Vakantiebaantjes, vakantiewerk

In de zomervakantie is het uiteraard heerlijk om vrij te zijn en om lekker op vakantie te gaan, maar je kunt de zomermaanden ook gebruiken om wat bij te verdienen. Wat zijn leuke vakantiebaantjes om tijdens de zomervakantie te doen?

Postbezorger

Als je iemand bent die graag buiten is, is het misschien een aanrader om als postbezorger te werken tijdens de vakantieperiode. Je krijgt een bruin kleurtje, je bent in beweging, je krijgt een goede conditie en bent lekker buiten.. Het is alleen lichamelijk wel zwaar werk, dat veel van je vergt. Het nadeel is ook dat je een schamel loon krijgt, terwijl je er veel tijd mee kwijt bent.

Productiewerk

Slangetjes in elkaar zetten volgens een bouwtekening, koekjes verpakken aan de lopende band of schroefjes in een zakje stoppen. Er is altijd wel wat te vinden op het gebied van productiewerk. Als je ouder bent dan 16 jaar, mag je meestal in ploegendienst werken. Dit betaalt extra.

Schoonmaakwerk

Je kunt schoonmaakwerk doen in een verpleegtehuis, bejaardentehuis of restaurant. Maar je kunt ook gaan werken voor de Thuiszorg en gaan schoonmaken bij andere mensen thuis. Dit betaalt rond de tien euro per uur, een prima verdienste dus. Als je van afwisseling houdt, kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Vaak wordt er “dagjeswerk” aangeboden: je gaat met een groep meiden een dagje ergens schoonmaken en wordt vlak van tevoren gebeld.

Krantenwijk

Je kunt aardig wat geld verdienen als je een krantenwijk hebt. De verdiensten zitten al snel tussen de 100 en 150 euro per maand, terwijl je maar een uurtje per dag werk hebt. Het nadeel is wel dat je vroeg uit de veren moet, maar eventueel kun je na de krantenwijk weer het bed induiken om de verloren uurtjes in te halen. Vaste krantenbezorgers gaan ook wel eens op vakantie, en in de zomermaanden kun je mooi het werk van hun overnemen. Je hebt er mooi weer bij en bent met een uurtje klaar.

Inschrijven bij het uitzendbureau

Uitzendbureaus schieten als paddenstoelen de grond uit. Grote kans dat er bij jou in de buurt ook één zit. Als je er persoonlijk langsgaat om je in te schrijven, kun je ook je voorkeuren aangeven, zoals schoonmaakwerk, productiewerk, horeca e.d. Zij gaan voor jou op zoek en de kans is groot dat ze iets voor je vinden.

Horeca

Juist in de zomertijd worden er vaak extra afwashulpen of bedieningsmedewerkers gevraagd in de horeca. Het is wel “aanpakken” en hard werken, maar vaak werk je in een team en dat kan heel gezellig zijn. Bovendien verdient het goed en krijg je ook wel eens een fooi.

Campingwerk

Op een camping zijn er diverse functies te vervullen. Wat dacht je van badmeester of badjuffrouw (of strandwacht), receptioniste of activiteitenbegeleider? Als je goed bent in talen, kun je je ook inschrijven bij Vacansoleil. Je kunt aangeven welke talen je spreekt. Wie weet kom je op een buitenlandse camping terecht, waar je je Duits, Frans of Engels eindelijk in de praktijk kunt brengen.

Au pair

Kun je goed met kinderen overweg en spreek je een aardig woordje Engels, Duits of Frans? Misschien is het dan een goed idee om je in te schrijven als au pair. Dit kan op verschillende websites. De meeste websites brengen kosten in rekening voor het bemiddelen tussen au pair en gastgezin.

Een au pair zorgt voor de kinderen en doet licht huishoudelijk werk. Officieel mag een au pair niet meer werken dan zo’n 30 uur per week, maar in de praktijk komt dit vaak neer op een fulltime werkweek van 40 uur plus oppasavonden. Het is wel de gelegenheid bij uitstek om een vreemde taal op te krikken en kennis te maken met een totaal andere cultuur. Als au pair krijg je kost en inwoning, maar ook een bepaald bedrag aan zakgeld, afhankelijk van het land waarin je verblijft. Vaak moet je wel de reiskosten zelf betalen.
© 2010 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe vind je vakantiewerk?Hoe vind je vakantiewerk?Veel jongeren willen in de zomermaanden een vakantiebaantje. Maar hoe vind je vakantiewerk? Waar kun je terecht en hoe z…
Vakantiewerk als propperVakantiewerk als propperBen je op zoek naar vakantiewerk als propper? Dit is een baan die niet voor iedereen geschikt is, omdat je mensen echt m…
Vakantiewerk in een animatieteamVakantiewerk in een animatieteamVakantiewerk in een animatieteam is uitdagend en biedt veel afwisseling. Je kunt in een animatieteam in Nederland, maar…
Vakantiewerk in de horecaVakantiewerk in de horecaZoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra…

Overzicht maandelijkse uitgavenNiet iedereen heeft een goed overzicht van de uitgaven die hij of zij maandelijks heeft. Voor starters is het al helemaa…
Geld lenen: BKR registratie verwijderenHoe kun je een BKR registratie verwijderen? Je kunt dit zelf doen, maar ook met behulp van gespecialiseerde bedrijven. Z…
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Laatste update: 15-09-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.