Tips voor trouwen voor weinig geld

Nu er een duidelijke trend zichtbaar is richting meer traditionele normen en waarden, kiezen mensen weer massaal voor het huwelijk. Met de crisis in het achterhoofd schrikken velen echter terug voor de enorme en vaak onverwachte kosten, die een bruiloft met zich meebrengt. Hoe kun je trouwen voor minder geld en toch de mooiste dag van je leven hebben? Hoe kun je goedkoop trouwen en veel geld besparen? Hoe organiseer je de meest fantastische budget bruiloft?

Wat zijn de beste tips voor goedkoop trouwen via een budget bruiloft?

Dit artikel bevat een aantal nuttige tips om te besparen op jouw dag van je leven. Vanzelfsprekend gaan de tips niet ten koste van de kwaliteit van de bruiloft. Het spreekt voor zich dat trouwen iets bijzonders is dat je ook zo goed mogelijk wilt doen; voor jezelf, je partner en je familie en vrienden. Hoe zorg je voor een fantastische bruiloft voor toch beduidend minder geld?

Trouwen op het gemeentehuis

Wat veel mensen niet weten is dat je in principe vrijwel gratis in de echt kunt treden op het gemeentehuis. Iedere stad heeft hier eigen voorwaarden voor, dat wil zeggen dat je je zult moeten confirmeren aan specifieke dagdelen of tijdstippen op een dag. Het trouwen zelf is kosteloos maar je betaalt wel voor het trouwboekje en uittreksel van het bevolkingsregister. Het gaat hier echter slechts om enkele tientallen euro’s.

Bloemen

Een bruidsboeket is erg duur. Op de site trouwforum.nl geeft iemand de nuttige tip om een gewoon boeket te bestellen, dat aansluit bij je wensen. De prijs schijnt exponentieel toe te nemen, wanneer er sprake is van een bruidsboeket terwijl dit er niet anders hoeft uit te zien dan een gangbaar boeket. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om zelf corsages te maken; op Internet zijn veel tips te vinden hoe je dat precies kunt doen.

Feest

Kies als locatie voor het eigen huis of bijvoorbeeld voor een buurthuis. Dat is veel voordeliger dan het afhuren van een dure party locatie. Vaak is een dergelijke locatie ook veel intiemer en kan een dergelijke keuze de sfeer behoorlijk ten goede komen. In de zomer is een feest in de openlucht ook fantastisch maar zorg dan wel dat je ook echt kiest voor een moment in het jaar dat zon voor 100% gegarandeerd is. Het laatste wat je wilt is een bruiloft, die echt in het water valt.

Je kunt kiezen voor een champagne cocktail en daarna iets goedkopere wijn door-serveren. Borrelhapjes hoeven niet persé exclusief te zijn; er zijn veel leuke hapjes, die niet door een traiteur verzorgd hoeven te worden. Ook kun je overal schaaltjes zetten met chips en nootjes. Zorg echter altijd voor voldoende eten en drinken. Wat echt vreselijk is, is als je gasten honger lijden. Laat dat dan ook nooit gebeuren.

Een professionele band kost minimaal 500 euro. Je kunt er dan ook voor kiezen om familie of vrienden afwisselend voor diskjockey te laten spelen. Zorg er in dit geval liefst wel voor dat je tevoren een verzameling cd’s selecteert om te voorkomen dat de persoonlijke muzieksmaak van de dj op de avond zelf toch niet goed aan blijkt te sluiten bij jouw eigen verlangens voor die bijzondere avond van je bruiloft.

Vervoer

Een mooie auto of limousine huren is heel erg duur en kan wel 1000 euro per dag kosten. Je kunt je afvragen of het niet veel leuker is om de eigen auto’s van de familie van tevoren te versieren en deze als één lange, kleurige stoet van en naar het gemeentehuis te laten rijden. Ziet dat er niet net zo leuk uit of misschien wel leuker?

Trouwkleren en uiterlijke verzorging

Via Marktplaats kun je goedkoop een tweedehands jurk kopen, die er fantastisch uitziet. De jurk is tenslotte maar één keer gedragen. Ook kun je een jurk of trouwkostuum huren in een winkel, die trouw- en avondkleding verhuurt. Laat je kapsel doen bij je reguliere kapper en vraag die om extra zijn of haar best te doen voor jouw speciale dag. Laat je make-up verzorgen door een vriendin met talent; voor bruidsmake-up worden exorbitante bedragen gevraagd, terwijl het eigenlijk meestal gaat om een simpele en naturel make-up.

Foto’s

Sinds de opkomst van de digitale camera is het gemakkelijk om foto’s te laten maken door een goede bekende. Het voordeel is dat er veel foto’s worden gemaakt en dat het eenvoudig is om later te kiezen en alleen de meest fantastische foto’s te laten afdrukken. Een vrij bekende tip is de wegwerpcamera: Geef iedere bezoeker of koppel een eigen wegwerpcamera; zo heb je een enorme verzameling goedkope foto’s, waarvan er sommigen erg verrassend kunnen zijn.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop trouwen: besparen op je bruiloftGoedkoop trouwen: besparen op je bruiloftEen bruiloft is een dure aangelegenheid, maar als je gaat trouwen zijn er veel aspecten waarop je kunt bezuinigen. Zo ku…
Goedkope bruiloft vierenGoedkope bruiloft vierenEen bruiloft kost vaak veel geld. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Het is een dag die u normaal gesp…
Goedkoop trouwenGoedkoop trouwenEen gemiddeld huwelijk kost ongeveer €15.000. Op de grote dag willen de meeste aanstaanden niet besparen, toch kunnen ze…

Calamiteitenverlof: niet kunnen werken door dringende zakenCalamiteitenverlof: niet kunnen werken door dringende zakenEen gesprongen waterleiding en het hele huis staat blank? Een kind dat plotseling ziek is en er is niemand die op kan pa…
Bronnen en referenties
  • http://www.trouwen-bruiloft.nl/goedkoop-trouwen.htm
  • www.trouwforum.nl (voor tips en suggesties van mensen, die zelf getrouwd zijn)
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 14-02-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.