AppleCare: garantie Apple producten

AppleCare: garantie Apple producten Apple is een populair merk dat inmiddels miljoenen trouwe fans achter zich heeft geschaard. Apple staat voor kwaliteit in innovatie. Als je een iMac, iPhone, iPad of een ander Apple product koopt, ontvang je 1 jaar garantie. Als je de garantietermijn wilt verlengen, moet je die inkopen door “AppleCare” aan te schaffen. De kosten van AppleCare zijn afhankelijk van de prijs van het Apple product.

De populariteit van Apple

Apple is een merk dat is uitgegroeid tot één van de populairste merken. De iMac, de iPod, de iPhone, de iMac en alle nieuwe varianten... Apple producten staan bekend als duur, maar innovatief. Veel consumenten zijn dan ook bereid om er lang voor in de rij te staan.

Garantie op Apple producten

Als je een dure iPad, iPod of iPhone koopt, verwacht je ook dat er een goede service en garantieregeling is. In de praktijk valt dit echter tegen. De garantietermijn is slechts 1 jaar voor alle Apple producten. Als het product binnen twee jaar na aanschaf mankementen vertoont of het begeeft, kun je alleen in het eerste jaar een beroep doen op garantie.

In de wet staat echter dat de consument recht heeft op gratis herstel of vervanging in de eerste twee jaar na aanschaf. Voorwaarde is wel dat de consument op een zorgvuldige manier met het product is omgegaan. De garantietermijn die Apple aan biedt, is dus in strijd met de wet. Bovendien stelt Apple ook dat de consument moet aantonen dat het product buiten zijn schuld om kapot is gegaan: omkering van de bewijslast.

1 jaar gratis garantie op Apple producten

Bij aanschaf van een Apple beeldscherm, Apple TV of Mac ontvangt de consument één jaar beperkte garantie en gratis technische ondersteuning gedurende 90 dagen. De telefoonkosten komen echter wel voor eigen rekening, dus volledig gratis is deze service niet. Voor een iPod geldt dezelfde garantietermijn. De gratis technische ondersteuning is beperkt tot één keer.

AppleCare

Als je de garantietermijn van een jaar te kort vindt, kun je een extra garantie afsluiten: AppleCare. Dit is eigenlijk een verzekering waarmee je betaalt voor garantie die je juridisch al hebt. Als er iets mis gaat met je Apple product, zorgt Apple voor kosteloos herstel. De garantie bedraagt dan drie jaar, dus eigenlijk koop je twee jaar extra in. Je kunt de AppleCare binnen de eenjarige garantieperiode kopen. De AppleCare heet voluit overigens “AppleCare Protection Plan”.
  • Het AppleCare Protection Plan bevat de volgende garantie en service:
  • Drie jaar telefonische ondersteuning door technische medewerkers
  • Diagnosesoftware op cd-rom
  • Drie jaar gratis reparaties door Apple (inclusief de 1-jarige garantie die standaard geleverd wordt bij een Apple product)

Kosten AppleCare

De AppleCare is verkrijgbaar bij de Apple Online Store of bij een van de andere Apple verkooppunten. De kosten voor AppleCare zijn afhankelijk van de aanschafprijs van het Apple product. Voor een laptop van € 2200 is de AppleCare duurder dan voor een iPod van € 60.
© 2011 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bedden merken - Welk merk bed kies je?Als je een bed wilt kopen kun je uit verschillende merken kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en nadelen. Vergelijk…
De marketingmix van AppleDe marketingmix van AppleDe eenvoudige versie van de marketingmix bestaat uit vier p's, het p-beleid. Prijs, plaats, product en promotie. In dit…
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…

Dagwaarde wordt laag ingeschatDagwaarde wordt laag ingeschatBij een schade aan inboedel of uw auto kunt u in bepaalde gevallen een claim indienen bij de verzekeraar. De verzekeraar…
Griepprik 2020 - 2021: vergoeding en samenstellingGriepprik 2020 - 2021: vergoeding en samenstellingOok in het griepseizoen 2020-2021 zal de griepprik veelvuldig door de huisarts worden toegediend en misschien is er dan…
Bronnen en referenties
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 18-10-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.