Tweedehands babykleertjes en kinderkleding verkopen

Tweedehands babykleertjes en kinderkleding verkopen Babykleertjes en kinderkleding worden meestal maar kort gedragen. Daardoor zien ze er vaak nog zo goed als nieuw uit als je kindje er uitgegroeid is. Gelukkig is er veel interesse in tweedehands baby- en kinderkleding. Daardoor kun je de kleertjes makkelijk doorverkopen. Maar hoe pak je dat aan? En wat moet je vooral niet doen?

Je tweedehands baby- en kinderkleding zelf online verkopen

Er zijn van allerlei websites waar je advertenties kunt plaatsen om je tweedehands babykleertjes of kinderkleding aan te bieden, zoals Marktplaats, eBay en Tweedehands.nl. Wil je proberen om je tweedehands babykleertjes of kinderkleding op deze manier te verkopen? Hou dan rekening met de volgende tips:

Plaats altijd minimaal één foto bij je advertentie

Advertenties met foto’s worden veel vaker bekeken dan advertenties zonder foto’s. Zorg ook dat de foto’s duidelijk zijn. Dus geen wazige, korrelige foto’s, want dat staat erg slordig. Plaats geen foto’s van stapeltjes opgevouwen kleding. Of van kleertjes in een doos of zak, waarbij je alleen de bovenste kledingstukken kunt zien. Als je dat doet, dan kunnen potentiële kopers niet goed zien waar ze op bieden.

Gewassen en gestreken

Zorg dat alle kledingstukken netjes gewassen en gestreken zijn, zodat je ze netjes op de foto kunt zetten.

Wees duidelijk

Schrijf altijd in je advertentie om hoeveel kledingstukken het gaat, welke maat / maten je te koop aanbiedt en van welk merk de kleding is. En natuurlijk of het jongenskleding of meisjeskleding is. Mensen bieden niet snel op je advertentie als ze niet weten waarop ze nu eigenlijk precies bieden.

Controleer je advertentie op typefouten en spellingfouten

Veel mensen die een pakket kleding willen verkopen, schrijven bijvoorbeeld ‘paket’ in hun advertentietitel. Of ze hebben het over een 'mooie pakket' in plaats van over een mooi pakket. En een rompertje schrijf je niet als ‘roepertje’ of ‘domper’. Zulke foutjes staan erg slordig en kunnen mensen doen twijfelen of je kleertjes dan wel netjes zijn. Tip: Schrijf je advertentietekst eerst in een tekstverwerker met spelling- en grammatica controle. Zo voorkom je fouten.

Bied geen kledingstukken aan die je zelf niet tweedehands zou willen kopen

Dus geen versleten kleding, verkleurde kleding of kleding met vlekken of gaten. Wil je dit toch doen? Plaats deze kledingstukken dan in een andere advertentie dan de kledingstukken die er nog zo goed als nieuw uitzien. Schrijf ook duidelijk en eerlijk op wat er aan de kleertjes mankeert. Zo voorkom je klachten achteraf.

Marktplaats tip

Stel, je hebt een heleboel babykleertjes in dezelfde maat die je per stuk wilt verkopen op Marktplaats. Hou er dan rekening mee dat alleen je nieuwste advertentie hoog in de zoekresultaten komt te staan. Binnen dezelfde rubriek worden oudere advertenties namelijk op de laatste pagina’s geplaatst. De kans dat deze bekeken worden, is erg klein. De meeste mensen hebben geen zin om tig pagina’s met advertenties door te bladeren. Plaats daarom als laatste een foto met alle kleertjes. Deze komt dan op één van de eerste pagina's te staan. In deze advertentie kun je dan verwijzen naar je andere advertenties, waarin je de kleding per stuk aanbiedt.

Kleertjes verkopen via Facebook

Facebook groepen

Ook Facebook is een goede plek om tweedehands baby- en kinderkleding te verkopen. Er bestaan veel verschillende Facebook groepen die speciaal gericht zijn op een bepaald kledingmerk. Meestal zijn dit besloten groepen waarvan je lid kunt worden na acceptatie door de beheerders. Bovenaan de pagina van zo’n Facebook groep staat vaak een vastgezet bericht van de beheerders, waarin de regels worden uitgelegd. Bijvoorbeeld dat je de maat van het kledingstuk dat je aanbiedt duidelijk bij je advertentie moet zetten, of dat je er een richtprijs bij moet zetten.

