel tips en trucs, informatie en zaken moet je maar net weten en dan ook nog onthouden en vooral toepassen. Het is meestal zo dat je het ongeveer wel weet allemaal. Maar je past de info weer anders toe. En dan werkt het toch net niet. Vind vooral je eigen vorm die werkt voor jou persoonlijk. Dus Vele kleine producten per post? Of juist auto’s of huizen in het buitenland verkopen via Marktplaats? Vind uit wat bij jou hoort en ga daar mee verder.
© 2013 - 2022 Marsrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Veel geld verdienen met MarktplaatsIedereen de spullen over heeft, kan ze verkopen op het internet. Spullen die vroeger op de zolder terecht kwamen, en uit…
Extra inkomsten naast uw baanCarrière maken is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Jaarlijks krijgt u er mogelijk kleine bedragen bij, maar het gaa…
Geld verdienen onlineGeld verdienen onlineGeld verdienen online, wie wil dat nou niet? Op het internet zijn meerdere mogelijkheden om geld te verdienen. Zo kun je…

Duizenden euro's besparen met goedkoop boodschappen doenDuizenden euro's besparen met goedkoop boodschappen doenHoe kan je besparen op je uitgaven voor levensonderhoud? Is het slim om bij steeds dezelfde en kleine winkels te winkele…
Minimumloon flexwerkers 2020 per dag, week en maandMinimumloon flexwerkers 2020 per dag, week en maandAls je werkt heb je het recht om minimaal het minimumloon te ontvangen voor je arbeid. Het minimumloon wordt jaarlijks d…
Marsrader (26 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.