Tui: Bij Tui moet je voor alles extra betalen

Tui: Bij Tui moet je voor alles extra betalen Je denkt dat je goedkoop uit bent met als je met Tui (voorheen Arke Fly) reist. Maar vergeet de kleine lettertjes niet. Voor bijna alles moet je nog extra betalen bij Tui. Allereerst voor het uitzoeken van een stoel vooraf, de stoelreservering En dan ook nog voor een maaltijd aan boord van het vliegtuig. Maar ook voor entertainment. Over het beleid van Tui, de hoge prijzen voor extraatjes en dus de dure vliegtickets.

Vlucht is geboekt, de rekening betaald

Je vlucht naar een bepaald land is geboekt en je de rekening betaald. Je denkt dat de kous daarmee af is. Maar bij Tui (en waarschijnlijk bij anderen ook wel) is dat dus niet het geval. Onlangs boekte ik via een reisorganisatie een georganiseerd reis naar Senegal en Gambia. Voor een totaalbedrag. Een paar weken voor vertrek kreeg ik een mail van de reisorganisatie dat ik alvast mijn stoelnummer kon bepalen. Dat is handig. Maar toen ik op de pagina van Tui kwam bleek dat daar ook alweer voor betaald moet worden. Vanaf 5 euro stond er op de site. Maar de stoelen bleken vanaf 6 euro te koop te zijn. Daar komt nog bij dat je met die betaling ook nog niet eens zeker bent van die stoel. En krijg je die stoel niet, dan krijg je ook je geld niet terug. Dat staat namelijk in de voorwaarden. Overigens is die 5 of 6 euro het basistarief. Er zijn ook stoelen bij waarvoor je per vlucht maar liefst 22 euro extra moet betalen. Dan zit je bij de nooduitgang en heb je meer beenruimte.

Eten bij Tui: ook niet meer gratis

Toen ik toch die stoel maar had gereserveerd, bleek dat je op reizen naar bepaalde bestemmingen ook niets meer te eten krijgt. Ik heb een vlucht van 6 uur voor de boeg en krijg van Tui nog niet eens een broodje. Want dat is veranderd. Gambia en ook Kaapverdië horen nu opeens bij Europa en dus moet je gewoon gaan betalen voor alles wat je eet en drinkt. En de prijzen liegen er niet om. Een glaasje nep jus d’orange kost 3 euro. Een maaltijd 9,50 euro. Keuze heb je dan niet. Het is of nasi met kipsaté of een pasta met kaas. Ook is er keuze voor een ontbijt maar dat zal niet de hele dag door geserveerd worden. Op de terugreis wordt er geen ontbijt geserveerd, maar wel een stamppot of pasta met rundergehaktballetjes en een sausje. Andere snacks zoals een tosti of een ander broodje moeten ook cash worden afgerekend. Met vanaf prijzen van 3,50 voor een simpel broodje, oplopend tot een sandwich van 4,50 euro. Terwijl we het hier wel hebben over een vlucht die in de Economy class op 9 januari 979 euro kost. Daarvan is dan ook nog eens 15 euro aan boekingskosten berekend. Ook drinken moet betaald worden, er wordt niets gegeven voor zo’n reis. Je krijgt nog niet eens een kopje thee gratis.

Verre bestemmingen

Op de verre bestemmingen krijgen mensen nog wel steeds maaltijden geserveerd. Wat die maaltijden zijn wordt op de site van Tui niet echt duidelijk. Hoe vaak en hoeveel wordt niet vermeld. Ook moet er dan voor alle andere zaken net als op de Europese en wat als Middellandse zee vluchten wordt aangemerkt gewoon betaald worden. Wel is er verschil in passagiers.

Drie boekingsklassen
Bij Tui kan in drie klassen worden geboekt. Dit zijn:
  1. Economy Class
  2. Comfort Class
  3. Premium Comfort Class
Wie heeft geboekt in de Premium Comfort Class krijgt wel een gratis maaltijd en een drankje (en heeft meer beenruimte). Ook mag er dan meer bagage worden meegenomen. Maar wie dat boekt, moest op die ene vertrekdatum dan ook direct meer dan 100 euro meer betalen voor de heen- en terugvlucht.

Op welke vluchten krijg je geen eten en drinken bij Tui

Op de volgende vluchten en vluchthavens met Tui moet je echt alles zelf betalen als het om eten en drinken gaat:
  • Bulgarije - Bourgas
  • Cyprus - Larnaca en Paphos
  • Egypte - Hurghada, Luxor, Marsa Alam en Sharm el Sheikh
  • Finland - Kittilä en Rovaniemi
  • Gambia - Banjul
  • Griekenland - Karpathos, Corfu, Heraklion, Mykonos, Kos, Santorini, Lesbos, Rhodos, Samos, Sitia, Preveza en Zakynthos
  • Israël - Eilat en Tel Aviv*
  • Italië - Rimini en Venetië
  • Jordanië - Aqaba
  • Kaapverdië - Boa Vista en Sal
  • Kroatië - Pula en Split
  • Macedonië - Ohrid
  • Portugal - Faro, Funchal (Madeira), Ponta Delgada (Azoren) en Terceira (Azoren)
  • Spanje -Arrecife (Lanzarote), Barcelona, Fuerteventura, Gerona, Jerez de la Frontera, Ibiza, Las Palmas (Gran Canaria), Mahon (Menorca), Malaga, Palma de Mallorca (Mallorca) en Tenerife
  • Tunesië - Djerba en Enfidha
  • Turkije - Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir

Op deze bestemmingen krijg je wel een natje en een droogje

Maar moet je ook de rest zelf verder betalen:
  1. Aruba - Oranjestad
  2. Bonaire - Kralendijk
  3. Brazilië - Natal en Fortaleza
  4. Canada - Toronto
  5. Cuba - Holguin en Varadero
  6. Curaçao - Willemstad
  7. Dominicaanse Republiek - Puerto Plata en Punta Cana
  8. India - Goa
  9. Jamaica - Montego Bay
  10. Kenia - Mombasa
  11. Malediven - Malé
  12. Mexico - Cancun en Puerto Vallarta
  13. Nepal - Kathmandu
  14. Sri Lanka - Colombo
  15. Tanzania - Zanzibar
  16. Verenigde Arabische Emiraten - Dubai en Sharjah
  17. Verenigde Staten - Miami, Orlando (Sanford), Las Vegas, Los Angeles en San Francisco (Oakland)

Vertier op de reis: ook betalen of niet verkrijgbaar

Leuk een filmpje kijken is er niet bij op vluchten naar Gambia. Alleen op verre bestemmingen kan die voorziening gehuurd worden. Voor 15 euro deze keer, maar dat geldt dan voor de heen- en de terugvlucht. Geldt overigens niet voor de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië en Nepal. Voor mensen die de Premium Comfort Class hebben geboekt zit dit bij het reisgeld in. Wie overigens pas aan boord besluit om te boeken betaalt 10 euro voor het systeem, dat is dus 20 euro voor beide reizen.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalen is zeer eenvoudig en heeft vele voordelen. Mobiel bankieren blijft in Nederland aan p…

Welke banken zijn er in Nederland?Welke banken zijn er in Nederland?Wereldwijd opereren er enorm veel banken. Diverse banken werken grensoverschrijdend en dus ook in Nederland en sommige b…
Overwaarde geeft vaak vertekend beeldEr wordt van overwaarde gesproken als de verkoopopbrengst hoger is dan resterende op de huis rustende hypotheek. Overwaa…
Bronnen en referenties
  • KRAS Reizen
  • www.arkefly.nl
  • Tui.nl
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 29-04-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.