Waar koop je de goedkoopste luiers en babyproducten

Waar koop je de goedkoopste luiers en babyproducten Luiers en andere babyverzorgingsproducten zijn vaak duur. Vooral de echte merken weten wel wat ze vragen. Niet iedereen heeft zoveel te besteden en soms moet je een goedkoper merk aanschaffen of zoek je wel een merk maar dan met korting of goedkoper. Luiers, babymelk, vochtige doekjes, speentjes en flesjes, alles is goedkoper te krijgen.

Goedkoop is niet altijd duurkoop

Er wordt vaak gezegd dat goedkoop duurkoop is: dit wil zeggen dat goedkope spullen minder lang meegaan waardoor je vaker iets nieuws moet kopen. Dit geldt uiteraard niet voor levensmiddelen: goedkopere producten kunnen anders van smaak zijn maar mogen nooit van slechte kwaliteit zijn. Producten als luiers en vochtige doekjes zijn er ook in goedkopere merken. Deze zijn vaak minder praktisch, dunner of minder handig en ook ruiken ze niet zo lekker als de echte merken. Toch zijn ze vaak net zo goed te gebruiken als de merken.

Waarom veel mensen voor de merken kiezen? Omdat deze producten vaak lekker ruiken en geassocieerd worden met 'baby', denk maar aan de typische Zwitsal-geur. Bovendien zweren veel mensen bij merken als Pampers, Huggies of Neutral. Daarnaast wordt vaak gedacht dat babyvoeding als Nutrilon of Friso veel beter is dan de goedkopere merken. Voor babymelk geldt dat het altijd aan minimale kwaliteitseisen moet voldoen. Bovendien mag er nooit reclame gemaakt worden voor babymelk tot zes maanden, om vrouwen zo niet te dwingen een bepaald merk te kopen.

De goedkoopste luiers kopen

Bij het kopen van de goedkoopste luiers gaat het om twee dingen: welk merk je koopt en waar je ze koopt. Luiers zijn te koop onder de volgende merken en namen:
  • Huggies
  • Pampers
  • Bumblies
  • Kruidvat eigen merk
  • Europrofit
  • Albert Heijn eigen merk
  • C1000 eigen merk
  • Trekpleister eigen merk
  • Lidl eigen merk
  • Broekies (Aldi)
Pampers en Huggies zijn de twee meest bekende merken maar ook vaak de duurste. Als voordeel hebben ze niet alleen hun merknaam maar ook de comfortabele pasvorm, vooral de newborn-variant. Sommigen vinden de Pampers stinken. Het Kruidvat-merk is een stuk goedkoper maar zit vaak wat minder lekker bij de baby. De luier voelt stugger aan. De goedkopere merken van onder andere de Aldi en Lidl willen wel eens doorlekken wanneer ze niet op tijd verschoont worden. Ga je voor de dure merken kijk dan altijd naar aanbiedingen. Vaak hebben supermarkten en drogisten op zijn tijd een goede aanbieding, bijvoorbeeld 3 pakken halen, 2 betalen. Soms zit er zelfs nog meer korting op de luiers. Koop de luiers dan groot in en koop met een gerust hart alvast grotere maten.

Wil je echt goedkope luiers kopen, ga dan naar winkels als de Lidl of Aldi. Die verkopen erg goedkope merken luiers die vaak ook prima zijn. Ook andere supermarkten verkopen goedkope merken. Zoek onderaan in de rekken: de goedkope merken worden vaak weggestopt. De duurdere merken liggen op oog-en grijphoogte.

Babymelk/ babyvoeding

Voor babymelk geldt dat er geen reclame gemaakt mag worden wanneer het gaat om poedermelk voor baby's jonger dan zes maanden oud. De overheid heeft deze regel gemaakt om te voorkomen dat ouders overgehaald worden een bepaald merk te kopen. Beijk goed waar jouw kindje het beste op reageert. De meeste kinderen doen het goed op de gewone poedermelk maar soms is er sprake van een allergie of heeft de baby een dikkere voeding nodig. Het merk is wel belangrijk: koop vanaf het begin af aan een merk waar je bij wil blijven. Tussendoor overstappen kan problemen opleveren. De darmen van de baby zij toch al gevoelig en merken onderling verschillen soms van elkaar. Dit wil niet zeggen dat een duur of goedkoop merk beter of slechter is. Er worden strenge kwaliteitseisen aan babymelk gesteld, van welk merk dit ook is.

