InfoNu.nl > Financieel > Verzekering > AppleCare: garantie Apple producten

AppleCare: garantie Apple producten

AppleCare: garantie Apple producten Apple is een populair merk dat inmiddels miljoenen trouwe fans achter zich heeft geschaard. Apple staat voor kwaliteit in innovatie. Als je een iMac, iPhone, iPad of een ander Apple product koopt, ontvang je 1 jaar garantie. Als je de garantietermijn wilt verlengen, moet je die inkopen door “AppleCare” aan te schaffen. De kosten van AppleCare zijn afhankelijk van de prijs van het Apple product.

De populariteit van Apple

Apple is een merk dat is uitgegroeid tot één van de populairste merken. De iMac, de iPod, de iPhone, de iMac en alle nieuwe varianten... Apple producten staan bekend als duur, maar innovatief. Veel consumenten zijn dan ook bereid om er lang voor in de rij te staan.

Garantie op Apple producten

Als je een dure iPad, iPod of iPhone koopt, verwacht je ook dat er een goede service en garantieregeling is. In de praktijk valt dit echter tegen. De garantietermijn is slechts 1 jaar voor alle Apple producten. Als het product binnen twee jaar na aanschaf mankementen vertoont of het begeeft, kun je alleen in het eerste jaar een beroep doen op garantie.

In de wet staat echter dat de consument recht heeft op gratis herstel of vervanging in de eerste twee jaar na aanschaf. Voorwaarde is wel dat de consument op een zorgvuldige manier met het product is omgegaan. De garantietermijn die Apple aan biedt, is dus in strijd met de wet. Bovendien stelt Apple ook dat de consument moet aantonen dat het product buiten zijn schuld om kapot is gegaan: omkering van de bewijslast.

1 jaar gratis garantie op Apple producten

Bij aanschaf van een Apple beeldscherm, Apple TV of Mac ontvangt de consument één jaar beperkte garantie en gratis technische ondersteuning gedurende 90 dagen. De telefoonkosten komen echter wel voor eigen rekening, dus volledig gratis is deze service niet. Voor een iPod geldt dezelfde garantietermijn. De gratis technische ondersteuning is beperkt tot één keer.

AppleCare

Als je de garantietermijn van een jaar te kort vindt, kun je een extra garantie afsluiten: AppleCare. Dit is eigenlijk een verzekering waarmee je betaalt voor garantie die je juridisch al hebt. Als er iets mis gaat met je Apple product, zorgt Apple voor kosteloos herstel. De garantie bedraagt dan drie jaar, dus eigenlijk koop je twee jaar extra in. Je kunt de AppleCare binnen de eenjarige garantieperiode kopen. De AppleCare heet voluit overigens “AppleCare Protection Plan”.
  • Het AppleCare Protection Plan bevat de volgende garantie en service:
  • Drie jaar telefonische ondersteuning door technische medewerkers
  • Diagnosesoftware op cd-rom
  • Drie jaar gratis reparaties door Apple (inclusief de 1-jarige garantie die standaard geleverd wordt bij een Apple product)

Kosten AppleCare

De AppleCare is verkrijgbaar bij de Apple Online Store of bij een van de andere Apple verkooppunten. De kosten voor AppleCare zijn afhankelijk van de aanschafprijs van het Apple product. Voor een laptop van € 2200 is de AppleCare duurder dan voor een iPod van € 60.
© 2011 - 2018 Rebeccahoogers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De eerste Apple Store in NederlandDe eerste Apple Store in NederlandIn 2004 kwam de eerste Apple Store naar Europa In Londen, maar nu komt de Apple Store ook naar Nederland! De Apple Store…
Scherm iPhone kapot, wat nu?Het gebeurd ons allemaal wel eens dat we onze telefoon laten vallen. De ene keer kan je geluk hebben dat je telefoon nog…
IPhone scherm vervangenDe Apple iPhone is een van de meestverkochte smartphones ter wereld. De iPhone is onder andere geliefd vanwege het helde…
Bedden merken - Welk merk bed kies je?Als je een bed wilt kopen kun je uit verschillende merken kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en nadelen. Vergelijk…
Apple meest waardevolle merknieuws uitgelichtApple meest waardevolle merkApple is bekend van onder andere de IPhone, de IPad en de IPod. Het merk Apple is wereldwijd bekend en Apple heeft een r…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "AppleCare: garantie Apple producten"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Cpeerlings, 02-12-2017 15:47 #1
Heb via Hollandse Nieuwe IPhone 6 gekocht, abonnement voor 2 jaar afgesloten. Wat gebeurt er nu mijn Iphone ligt aan de oplader en ontploft. Dit wordt niet vergoed door Hollandse Nieuwe met vervolg dat ik twee jaar lang moet blijven betalen en heb geen telefoon meer, kan dit zo maar?

Infoteur: Rebeccahoogers
Gepubliceerd: 18-10-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!