Tweedehands Facebook groepen van bekende baby- en kinderkleding merken hebben vaak duizenden leden. Voorbeelden zijn Lief Lifestyle! vraag en aanbod (7.825 leden), Name it vraag en aanbod (9.991 leden), noppies vraag en aanbod (11.769 leden) en Z8 koop/verkoop (20.923 leden)*. Dus als je fan bent van een bepaald merk, dan is het een aanrader om je bij de tweedehands Facebook groep van dat merk aan te sluiten. Want als je dan kleding te koop aanbiedt, is jouw advertentie direct te zien door alle andere leden van de Facebook groep, die allemaal fan zijn van hetzelfde merk. Hierdoor is de verkoopkans groot. Ook vinden veel mensen het fijn dat ze via het Facebook profiel kunnen zien van wie ze de kleertjes kopen en dat ze direct contact kunnen hebben met die persoon. Dat wekt meer vertrouwen dan een verkoper die een nickname gebruikt op verkoopsites zoals Marktplaats.

Facebook groepen voor tweedehands baby- en kinderkleding zijn ook goede plekken om zelf kleertjes te kopen voor je kindje. Toch moet je goed opletten, want ook binnen deze Facebook groepen zijn oplichters actief. Vaak zijn dit mensen met een vals profiel, of met een profiel dat ze gekopieerd hebben van iemand anders. Ook zijn er mensen die kleertjes met gaatjes, vlekken, pillen of verkleuringen opsturen zonder deze gebreken duidelijk in hun advertentie te melden. Of mensen die je wel laten betalen maar vervolgens de kleertjes niet opsturen. De beste manier om dit te voorkomen is om alleen te bieden op advertenties van verkopers die in de buurt wonen. Want dan kun je afspreken om de kleertjes eerst te komen bekijken en dan te beslissen of je ze wilt kopen.

Facebook veiling

Wil je snel van baby- en kinderkleding af die toch alleen maar ruimte in ligt te nemen? Plaats de kledingstukken dan op een Facebook veiling. Na het plaatsen van het verkoopbericht kan er 24 uur op het kledingstuk geboden worden. Daarna gaat het naar de hoogste bieder, die het bod niet meer in mag trekken. Zo kun je dus al na een dag van de kleertjes af zijn, tenzij er kledingstukken zijn waar niemand op biedt.

Let op: bij veel veilingen is het startbod 1 euro. Dus als er iemand 1 euro op jouw advertentie biedt en er verder geen andere biedingen meer gedaan worden, dan moet je de kleding voor 1 euro verkopen. Wil je dit risico niet lopen, plaats dan geen kleertjes op een Facebook veiling. Verder hebben verschillende Facebook veilingen verschillende groepsregels. Lees deze goed door voordat je verkoopberichten gaat plaatsen.

Op sommige veilingen kun je alleen kleertjes van een bepaald merk plaatsen. Of alleen merkkleding. Maar er zijn ook veilingen waarop alles geplaatst mag worden.

Facebook veilingen voor baby- en kinderkleding met veel leden zijn o.a.: Z8 veiling (18.582 leden), Lief! veiling (6.618 leden) Meisjeskleding veiling (8.477 leden), Jongenskleding veiling (7.972 leden) en Merkkleding voor kids veiling! (9.996 leden)*.

De kleren voor je laten verkopen

Heb je geen zin om van alle kleertjes foto’s te maken en advertenties op het internet te plaatsen? Ben je helemaal klaar met mensen die op jouw advertenties bieden, maar daarna nooit meer iets van zich laten horen? Ben je het zat om op mensen te wachten die niet komen opdagen, terwijl ze een afspraak gemaakt hadden om de kleertjes te komen bekijken? Heb je genoeg van mensen die extreem lage onzinbiedingen doen op jouw advertenties? Laat de kleertjes dan namens jou verkopen. Zoek in jouw regio naar tweedehands baby- en kinderkleding winkels die ook kleding innemen. Worden jouw kleertjes via zo’n winkel verkocht, dan krijg jij een deel van de opbrengst. Lekker makkelijk.

Is er niet zo’n winkel bij jou in de buurt? Geen nood, want er zijn ook veel webshops online die tweedehands babykleertjes en kinderkleding innemen en verkopen. Bekende voorbeelden hiervan zijn kleertjesdoos.com (maat 50 t/m maat 128) en VintyKids.com (maat 92 t/m 176).

