Gratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenland

Gratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenland Gratis bellen, ook naar het buitenland. Dat kan gewoon met de hedendaagse technologie. De methoden werken niet altijd even goed, maar je bespaart je zelf er wel een hoge telefoonrekening mee. En je kunt ook diverse methoden door elkaar heen gebruiken van gratis bellen. Installeer Skype, Messenger en Viber en je bent verzekerd van gratis bellen naar alle delen van de wereld.

Bellen naar het buitenland met je gewone telefoon voor minder

Met je gewone telefoon of mobiel naar het buitenland bellen is er g duur. Er zijn overigens wel speciale bedrijven die er voor zorgen dat het minder duur is. Je belt dan in via een apart telefoonnummer en je rekent per minuut veel minder af. Dat bedrag wordt dan wel via je gewone telefoonrekening afgeschreven (het bedrijf factureert weer aan jouw telefoonbedrijf). Voorbeelden van dat soort bellen is goedkoopbellen.nl en hallobuitenland.nl. Je belt eerst een nummer, krijgt dan te horen dat je dan het nummer moet bellen van degene die je aan de lijn wilt krijgen vaak afgesloten met een hekje en dan krijg je de persoon in kwestie aan de lijn.

Gratis bellen naar het buitenland

Echt helemaal gratis bellen naar het buitenland kun je met diverse nieuwe media. Dit zijn onder andere:
  • Messenger van Facebook
  • Viber
  • Skype

Messenger van Facebook

Met je vrienden op Facebook kun je voor niets bellen als je met hen via Messenger bent verbonden. Althans als je via Wi-Fi belt, heb je dat niet dan gebruik je data op van je databundel. Je kunt Messenger gratis op je telefoon installeren. Messenger is er voor:
  • Android
  • iPhone
  • Windows Phone

Hoe werkt Messenger?

Als je Messenger van Facebook hebt, klik je op je Messenger account op je telefoon. Je ziet dan alle mensen die in je Facebook account staan. Hebben zij al Messenger dan is dat gemakkelijk en hoef je alleen hun account aan te klikken. Je ziet dan in de rechterbovenhoek een telefoontje staan. Druk op dat telefoontje en de verbinding wordt tot stand gebracht. Druk linksonder op je microfoon (zie het plaatje) en je kunt met elkaar praten zonder je telefoon aan je oor te houden. Messenger is een prachtig medium, maar het werkt niet altijd even goed. Dat kan komen door de verbinding in het land waar je mee belt of door Messenger zelf. Soms betekent dat duizend keer opnieuw bellen. Je hoort dan een bepaalde toon en hoort de ander niet meer of heel raar. Ook staat dan boven in het scherm dat de verbinding slecht is. Volgens Messenger zelf kun je ook bellen met mensen die geen Facebook hebben, maar mij is dat nog niet gelukt. Je zou ook mensen in je telefoonboek een bericht kunnen sturen, hun telefoonnummer invoeren en dan de nieuwe contactpersoon toevoegen. Lukt dat niet, net zoals bij mij dan kun je de ander vragen een Facebook account aan te maken zonder verder veel informatie en zonder foto als diegene dat niet wil. Dan kan er toch gratis gebeld worden.

Viber

Ook Viber is gratis als je Wi-Fi hebt. Het voordeel van Viber is dat je het ook op je laptop, PC of tablet kunt installeren via www.viber.com. Je kunt alleen gratis bellen met Viber als de ander ook een account heeft. Is dat niet het geval dan kan er geen verbinding tot stand worden gebracht. Ook voor Viber geldt dat je het programma eerst moet downloaden. Doe je dat op je computer dan vraagt het programma of je Viber ook op je mobiel hebt staan (dat kun je dus eerst daar downloaden). Is dat het geval dan moet je je telefoonnummer invoeren en vervolgens krijg je een code. Die voer je in en vervolgens heb je het ook op je computer staan. Wil je toch via Viber bellen met mensen die geen account hebben (vraag ze dan eentje te openen) dan moet je wel weer voor het gesprek betalen.

Viber: voor wie?

Viber is er eigenlijk voor alle soorten toestellen. Je kunt het dus op al je toestellen installeren, van je telefoon tot je tablet en je laptop. Viber geeft zelf aan dat het is voor:
  • Desktop
  • Windows 8
  • IOS
  • Android
  • Windows
  • iPhone
  • Blackberry
  • Nokia

Skype: hoe gebruik je het?

Skype is te downloaden op www.skype.com.nl. Dat kan op je mobiele telefoon, maar ook op je laptop, PC of tablet. Met Skype kun je gratis bellen, maar ook veel goedkoper. Gratis kan alleen als je een account heeft en de ander dit ook heeft. Het mooie van Skype is bovendien dat je elkaar kunt zien als je een camera hebt en die aanzet. De verbinding is ook hier niet altijd even goed, maar als het werkt dan kun je elkaar toch zien en spreken. En dat voor helemaal niets. Heeft de ander geen Skype of geen internetverbinding en je wilt toch bellen, dan kun je met beltoegang voor een veel lagere prijs dan de reguliere beltarieven ook naar een vaste of mobiele telefoon bellen. Is de verbinding niet goed dan kun je ook berichten naar elkaar sturen. Dat doe je dan door te typen. Ook kun je op die manier een sms versturen.

© 2015 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
Skype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatSkype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatVoor het grote publiek is Skype de eerste en bekendste softwareaanbieder voor gratis en goedkoop bellen en telefoneren v…
VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster staat voor software van een telecom-provider waarmee u kunt bellen en gebeld worden over een bestaande intern…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: ZeroTolerance, Pixabay
  • Alle sites van Viber, Skype en Messenger en eigen ervaring.
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 04-01-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.