De goedkopere merken babymelk wordt soms gefabriceerd in dezelfde fabriek als waar de duurdere gefabriceerd wordt. Dit is een volkomen normaal verschijnsel en gebeurt bij heel veel voedingsmiddelen. Potjes met fruit en groenten voor de baby kan wel onderling verschillen. Het ene merk voegt bijvoorbeeld zout toe terwijl het andere merk dit niet doet. Kijk daarom goed naar de ingrediënten en laat je daarbij niet verleiden tot een goedkopere prijs. Ook voor potjes voeding en babymelk geldt dat er vaak goede aanbiedingen zijn en de goedkopere merken te vinden zijn bij supermarkt en drogist onder een eigen merknaam. Kijk ook hier weer onderin het schap.

Vochtige babydoekjes, shampoo en nog meer

De vochtige babydoekjes zijn erg handig om babybilletjes mee schoon te vegen. Hier komt het op dikte aan: dikke doekjes zijn handiger dan dunne doekjes. Pampers heeft hele goed doekjes van een fijne dikte. Deze zijn wel vrij duur. Als alternatief kunnen de doekjes van de Lidl gekocht worden: deze hebben eenzelfde dikte. Andere merken hebben vaak lekker ruikende doekjes maar zijn dunner. Bij baby's met veel ontlasting is dit minder prettig werken.

Voor shampoo, babyolie, badschuim etc geldt dat goedkopere merken net zo goed zijn als de duurdere maar vaak minder prettig ruiken. Vooral Zwitsal staat bekend om de geur. Baby's hebben vaak een gevoelig huidje, hiervoor zijn hypo-allergene producten verkrijgbaar. Hierin zit geen parfum waardoor ze vaak neutraal ruiken. Neutral is hier een bekend merk in, maar ook bijvoorbeeld Kruidvat heeft hier en goedkoper merk in. Houdt de aanbiedingen in de winkels, folders en websites goed in de gaten. Groot inkopen kan, zorg wel dat het product dan niet voortijdig geopend wordt. Eenmaal geopend is een product vaak beperkt houdbaar. Flesjes en fopspenen zijn goedkoper wanneer een merkloos product wordt verkocht. Via websites zijn vaak gratis proef-producten aan te vragen. Fopspenen van het merk Bibi staan bekend om hun gratis speentjes.
© 2013 - 2023 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Luieruitslag, voorkomen en genezenLuieruitslag, voorkomen en genezenElke baby heeft het wel eens, luieruitslag. het is een veel voorkomend en vervelende uitslag op de plek waar de luier zi…
Luieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag (ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd) ziet er naar uit. De huid in het luiergebied kleurt rood.…
Uitwasbare luiers voor de babyUitwasbare luiers voor de babyEr zitten een aantal grote voordelen aan uitwasbare luiers ten opzichte van weggooiluiers. Zo zijn ze een stuk beter voo…
Wasbare luiers: voor- en nadelen en soortenWasbare luiers: voor- en nadelen en soortenAanstaande ouders moeten heel wat keuzes maken. Een van die keuzes is of er gebruik gemaakt gaat worden van wasbare of w…

Eisen aanvragen ww uitkering: de 26 weken eisEisen aanvragen ww uitkering: de 26 weken eisWanneer je werkloos wordt en om die reden een ww uitkering aanvraagt dan moet je aan een aantal eisen voldoen. Een van d…
Wat kost een kind per maand?Wat kost een kind per maand?Wat kost een kind per maand? Is een vraag die veel mensen zich af vragen voordat zij kinderen nemen. In dit artikel lees…
Bibiana (1.560 artikelen)
Gepubliceerd: 23-08-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.