Bij de meeste tweedehands babykleertjes en kinderkleding webshops is de selectie streng. Hou daar rekening mee voordat je kleertjes opstuurt. Meestal moeten de kleertjes er als nieuw uitzien en ze mogen ook niet te ouderwets zijn. Bovendien worden er vaak alleen merkkleding ingenomen. Wibra, Zeeman, H&M of HEMA zijn bijvoorbeeld geen merken, maar winkelketens. Deze kleding wordt dus vaak niet geaccepteerd.

Bij sommige webshops moet je de verzendkosten van jouw tweedehands kleertjes zelf betalen, maar er zijn ook webshops waar je de kleertjes gratis naar toe kunt sturen. Als niet alle kledingstukken die je hebt ingebracht verkocht worden, mag je meestal kiezen wat er dan mee moet gebeuren. Je kunt ze terug laten sturen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te doneren aan een goed doel.

Baby- en kinderkleding verkopen op de rommelmarkt

Op een rommelmarkt is er vaak veel belangstelling voor babykleertjes en kinderkleding. Hou er wel rekening mee dat je op een rommelmarkt meestal moet betalen voor je standplaats.

Zorg dat je de kleding overzichtelijk presenteert. Sorteer in ieder geval alles op maat en hou de jongen- en meisjeskleding gescheiden. Het meest ideaal is om de kleding netjes op maat gesorteerd aan een rek te hangen. Zo kunnen belangstellenden makkelijk tussen de kleertjes snuffelen. Ze hoeven dan niet door de knieën te gaan om zich door stapeltjes kleding te worstelen. Sommige mensen hebben bij voorbaat al geen zin om door bergen kleding te gaan, op zoek naar iets van hun gading.

Zorg er ook voor dat alle kleding netjes is. Dus geen kleding met vlekken of gaatjes en ook geen versleten of verkleurde kleding. Als mensen deze tegenkomen, is de kans groot dat ze hun belangstelling voor de rest van de aangeboden kleding snel verliezen. Stal je kleertjes netjes gewassen en gestreken uit voor het publiek.

Bedenkt van tevoren wat je voor ieder kledingstuk wilt hebben. Vraag niet de hoofdprijs voor de kleding, want dan kom je er moeilijk of misschien helemaal niet vanaf. Je kunt wel een iets hoger bedrag nemen dan waarvoor je de kleren weg wilt doen. Want op een rommelmarkt proberen veel mensen nog af te pingelen.

Tweedehands kinderkledingbeurs

Door het hele land worden regelmatig tweedehands kinderkledingbeurzen gehouden. Op de website kinderkledingbeurs.nl staat altijd een handig, actueel overzicht van kinderkledingbeurzen die binnenkort gehouden zullen worden. Het grote voordeel van een kinderkledingbeurs is dat alle bezoekers op zoek zijn naar mooie tweedehands babykleertjes of kinderkleding. Als je mooie, schone kleertjes verkoopt die er nog als nieuw uitzien, is de kans dus heel groot dat je ze zult verkopen op zo’n beurs.

* Ledenaantallen gemeten op 14 april 2016
© 2014 - 2024 4nna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maattabellen voor babykleertjes en kinderkledingAls je online kinderkleding gaat kopen dan is het handig om de kleding- en schoenmaten voor baby's, peuters, kleuters en…
Online voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesOnline voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesLeuke, hippe kinderkleding kun je gemakkelijk en voordelig online kopen. Een aantal grote namen als H&M, Wehkamp, V&D en…
Tips om voordelige kinderkleding te kopenKinderkleding kopen, ouders van kinderen moeten vaak ieder seizoen weer op jacht om de garderobe voor hun kinderen weer…
KinderkledingpartyDe kinderkledingparty's zijn in opmars. Waren vroeger de tupperwareparty's populair(die nog steeds bestaan) nu komt een…

De nadelen van crowdfundingDe nadelen van crowdfundingCrowdfunding wordt alom geprezen en gepresenteerd als de ultieme manier om kapitaal te creëren voor jouw ideeën en inves…
Onbelaste vergoedingen voor werknemers binnen de WKROnbelaste vergoedingen voor werknemers binnen de WKRVerdwijnt het kerstpakket? Valt de fiets, telefoon of laptop van de zaak nog onder de vergoedingen die een werkgever met…
Bronnen en referenties
  • www.ebay.nl
  • www.facebook.com
  • www.kinderkledingbeurs.nl
  • www.kleertjesdoos.com
  • www.marktplaats.nl
  • www.speurders.nl
  • www.tweedehands.nl
  • www.vintykids.com
4nna (55 artikelen)
Laatste update: 20-01-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.