Geld verdienen met online schrijven

Geld verdienen met online schrijven Tegenwoordig is het ontzettend populair: een zakcentje verdienen door wanneer u wilt te werken op het internet. Er worden veel mogelijkheden aangeboden waaruit te kiezen valt. Mogelijkheden op Nederlandstalige sites, maar waarom zou u uw horizon niet wat verbreden? Er zijn online immers veel meer Engelstalige sites te vinden waarop te verdienen valt. Daarom in dit artikel een beeld van de mogelijkheden die er zoal zijn.

Hoe verdien ik online geld?

Er zijn verschillende manieren waarop je online geld kunt verdienen. De meest voorkomende manier zijn het schrijven van teksten voor sites, waarna je inkomsten genereert via Google Adsense. Het is ook mogelijk enquêtes in te vullen voor bedrijven waarmee je punten scoort die dan later omgezet kunnen worden in geld of iets materieels.

In dit artikel zal ik dieper in gaan op het schrijven voor internet.

Schrijven op het internet

  • Waar kan ik schrijven op het internet?
  • Wat moet ik schrijven?
  • Hoe verdien ik geld met schrijven op internet?
  • Sites waarop ik kan schrijven

Waar kan ik schrijven op het internet?

Er zijn verschillende plekken en manieren waarop je kunt verdienen met het schrijven van artikelen. Allereerst heb je informatieve sites, zoals InfoNu, waar leden informatieve artikelen schrijven, die vervolgens door iemand gecontroleerd worden. Bij goedkeuring verschijnt het artikel op de site en is het leesbaar voor iedereen.

Natuurlijk is het schrijven voor sites als InfoNu niet de enige mogelijkheid die u hebt. Het is ook mogelijk zelf een blog op te richten. Hierbij moet u wel rekening houden met een aantal dingen. Niet alle blogs staan Google Adsense toe. Dit is wel cruciaal wil je via je blog geld verdienen.

Wat moet ik schrijven?

Wanneer je een blog schrijft zijn er niet echt regels waar je je aan moet houden. Bij sites als InfoNu is dit wel het geval. Artikelen dienen informatief en origineel te zijn. Verder dienen ze informatie te bevatten die nog niet beschreven staat in andere artikelen die op de site te lezen zijn.

Hoe verdien ik geld met schrijven op internet?

Hoe u geld verdient met schrijven op internet, is natuurlijk de vraag. Wanneer u een artikel, het liefste meerdere om uw kansen te vergroten, geschreven heeft. Kunt u een Google Adsense ID aanvragen bij Google. Wanneer het bedrijf u goedkeurt, verschijnen er advertenties naast uw artikelen. Wanneer uw lezers daar op klikken, verdient u. Dit zijn over het algemeen geen heel hoge bedragen, maar hoe meer u dus schrijft, hoe meer kansen u hebt op klikken en hoe hoger uw inkomsten zullen zijn. Natuurlijk komt er ook wat geluk bij kijken. U moet net dat ene succesvolle artikel schrijven.

Hoeveel geld u verdient, hangt onder andere af van de advertenties waarop op uw lezers klikken. Kort door de bocht gezegd: een advertentie voor een recept levert over het algemeen nauwelijks op, terwijl de gezondheidszorg het stukken beter doet. Verder wordt het geld dat een advertentie oplevert verdeeld tussen jou, de site waarvoor je schrijft en Google. Het is aan de site waarvoor je schrijft om te bepalen wat jij als lid verdiend. InfoNu geeft haar schrijvers 50% van de inkomsten die de site genereert via de advertenties.

Al u inkomsten worden door Google bij elkaar opgeteld en wanneer u de grens van 70 euro bereikt hebt aan het einde van een bepaalde maand, dan wordt je de volgende maand betaald. Haalt u de grens niet, dan neemt u het verdiende geld mee naar de volgende maand.

Op welke sites kan ik schrijven?

Er zijn uiteraard veel sites die werken met Google Adsense en schrijvers. Voorbeelden van Nederlandstalige sites zijn:
  • InfoNu
  • Infoyo

Beide sites werken ongeveer hetzelfde. Ze betalen hun schrijvers ook hetzelfde percentage van de Google Adsense opbrengsten.

Natuurlijk zijn er ook Engelstalige sites waarbij u dit concept van schrijven en verdienen via Google Adsense kunt toepassen. Voorbeelden van sites hierbij zijn:
  • Info barrel: Deze site betaalt je 70% van de inkomsten
  • Ehow: Deze site betaalt via paypal. De grens hier is niet 70 euro maar 10 dollar!
© 2009 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Geld verdienen met je receptenVeel mensen plaatsen heerlijke recepten op internet. Er zijn vele websites waar deze kunnen worden geplaatst. Het is ook…
Geld verdienen onlineGeld verdienen onlineGeld verdienen online, wie wil dat nou niet? Op het internet zijn meerdere mogelijkheden om geld te verdienen. Zo kun je…

Cradle to CradleNederland kent veel milieuproblemen, zoals luchtvervuiling door industriefabrieken, geluidsproblemen bij de snelwegen en…
American Express Creditcard: Flying Blue Credit CardAmerican Express wint veel terrein in Nederland op de, door banken aangeboden en in Nederland al erg populaire, Visa en…
Bronnen en referenties
Niamh (113 artikelen)
Gepubliceerd: 23-11-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.