InfoNu.nl > Financieel > Verzekering > Bonusbeschermer autoverzekering en no claim korting 2019

Bonusbeschermer autoverzekering en no claim korting 2019

Bonusbeschermer autoverzekering en no claim korting 2019 Hebt u al een bonusbeschermer voor uw autoverzekering, een no claim korting in 2019? Met veel schadevrije jaren betaalt u ook veel minder premie voor uw autoverzekering door de no-claim korting. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor uw no-claim garantie zomaar ook fors kan dalen. Een direct gevolg is een hogere premie betalen. De oplossing kan de bonusbeschermer zijn, ook al zitten ook hieraan wat haken en ogen. Ook de term no claimkorting beschermer wordt wel gebruikt.

Hoe minder autopremie betalen in 2019?


Minder schade vrije jaren en no claim korting

Wie langer schadevrij rijdt, betaalt in veel gevallen een lagere autopremie. U bouwt namelijk schadevrije jaren op en zo ook een no-claim-korting die kan oplopen tot wel 80% van de premie, trede 19 of 20. Let daarom op de schadevrije jaren autoverzekering en royementsverklaring. Niet elke verzekering hanteert dezelfde criteria, maar minder schade betekent in de meeste gevallen minder zelf betalen aan verzekering. Niet onlogisch want u kost de verzekeringsmaatschappij dan ook minder dan iemand die wel regelmatig schade heeft. Maar een klein ongelukje is niet altijd uit te sluiten. In geval van een klein ongelukje hebt u de keuze om zelf voor de kosten op te draaien of om enkele schade vrije jaren in te leveren. Wat het voordeligste is, hangt van het geval en de betreffende schade af. Maar er is nog een andere mogelijkheid: u doet een beroep op de bonusbeschermer van uw autoverzekering.

Hoe werkt de bonusbeschermer of no-claim beschermer in een autoverzekering?

Wie een no claim korting beschermer heeft, betaalt hiervoor een klein verzekeringsbedrag. Wat u voor dat geld terugkrijgt, is dat u ook bij een schadegeval niet direct terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Als er een enkele schade is, merkt u hiervan niets in de premielasten. Als er vaker schade is, is er door de beschermer een minder grotere terugval dan normaal het geval zou zijn geweest. Vaak weegt het bedrag dat u betaalt voor de bonusbeschermer op tegen de terugval in schadevrije jaren waarmee u anders zou zijn geconfronteerd. Het is een zekerheid die u koopt. Hebt u geen schade dan was u zonder no-claim beschermer natuurlijk nog goedkoper uit geweest. Maar goed, dat is bij elke verzekering zo.

De bonusbeschermer heeft ook nadelen

Maar aan de bonusbeschermer kleven ook nadelen als u naar een andere verzekeringsmaatschappij wilt overstappen. De bonusbeschermer beschermt immers het aantal schadevrije jaren dat u bij de betreffende verzekeringsmaatschappij en verzekering hebt, maar een andere verzekeringsmaatschappij zal bijna altijd naar het werkelijke aantal schadevrij jaren kijken en niet naar het opgepoetste aantal schadevrije jaren. Dat betekent in veel gevallen dat u wel bij uw bestaande verzekeringsmaatschappij moet blijven als u niet plots veel duurder uit wilt zijn. Ook hier is dat geen probleem als u geen behoefte hebt om naar een andere autoverzekering over te stappen, maar kan het een obstakel zijn als u wel bij uw verzekeringsmaatschappij weg wilt.

Hoe vaak hebt u schade aan de auto?

Niet iedereen heeft even vaak en evenveel schade. Niet iedereen is vaak op de weg of rijdt in de spits. Dat zorgt ervoor dat de keuze voor een autoverzekering, of het nu all-risk, WA, met of zonder bonusbeschermer is, ook een individuele zaak is en afhankelijk is van de vraag hoeveel geld u voor uw autoverzekering bereid bent uit te geven.

Conclusie bonusbeschermer autoverzekering en no claim korting bij de autoverzekering

Wat voor iedereen geldt is dat het goed vergelijken op internet van de aanbiedingen zeker de moeite loont, want er zijn regelmatige mooie aanbiedingen voor een goede autoverzekering te vinden die u anders zeker zou mislopen.

Lees verder

© 2013 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Opzeggen & overstappen autoverzekeringOpzeggen & overstappen autoverzekeringWelke stappen moet u ondernemen om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering? En wat is de opzegtermijn voor d…
Autoverzekering: no claim garantie bij minder verzekeraarsAutoverzekering: no claim garantie bij minder verzekeraarsHoe langer je schadevrij rijdt, hoe goedkoper je autoverzekering wordt. Je bouwt steeds meer schadevrije jaren op en daa…
Korting op je autoverzekeringKorting op je autoverzekeringEr zijn vele manieren op extra korting te krijgen op een autoverzekering. Omdat deze vorm van verzekeren voor vele mense…
Kilometerverzekering: autopremie omlaagKilometerverzekering: autopremie omlaagDe kilometerverzekering, wat is dat voor autoverzekering? U wilt in 2019 uw autopremie omlaag brengen en zeker niet te v…
Schadevrije jaren bent u snel weer kwijtDe hoogte van de premie voor de autoverzekering is voor een groot deel afhankelijk van de opgebouwde schadevrije jaren.…

Reageer op het artikel "Bonusbeschermer autoverzekering en no claim korting 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 29-12-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Special: Autoverzekering afsluiten
Schrijf mee!