Gratis verdienen van bitcoins

Gratis verdienen van bitcoins Er is veel vraag naar bitcoins. Het is een virtuele munt die fors in waarde is gestegen. Er zijn veel beleggers die geld steken in de munt. Zij kopen en verkopen de bitcoins onderling. Het is ook mogelijk om de bitcoin te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door het gratis lezen van online advertenties. Een andere manier is door deel te nemen aan een mining pool. Verschillende gebruikers gaan dan gezamenlijk op zoek naar nieuwe bitcoins en delen in de opbrengst. Lees er alles over in dit artikel. Er is veel interesse voor de virtuele munt bitcoin. De munt bestaat sinds 2009 en werd bedacht door een Japanner. De munt is alleen virtueel beschikbaar. Er is een beperkt aantal van beschikbaar, namelijk 21 miljoen. De munt wordt gebruikt om op het internet in te handelen. Veel mensen zijn erg enthousiast over de munt omdat deze gebruikt kan worden als alternatief voor de banken. Nu is voor een geldtransactie altijd een bank nodig. Dit levert vertraging op. Een bank brengt ook extra kosten in rekening. Een ander nadeel vinden veel mensen ook dat de overheid grip heeft op geld dat op een bankrekening staat. Daardoor kan zij er belasting over heffen. Bij bitcoins is dat niet het geval. De verwachting is dus ook dat vooral veel criminelen het bitcoin-systeem als een ideale manier zien om hun geld wit te wassen.

Geschiedenis van de bitcoin

In de eerste drie jaar van haar bestaan was de bitcoin vooral populair onder internetnerds en de early-adapters. Begin 2013 werd de munt ook massaal ontdekt door beleggers die de koers van de bitcoin fors opdreven. De koers steeg in maart 2013 tot fors boven de honderd euro, terwijl dit jaar eerder nog maar vijf euro was. De koersstijging werd mogelijk mede veroorzaakt door de crisis op Cyprus. De Europese Unie wilde een heffing instellen op het spaargeld van de Cyprioten. Daardoor vond er een massale kapitaalvlucht plaats. Veel mensen staken hun geld in bitcoins. Dit dreef de koers verder op en dit trok vervolgens weer nieuwe investeerders aan.

Gratis verdienen van bitcoins door mining

Er zijn verschillende manieren om aan bitcoins te komen. Een manier is door te gaan minen. Dit betekent dat er een computerprogramma wordt ingesteld dat op zoek gaat naar nieuwe bitcoins. Het is wel belangrijk dat een computer daarvoor een sterke videokaart heeft. De mensen die daar fanatiek mee bezig zijn hebben meestal meerdere computers lopen om nieuwe bitcoins te vinden. Een alternatief voor mensen die niet meerdere computers tot hun beschikking hebben is door deel te nemen aan een mining pool. Dan is een netwerk waarbij meerdere computers aan elkaar gekoppeld worden. De verdieners delen vervolgens gezamenlijk in de winst, afhankelijk van een ieders inzet.

Gratis verdienen van bitcoins

Ook zijn er verschillende sites die bitcoins verstrekken. Meestal moeten daar advertenties voor worden gelezen. Dit is een oud principe. Voorheen waren er sites die geld verstrekten wanneer mensen e-mails van adverteerders lazen of enquêtes invulden. Dit verschijnsel was een beetje verdwenen door bijvoorbeeld de opkomst van Google die een groot deel van de advertentiemarkt overnam, maar is weer terug. De sites maken de bitcoin over. Meestal moet er wel een bepaald quotum bereikt worden. An sich levert dit niet veel op. De tijd die iemand er insteekt weegt niet op tegen de opbrengst. Het kan echter anders lopen als de bitcoin in de toekomst steeds meer waard blijft worden. In dat geval kan de relatief lage opbrengst veel meer waard worden. Voorbeelden van sites die gratis bitcoins voor het lezen van advertenties zijn Bit Visitor en Net look Up. Bij BTC for Cree kunnen er bitcoins verdiend worden, bijvoorbeeld door teksten voor apps te vertalen.
© 2013 - 2022 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bitcoins minen: wat heeft u nodig?Bitcoins minen: wat heeft u nodig?De bitcoin is een nieuwe virtuele munteenheid die snel in waarde is gestegen. De munt wordt niet gemaakt door overheden…
Hoe veilig zijn Bitcoins?Hoe veilig zijn Bitcoins?Een bitcoin is een virtueel betaalmiddel. Dit virtueel betaalmiddel heeft acht cijfers achter de komma en de kleinste ee…

Schenkingsbelasting 2020: tarieven en vrijstellingenSchenkingsbelasting 2020: tarieven en vrijstellingenWanneer je in 2020 een schenking ontvangt in de vorm van een geldbedrag dan moet je hierover schenkingsbelasting afdrage…
Bronnen en referenties
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 30-10-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.