De ziektekosten in 2020, low budget basisverzekering ZEKUR

De ziektekosten in 2020, low budget basisverzekering ZEKUR De zorgpremies zijn bekend en in 2020 kost de zorgpremie bij budgetpolis Zekur u vanaf € 86,95 euro per maand. Opvallend is de succesvolle intrede sinds 2008 van een nieuwe basisverzekering ziektekosten: de low budget basisverzekering van ZEKUR. Bij een totaal eigen risico van € 885 komt de maandelijkse premie voor de basisverzekering ongekend laag uit. ZEKUR is er ook aantrekkelijk voor studenten. Anders Anderzorg, Bewuzt of Ik! wel. Zo is de zorgpremie bij een budget polis zelfs lager dan de zorgtoeslag 2020. Ook in 2019 is Zekur een goedkope budget polis met selectie. U kunt ook kiezen voor de polis Zekur vrij, waarbij u zelf de zorgaanbieder kiest, maar die is ook wat duurder.

Zorgpremie basisverzekering 2020

De premieverschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars zijn opvallend, met soms grote verschillen in de premies van de basisverzekering en vooral de aanvullende verzekeringen. Overstappen loont. Het is elk jaar erg de moeite waard om de verschillende aanbiedingen van verzekeraars goed te bekijken. Ook al is een vergelijking van deze aanvullende pakketten wat lastiger, omdat de vergoedingen voor een behandeling nogal kunnen verschillen. U kunt nog op tijd overstappen voor de zorgverzekering 2020.

Verplicht eigen risico 2019

Een tendens is dat het verplicht eigen risico omhoog gaat, maar in 2019 en 2020 blijft het verplicht eigen risico gelijk aan dat uit 2016, 385 euro. Naast dit verplicht eigen risico kunt u een vrijwillig eigen risico nemen. Dat maakt de zorgpremie goedkoper, maar het risico op een behandeling voor eigen risico neemt natuurlijk wel toe.

Restitutiepolis of in natura

Wat u zoekt hangt af van uw wensen. De een wil liever zoveel mogelijk zelf regelen, de ander ziet het liefste dat alle zorgen uit handen worden genomen. Wie meer vrijheid wil en niet wil opdraaien voor hoge ziektekosten, kiest voor de restitutiepolis, de ander voor de natura polis. Een natura polis heeft voor de verzekeraar het voordeel dat hij met zorg aanbieders afspraken kan maken, en daardoor een goedkopere premie kan bieden. Hoe meer afspraken met zorg aanbieders, hoe goedkoper dus. Nu mag over 20 procent van de zorg prijsonderhandelingen worden gevoerd. Dus geldt:
  1. restitutiepolis: u kunt nu zelf een zorgaanbieder kiezen. Nadeel is dat u de rekening van de behandeling moet voorschieten. De verzekering betaalt u na ontvangst van de originele nota’s.
  2. in natura: de verzekeraar betaalt de rekening rechtstreeks aan de zorgaanbieder. Daarbij is het zo dat verzorging door zorgaanbieders met wie de verzekeraar een contract heeft, veelal volledig wordt vergoed. Als u toch naar een andere zorgaanbieder gaat, is dat meestal niet het geval.

Tot slot is er nog een combinatie tussen 1 en 2 mogelijk. Een dergelijke polis heet een combinatieverzekering.

De low budget polis van Zekur

De low budget polis van Zekur kan u een goedkopere zorgpremie bieden, omdat de gecontracteerde zorg zeer concurrerend wordt ingekocht. Als u bij een ander dan de gecontracteerde zorg een behandeling laat doen, krijgt u tot 80% van de behandeling vergoed en komt een deel dus voor eigen rekening. In de voorwaarden beperkt Zekur dit bedrag voor uw rekening.

ZEKUR van verzekeraar Univé

Zorgverzekeraar Univé is verreweg het goedkoopste. Deze zorgverzekeraar bood in 2008 als eerste een zogenaamd low budget basisverzekering aan, ZEKUR genaamd. Enkele kenmerken van ZEKUR zijn:
  • De keuzevrijheid van de patiënt uit zorg aanbieders is beperkter in ruil voor een zeer lage basispremie.
  • U kunt terecht bij de ziekenhuizen met wie Univé een contract heeft afgesloten.
  • Medicijnen worden volledig vergoed, wanneer ze worden afgenomen bij de internet apotheek van Univé.
  • Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van een door Univé geselecteerd gezondheidscentrum.
  • Alles is online of per telefoon te regelen.
  • Er is ook ZEKUR Extra met een gratis doorlopende reisverzekering en creditcard.

Zorgpremie Zekur 2019 en 2020

Ook bij Zekur gaat de premie omhoog, maar beperkt (eigen risico 385 euro), maar u kunt ook het eigen risico verhogen en komt dan op veel lagere bedragen uit:

Zorgpremie Zekur 2019

2019 eigen risico 385 euro2019 eigen risico 885 euro
€ 98,50€ 83,50

Zorgpremie Zekur 2020

2020 eigen risico 385 euro2020 eigen risico 485 euro2020 eigen risico 885 euro
€ 101,95€ 97,95€ 86,95

Slot

De trend zal zijn dat verzekeraars steeds meer moeten concurreren. Collectief, zie bijvoorbeeld United Insurance of individueel. Prijs en kwaliteit zijn daarbij zeer belangrijk. Wanneer een goedkope polis kan worden geboden met goede kwaliteit, zullen velen daar op instappen. Misschien dat de zorg zo toch nog betaalbaar kan blijven. Univé zet hiermee een belangrijke stap voorwaarts. De verwachting is, dat vooral jongeren hiervoor zullen kiezen, omdat zij niet zo'n bezwaar zullen hebben tegen een verhoogd eigen risico en minder keuzevrijheid. Het scheelt ook in de te betalen zorg premie. Maar het blijft vooral zaak, om de zorg premies van de zorg verzekeringen goed te vergelijken. De verschillen in zorgpremie kunnen namelijk groot zijn.

Lees verder

© 2007 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zorgverzekering Hema 2020Zorgverzekering Hema 2020Ook de Hema heeft voor 2020 een goedkope zorgverzekering in de aanbieding. Niet zomaar een basisverzekering, maar een ve…
De ziektekosten in 2021, uw zorgverzekering opzeggen in 2020De ziektekosten in 2021, uw zorgverzekering opzeggen in 2020Een zorgverzekering sluit u voor een jaar af. Als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan dat uiterlijk 3…
Korting collectieve zorgverzekering 2021Korting collectieve zorgverzekering 2021Door een collectieve zorgverzekering af te sluiten kunt u een extra korting krijgen op de zorgpremie 2021. Werkgevers, s…
Acceptatie zorgverzekering 2021 verplicht?Acceptatie zorgverzekering 2021 verplicht?Bij de aanmelding voor een zorgverzekering is er in 2021 doet zich de vraag voor of een verzekeraar verplicht is om u aa…

Zorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingZorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingU kunt op de zorgpremies en de inkomstenbelasting besparen door een hoger eigen risico en door de betaling van de zorgpr…
Verzekeren & Soorten VerzekeringVerzekeren & Soorten VerzekeringVerzekeren kan via verschillende verzekeringen. Wat is verzekeren en welke soorten verzekering zijn er? Wat is een polis…

Reageer op het artikel "De ziektekosten in 2020, low budget basisverzekering ZEKUR"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Ria, 22-02-2015 15:07 #1
Onze zoon krijgt een ongeluk en gaat naar het UMCG en mag nu 500 Euro plus 375 eigen risico Waar komen die 500 Euro in eens vandaan?
Tweede zoon is geopereerd en voor hem het zelfde.
Dit zijn wij niet gewend van UNIVE en zijn dan ook boos en verdrietig wat een hoop geld.
Ik kan me niet herinneren dat wij een nieuwsbrief of iets dergelijks hebben gehad. Reactie infoteur, 04-07-2020
Beste Ria,
Is niet voor de goedkoopste premie gekozen waarbij ook nog een vrijwillig eigen risico van 500 euro geldt?
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 14-11-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Special: Ziektekosten
Reacties: 1
Schrijf mee!